Adio Combinat ! Exclusivitate. Cu si despre Sidex


Faptul ca la Combinat continua procesul de restructurare a personalului pe baza aplicarii in ultimii doi ani a unor scheme de prepensionare nu mai este o noutate. Informatia circula combinat mittal steelpe piata de cel putin 24 de ore si a fost facuta publica la nivelul unitatii, spun surse demne de incredere care doresc sa isi pastreze anonimatul . Desi nu cred ca ar avea de ce sa se teama atita timp cit toata suflarea siderurgista, atita cit mai este ea, stie acest lucru. Ca sa fiu concisa si sa nu mai fac nici pe plingacioasa de serviciu, atita timp cit altora nu le pasa prea mult , si nici nu le a prea pasat de a lungul anilor, si aici ma refer in principal la angajati,  si poate assa a fost corect, am sa spun cam asa. Intr un oras undce nu exista de 26 de ani un drum care sa te lege de restul tarii, unde s au demolat unele intreprinderi, poate pe buna dreptate, dar fara sa se gindeasca o strategie pe termen mediu, dar unde lumea poate cumpara diferite produse de la supermarketuri, eu cred ca se intimpla ceea ce trebuia sa se intimple. Adica, incepind de ieri, spun surse bine informate pe care bineinteles ca nu le putem crede, ca s a dat drumul la lista pe care se pot inscrie , pina la sfirsitul acestei luni, cei care doresc sa se prepensioneze . Schema de prepensionare este aceeasi cu cea aplicata in cazul precedent, model luat din Belgia,  si daca datele mele sunt corecte, se vor putea inscrie cei care vor putea indeplini conditiile pina la data de 31 decembrie 2017. Practic, chiar daca termenul pentru lista de depunere a cererilor este sfirsitul acestei luni, angajatii care vor indeplini conditiile de prepensionare vor putea pleca de comun acord cu conducerea pina anul viitor,adica la data de 31 decembrie 2017. Daca acest lucru este un lucru bun nu o pot spun eu, ci cei care lucreaza in unitate si care vor avea asfel sansa sa plece mai repede din Combinat. In timp ce se estimeaza ca in anul acesta sa plece cam 150 – 200 de angajati iar anul viitor inca 100, nu se stie insa cit personal TESA  va pleca, desi unii din ei ar cam fi cazul .. In tot acest timp are loc un fel de inlocuire  a cadrelor, in sensul in care unii din tineri, iesiti de pe bancile liceului .sau a unor scoli industriale sau chiar a unor facultati, e drept ca nu in numar mare, sunt angajati pe diferite posturi pentru a invata tainele meseriei. In rest sa auzim numai de bine, undeva cam din 2025, zic eu, si ma opresc aici. Pentru ca totul va fi bine, investitii vor fi multiple, pretul de dumping a; otelului din China care invadeaza piata Europeana nu ne afecteaza, deci eu zic sa ne bucuram dragi galateni. Si asta pentru ca vorba cuiva, fiecare zi poate aduce lucruri si mai rele in viata unui om . Magda CONDOS- acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare

Advertisements

5 thoughts on “Adio Combinat ! Exclusivitate. Cu si despre Sidex

  1. MOTIV DE BUCURIE -SCAPA GALATIUL SI BRAILA DE BOMBA ATOMICA DE LA POARTA -FABRICA DE OXIGEN- DIN 45000 de MII DE OAMENI ACUM MAI SANT 7000 DIN CARE 1500 STRAINI CARE-I PROBLEMA ACUM ???-PE TERENUL VIRAN FACEM UN MOL SA FACA CUMPARATURI CEI CARE MAI AU BANI !!-SAU AGRICULTURA PE PAMANTUL ALA FERTIL RADIAT CU STRONTIU SI PLUTONIU SI CE MAI VRETI VOI -DAR MAI BINE FACEM UN PARC DE DISTRACTII IN COLABORARE CU DYSNEY LAND !!-SA VINA PENSIONARII MORTI DE FOAME CU ISMENELE RUPTE-N CUR CU NEPOTEII SA SE UITE DE AFARA LA GHYZZI SI LA MYKY-MOUSE SA MIROASA UN -MC HAMBURGHER -UN POP CORN NISCAIVA DELICATESE AMERICANE SI SA LE POVESTEASCA NEPOTEILOR UNDE SI-AU MANCAT EI VIATA SI SANATATEA INTR-UN COLOS MAMUT FAURIT DE gheorghe gheorghiu dej-INTR-O BOJDEUCA LA POARTA SA DEA DE LUCRU LA TOTI TARANII DIN 3 JUDETE-NU MAI BINE-I LASA SA-SI LUCREZE PAMANTUL ??-BINEINTELES CA DA DAR DIN PACATE EI NU MAI AVEAU PAMANT CA L-IL LUASE ANIMALUL CARE A SEMNAT CONTRACTUL DIN BOJDEUCA -CE FACEM ACUM DRAGII MEI CAND ISTORIA SE INTOARCE IMPOTRIVA NOASTRA ??? CAT MAI FACEM CACA IN SIFONIER SI DAM VINA PE PISICA ????

  2. Totul are un inceput si un sfarsit, doar ca uneori mai repede decat ne-am dori. Poate daca si poporul ce bantui prin orasul asta ar fi fost ceva mai intelept si ar fi provit dincolo de propriile interese si de salariul de azi fara sa se lase amagit de punga cu faina si ulei oferita “gratuit” de darnicii politicieni si platita triplu tot de noi, daca nu ne imbatam sa visam frumos cand candidatii ne promit poduri peste dunare, aeroport, colaci in cozi de maidanez am fi avut un oras dezvoltat precum clujul. Iar mamele nu se mai temeau sa nasca copii, iar tinerii ar fi ramas sa-si faca o cariera aicu in Galati.
    Eu ca mamica de 3 fete inca mai sper ca va fi mai bine pentru copiii mei, nu ss vrea sa fiu nevoita sa plec din Galati

      • nu se va inchide de tot, adio combinat se refera la cei care vor renunta de bunavoie la locul lor de munca. ce va fi nu se stie si nici nu cred ca e lumea prea ingrijiorata ceea ce inseamna ca totul este bine si sub control

    • PANA SI COCOSUL I-SI DADEA SEAMA -MA REFEREAM LA MINTEA LUI-CINE A CREZUT IN HIMERE A LUAT-O PUTIN IN BOT -FRAIERII SE BUCURA CA AU IESIT LA PENSIE CU 1500 DE LEI !!! SA VAD DE UNDE O VOR MAI LUA DUPA 2 ANI !!!-ASTA INSEAMNA SA NU-TI PESE DE ZIUA DE MAINE !! CHESTIA CA LASA CA MERGE SI ASA NU FUNCTIONEAZA IN ECONOMIA DE PIATA !! DAR DE UNDE SA STIE EI COLEGII MEI CARE NU LIPSEAU DE LA SOCIALISM STIINTIFIC !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s