Din tineri galateni absolventi, someri


Absolvenţii institutiilor de invatamant, promoţia 2015-2016, se pot inregistra in evidenta agentiei ca persoane in cautarea unui loc de munca, in termen de 60 de zile calendaristice de la absolvire, pentru a putea beneficia de prevederile Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru somaj si stimularea ocupării fortei de munca, cu modificările şi completările ulterioare, anunta purtatorul de cuvint al AJOFM Galati, Dragos Ilie. “Pentru absolventii de liceu promotia 2015-2016, termenul de 60 de zile, indiferent de promovarea sau nepromovarea examenului de bacalaureat, incepe cu data de 04 iunie 2016, avand in vedere Ordinul nr. 5079 pentru modificarea Ordinului ministrului educatiei si cercetării  știintidice nr. 4.496/2015 privind structura anului colar 2015-2016, in care este specificata data de 03 iunie 2016 pentru incheierea cursurilor claselor terminale din invatamantul liceal.”, se mai arata in comunicatul de presa

In cazul persoanelor care au corijente si nu au situatia incheiata la toate materiile, termenul de 60 de zile incepe de la sustinerea si promovarea examenului de corijenta.
Pentru absolventii de liceu care promoveaza examenul de bacalaureat, termenul de 60 de zile incepe tot cu data de 04 iunie 2016 si nu cu data promovarii examenului de bacalaureat.Pentru absolventii de studii superioare, termenul de 60 de zile se calculeaza de la finalizarea studiilor anului terminal (data promovarii ultimului examen), indiferent de promovarea sau nepromovarea examenului de licenta.
Pentru absolventii de studii superioare care promoveaza examenul de licenta, termenul de 60 de zile se calculeaza tot de la finalizarea studiilor anului terminal (data promovarii ultimului examen) si nu de la data promovarii examenului de licenta.
Inregistrarea absolventilor ca persoane în cautarea unui loc de munca se realizeaza la sediulAJOFM Galati, str. Domneasca nr.191 si la sediul ALOFM Tecuci, str. Mihail Kogalniceanu nr. 60, Bl.A 2, parter, in a caror raza teritoriala isi au domiciliul absolventii, pe baza urmatoarelor
documente:
– Act de studii original si copie;
– Act de identitate original si copie;
– Adeverinta medicala din care sa rezulte faptul ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale.
“Absolventii in varstă de minim 16 ani care in intervalul de 60 de zile de la data absolvirii nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii sau nivelului studiilor, pot beneficia, la cerere, de indemnizatie de somaj, egală cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data stabilirii acesteia, pentru o perioadă de 6 luni, daca cererea este inregistrata in termen de maxim 12 luni de la expirarea celor 60 de zile. Mentionam ca indemnizatia de somaj se poate acorda de la expirarea celor 60 de zile de la absolvire, in situatia in care cererea va fi inregistrata in termen de 10 zile de la expirarea celor 60 de zile de la absolvire, sau de la data inregistrarii cererii de acordare a indemnizatiei de somaj, daca aceasta este inregistrata dupa
expirarea celor 10 zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data expirarii perioadei de 60 de zile.
Documente necesare pentru stabilirea dreptului la indemnizatie de somaj:
– Act de studii original;
– Act de identitate original;
– Adeverinta eliberata de administratia financiara de la domiciliul stabil care atesta veniturile realizate”, comunica conducerea AJOFM Galati, prin intermediul purtatorului de cuvint al institutiei. Ar fi interesant de stiut citi tineri absolventi de anul trecut s au inscris la AJOFM si citi au gasit un loc de munca, stiut fiind faptul ca in general angajaroriii solicita experienta atunci cind vor sa angajajeze pe cineva . M. C.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s