Cultura contemporana la Galati


Joi, 12 mai, incepind de  la  ora 12.00  holul Universității „Dunărea de Jos” din Galați va avea loc vernisajul expoziției intitulată „Art. Viziuni Contemporane 2016”, 16artemanifestare inclusa în cadrul celei de-a șasea ediții a Festivalului Internațional A.R.T.E. (Arte Reciclări Terapii Educații), organizata sub egida Ministerului Educației și Cercetării Științifice. Lucrările sunt axate  pe mai multe secțiun cum ar fi  Pictură, Artă Decorativă, Textile, Grafică, Desen, Sculptură, Instalații, Ceramică, Fotografie, Artă Digitala, Tehnică Mixtă. Expoziția se va desfășura concomitent în Galați și Iași, în perioada 12-21 mai 2016 iar lucrările vor figura în albumul comun ce se va edita, indiferent de sala sau galeria unde au fost expuse, a precizat Angela Ribingouc, purtatorul de cuvint al Universitatii Dunarea de Jos Galati
Potrivit Angelei Ribinciuc , la Galați vor fi prezentate 60 de lucrări semnate de plasticieni consacrați, membri ai UAPR precum  și de studenți ai Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. La vernisaj vor tine discursuri specialisti in acest domeniu Parteneri în organizarea evenimentului  primăriile Iași și Galați, Consiliile Județene Iași și Galați, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiele Iași și Galați, Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați – Facultatea de Arte, Fundația Culturală „Nicolae Mantu”, Muzeul de Artă Vizuală Galați, Asociația ,„Sfântul Nicolae cel Milostiv” – Iași, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași, Complexul Muzeal Moldova, Muzeul Unirii Iași și Galeria de Artă „Epreuve d`Artists” – Anvers, Belgia. La final, vor fi oferite, din partea partenerilor, diplome pentru: Marele Premiu (câte un premiu și două nominalizări pentru fiecare secțiune) și de Excelență, precum și câte o medalie pentru fiecare secțiune, în cadrul unei festivități ce se va desfășura la Iași, mai transmite reprezentantul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.M. C.

Advertisements

One thought on “Cultura contemporana la Galati

  1. MA BUCUR CA ANGELA ESTE PURTATOR DE CUVANT-!!-DORINTA MEA ESTE CA EXPRIMARILE SA FIE PORNITE DIN CEEA CE STIE SI CREDE EA NU DIN CE I SE DICTEAZA -CU TOATE CA UN PURTATOR DE CUVANT NU FACE DECAT SA POARTE CUVANTUL DINTR-O PARTE -IN CEALALTA !!-IN REST SUCCES SI FELICITARI PENTRU INITIATIVA !!-POATE VA AJUTA SI -DI CAPRIO AL GALATIULUI !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s