De luni, in Galati incepe ” nebunia”


Incepind de pe data de 9 mai, pe strazile Galatiului nu vor mai putea circula celebrele cascarabete, copnform decizieim luate de catre alesiii locali. Practic, tot transportul public va fi asigurat de catre mijloacele de transport ale Transurb, al caror numar va fi suplimentat pentru a putea asigura necesarul de autobuze si de tramvaie pentru transportul calatorilor. Decizia, care s a incercat sa fie luata de ceva timp, a fost una care a stirnit numeroase controverse, chiar dind nastere unei greve de protest a soferilor de maxi taxi care si au exprimat nemultumirea fata de faptul ca isi pierd locul de munca. Atunci au avut cistig de cauza deoarece primarul Marius Stan a fost de acord ca microbuzele sa isi continue activitatea, in timp ce in ultima perioada s au achizitionat autobuze second hand, in urma unor licitatii organizate. Eu nu sunt convinsa ca decizia nu va avea urmari, in sensul in care operatorii de transport privat vor sta cu miinile in sin si nu vor organiza vreo manifestatie sau nu vor face zile greke celor de la Ttansurb, dar asta e o alta poveste. Nu stiu in cite orase din Romania se mai circula si cu mijloacele de transport in comun dar si cu maxi taxi   dar stiu sigur ca multi soferi care lucreaza pe maxi taxi nu dau bilete, vorbesc la telefon in timp ce sofeaza si nu tin cont de faptul ca in aceste mijloace de transport trebuie sa circule un anumit numar de calatori, si nu sa existe supraaglomeratie. Acum sa trecem la subiectul numit Transurb,  undfe nu se poate spune ca totul este perfect dar unde s au mai facut imbunatatiri in ultima vreme, unde mi ar fi placut ca alesii locali sa fi aprobat achizitionarea a cit mai multor autobuze noi,  ca in anumite zone sa se reia circulatia cu tramvaiul sau sa fie achizitionate autobuze electrice. Dar asta e alta poveste si sa speram ca numarul de autobuze si de tramvaie va face fata, desi in primele zile este posibil sa apara unele disfunctionalitati pina cind galatenii vor sti care sunt noile trasee . Practic, incepind cu data de 9 mai, un numar de 96 autobuze, 10 troleibuze, dar si 35 de garnituri de tramvaie vor asigura transportul in oras,  devenind operabile 29 de trasee de autobuz si troleibuz si 10 trasee de tramvaie. In afara traseeor deja existente, car vor avea mici modificari, galatenii  vor putea merge  pe cateva linii de transport noi. Linia 13 va face legatura intre piata centrala si zona Port-Bazinul nou, traseul 18 are capete de linie Micro 13 B si Gradina Publica, autobuzul 23 va lega cele doua zone comerciale din Galati, respectiv zona Patinoarului si zona comerciala de la iesirea spre Braila. Traseul 24 este fostul traseu 68 si va circula pe ruta centru comercial de la Patinoar – santierul naval Damen, linia 107 va avea capete de linie cartierul Dimitrie Cantemir si Parcul CFR,  in timp c e traseul 108 este fostul traseu 63 si va circula din micro 19 pana in bariera Traian..

Ce spune primarul Stan

In cadrul conferintei de presa sustinute ieri, primarul Stan a declarat ca dupa data de 9 mai vor exista  zero maxi-taxi în oraş,  activitatea de transport fiind asigurata de catre Transurb . , care a garantat ca poate face acest lucru..Primarul Stan a spus ca daca timp de 2 luniTransurb nu va arata  că este capabila  sa asigure servicii de calitate în privinţa transportului de călători,  Primaria Galati poate recurge din nou la serviciile operatorilor privati de maxi taxi. “ Exista o directiva europeana care ne da posibilitatea ca in situatii de urgenta, prin atribuire, sa apelam la serviciile operatorilor privati.  Nu e o amenintare dar Transurb trebuie sa inteleaga ca nu sunt monopol in orice conditii “, a declarat primarul Marius Stan. .. M. C

One thought on “De luni, in Galati incepe ” nebunia”

  1. NU INCEPE NEBUNIA !!-CONTINUA NEBUNIA !! DE CE NU SOLICITATI CONSILIULUI LOCAL SA VA IA TRICICLETE CA LA POLITIA LOCALA SA MERGETI CU ELE ??? -FOLOSITI TITANICUL CU MAINILE DESCHISE DACA AVETI VANT DIN PUPA !!-BACALBASA SPUNEA CA SANT 2 DOCTORI NEBUNI LA SPITAL DAR CA NIMENI NU ARE CURAJ SA DEMASTE ACEST LUCRU -PAI EL TOCMAI L-A FACUT -DA-LE NUMELE !!!-VA ORDON TRECETI PRUTUL !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s