Primarul Pucheanu, invins sau invingator?


Despre problema ciinilor care a devenit un lucru obisnuit pare ca de la o vreme nu mai pasioneaza pe nimeni. In afara de voci firave din cind in cind ,, pe retelele de socializare, galatenii se pling si cam atit. Nu pot sa le tin partea in totalitate deoarece cei care au ciini de rasa ies afara fara punga si faras desi exista hotarire de CL care prevede aceasta obligativitate Desi teoretic politistii locali ar trebu sa ii amendeze pe cei care au ciini de rasa si nu string mizeria dupa ei. Nici Ecosalul nu se poate mindri ca reuseste sa stringa maidanezii de pe strazi desi au incercat sa  deruleze diferite campanii iar in unele zone ciinii s au cam inmultit . . Deci ca sa fiu corecta Acarul Paun e undeva la mijloc pentru ca nimeni nu si prea face in totalitate datoria din motive mai mult sau mai putin obiective, Dar sa trec la ultima initiativa a Primariei Galati care doreste sa cumpere  coșuri de gunoi cu locaș pentru depozitarea excrementelor de animale. Ideea este interesanta asta daca vrem sa fim si noi cit de cit civilizati dar tare mi este ca nu va avea succes prea mare. Si spun asta cind ma gindesc ca unii galateni arunca gunoiul chiar linga container. Ce mama naibii, asta da civilizatie ! Asa ca domnilor de la Primarie as dori sa dati sanctiuni si celor care ies cu ciinii maidanezi afara si care nu sunt sanctionati si  saii sanctionam si pe cei care nu folosesc cosurile de depozitare. Asta daca cosurile vor rezista si nu vor fi stricate sau deteriorate. Si ca un mic amanunt ma intereseaza cu cit vor fi cumparate aceste cosuri asta ca sa stiu daca se merita sa arunci bani pe apa Simbetei ca sa civilizezi pe unii galateni care isi iau animalele si in autobuz unde le lasa sa mearga pe jos fara se le pese daca s ar putea intimpla ceva . Magda CONDOS

 

Advertisements

One thought on “Primarul Pucheanu, invins sau invingator?

 1. In onoarea si in final dezonoarea primarului Ionut-Florin Pucheanu si a consilierilor locali

  Prin prin H.C.L. nr. 303/09.06.2017 s-a aprobat acordarea ajutorului financiar in valoare de 3.000 lei pentru achizitionarea unui sistem de incalzire si apa calda alternativ sistemului centralizat de termoficare, familiilor si persoanelor singure cu scopul de a nu suferi de frig in iarna ce urmeaza.
  In luna iulie 2017 cand am aflat ca se depusesera pana la acea data aproximativ 3.200 de cereri, am depus si eu actele cerute si cerere caci cu pensia de 560 lei
  nu as fi putut acoperi tot necesarul pentru instalarea unui sistem de incalzire.Mi s-a spus ca in cel mult o luna si jumatate voi primi acasa instiintarea platii.
  M-am imprumutat de la cateva cunostinte pentru a demara pregatirile.Am spart peretii, m-am debransat de la gaze si sistemul centralizat de incalzire urmand ca
  firma cu care am incheiat factura proforma sa instaleze centrala si celelalte accesorii cand vor incasa in cont suma de 3.000 de roni.Am asteptat si a trecut luna iulie,august,septembrie si octombrie fara sa primesc vreo instiintare pe care ar fi trebuit sa o primesc in termenul de 45 de zile asa cum scrie si in H.C.L. nr. 303/09.06.2017. Am urmarit emisiunile ” Audienta la Primar ” de la televiziunea locala in care D-nul Primar Florin Pucheanu spunea si accentua:
  ca ” Nimeni nu va suferi de frig inrna aceasta ! Va garantez eu ! Se vor plati sumele la toti chiar daca se va da drumul la incalzirea centralizata.
  Dupa 1-noiembrie-2017 nu se vor mai primi cereri dar sumele se vor da celor ce au cereri depuse! ”. Am zis ca asa va fi caci vorbeste un primar nu rage un magar. Biroul de presa al primariei anunta la televiziunea locala ca s-au facut plati la peste 4.500 de beneficiari. In situatia asta ma intreb cum de nu s-a facut plata si catre furnizorul meu caci eu am depus cerea cand erau depuse cereri putin peste 3.200. Asta inseamna ca au avut prioritate cererile cu relatii si spaga netinand cont de data depunerii.
  In data de 31-oct-2017 am auzit tot la televiziunea locala ca in sedinta ordinara a consiliului local din data de 26-oct-2017, s-a votat articolul 65 dintr-un
  proiect de hotarare care scrie asa:
  ”65. Proiect de hotarare privind incetarea acordarii ajutorului financiar pentru achizitionarea unui sistem de incalzire si apa calda alternativ sistemului centralizat de termoficare aprobat prin H.C.L. nr. 303/09.06.2017 (initiator proiect: Ionut – Florin Pucheanu – Primarul municipiului Galati).”
  Dupa mai bine de 90 de zile de asteptare constat ca in iarna ce vine nu voi avea incalzire si nici deschiderea la gaze pe care trebuia sa o fac dupa instalarea centralei termice pe care firma contractata trebuia sa o aduca si sa o instaleze impreuna cu restul instalatiilor dupa ce isi primea suma de 3000 roni in cont.
  Firma m-a anuntat caci intentioneaza sa mareasca preturile cu peste 20% si daca Primaria va plati in aprile-2018, diferenta pe care o voi avea de plata va fi:
  6.200(pretul actual) x 20% = 1240 , la care se vor mai adauga deschidere gaze,aprobare,verificare. In situatia aceasta sigur mai sunt cateva sute de beneficiari
  care nu vor suferi garantat de caldura.

  Cu acelasi respect pe care il au si alesii fata de noi

  S.N. Galati

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s