O lunga vara fierbinte , Cu si despre Sidex


Putini stiu ca de ceva vreme spiritele sindicale s au incins la fabricuta care a fost cindva unul din gigantii economiei romanesti. Nu vreau sa mai readuc in  discutie luptele care s au dus la Combinat pentru ca cine vrea le poate gasi i n arhiva blogului. Ceea ce vreau eu sa anunt onor angajatii unitatii, atiti cit mai sunt, este ca sindicatului Siderurgistul , condus de Gheorghe Bezman, i s a contestat reprezentativitatea in  instanta de catre celelalte trei sindicate conduse de  Ilinca Diaconu, Cristi Eftimie si Sindicatul Solidaritatea . Motivul este simplu si anume acela , in opinia celor 3 lideri de sindicat, faptul ca sindicatul Siderurgistul nu mai are legal numarul necesar de membri pentru a participa doar ei la negocierea Contractului Colectiv de Munca de la Combinat. Care in premiera s a negociat ultima data pentru o perioada de 2 ani. Eu sunt ferm convinsa ca sindicalistii condusi de Bezman au luptat ca si in alte dati pentru ca siderurgistii sa aiba sdalarii cit mai mari, sa se faca investitii, si aici eu ma refer in special la otelarie, mai exact la convertizoare. Nu prea stiu cu se va termina povestea aceasta, termenul procesului fiind fixat pe data de 31 mai, dar prietenii stiu ca va fi o lupta pe viata si pe moarte , metaforic  vorbind. Binainteles ca eu nupot sa nu cred ca sindicalisti de la Siderurgistul nu se lupta pentru membrii lor de sindicat asa cu nu cred  ca ar avea anumite avantaje, toate acestea fiind simple rautacisme. Una pese alta sunt  foarte curioasa daca conducerea Combinatului va prezenta in instanta lisa nominala cuprinzind listele de semnaturi ale membrilor  sindicatului Siderurgistul , In rest as pune un pariu pe care tare nu mi as dori sa nu il cistig din nou. Magda Condos – acest text e un pamflet si trebuie tratat ca atare

2 thoughts on “O lunga vara fierbinte , Cu si despre Sidex

 1. Zilele astea am supărat pe unii siderurgişti bine intenționați(despre dușmani nu mai vb!)că am tot adus aminte file de istorie albă realizate de Solidaritatea şi care mulți au ocolit-o pt că au aplecat urechea la spusele dușmanilor acestui fantastic sindicat dovedit de-a lungul vremii,motivul acestei aplecări de fapt e neputința şi slăbiciunea siderurgiştilor care au găsit drept paravan aceste dezinformări lansate de dușmanii Solidarității în speță AMG & SIDERUGISTU! Că e mai bine să generalizezi când inflația obținută de Siderugistu pe care l-ai girat ți-a găurit buzunarele celor 22% şi a altor procente aferente categoriilor câştigate în cei doi ani de grație 2007 -2008 cu profesionalism de Solidaritatea!
  Au trecut 10 ani de atunci şi firesc azi portofelele sunt muzeu în casele siderugiştilor şi stomacul ia scos la proteste dar de fapt alimentați de nebunia frumoasă a tinerilor ucenici care azi plătesc cu Tribunalul pt că cei bătrâni au stat mai la cutie atâta amar de vreme!
  Repet salut greva şi tot respectul pt ucenicii scoşi drept ACARI dar păcat de ei pt că veteranii sunt bine mersi başca mai au şi ceva lei la buzunar pe baza lor şi în plus de asta au devenit şi oratori spunând că inclusiv Solidaritatea e ca Sindicatul Patronului Siderugistu!
  Morala poveştii este că ați stat din 2008 până azi pe acele procente ,şi azi noroc de acei ucenici frumoși dar nenoroc pt sufletul vostru înfierat pe baza principiului de conservare mincinos că toate sindicatele sunt la fel!

 2. Am înțeles că a fost anunțată excluderea mea din grup drept victorie!
  Am crezut ca adminul grupului nu are apucăturile lui Bezman sau ale AMG,se pare că m-am înşelat!
  Iată de ce România este unde este, pt că are “opincile” de cea mai slabă calitate,ca să mă exprim elegant!
  Dacă aş fi eliminat din grup de AMG,Siderugistu,Sindicatul Liber aş înțelege,dar aşa …. !
  Cred că se vrea liniște posibil ca adminii să fi primit semnal de sus, sau chiar asta este direcția lor = liniște, maxim o rocadă de lideri la Siderugistu şi atâta tot!
  Altminteri este inexplicabilă eliminarea mea din grup!
  Uite aşa suferă mai întâi salariații,apoi cetățenii orașului!
  Treziți-vă la realitate şi debarasare imperativă de acțiuni securiste!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s