Cine sunt salvatorii galateni de vieti


smurd4SMURD Galati, coordonat de doctorul Trifan Angel Liviu, a remis un comunicat de presa cu ocazia implinirii pe data de 21 iunie a unui an de la inaugurarea bazei aeriene SMURD Galati. Nu cred ca mai este nevoie sa mai spun ceva despre munca acestor oameni, care fac tot posibilul sa isi salveze semenii, fie ca e noapte sau este zi,.dar m am gindirt ca in afara de clasicul comunicat de presa sa va dau posibilitatea sa ii cunoasteti pe cei care sunt prezenti la datorie . Motiv pentru care am postat citeva poze in care colectivul SMURD Galati aniverseaza un an de la inaugurarea bazei aeriene , lucru care arata ca dincolo de taria de care dau dovada atunci cind sunt in misiune sau cind se lupta sa redea viata pacientilor sunt oameni.smurd3Ca toti altii, cu bucuriile si necazurile lor. La multi ani ! 19smurd

Comunicat

Un an de la inaugurarea bazei aeriene SMURD Galați

Pe 20 iunie 2014 lua fiinţă, în prezența secretarului de stat Raed Arafat, Punctul de Operare Aeromedicală Galaţi, a 7-a bază de salvare aeriană din România. Ȋn data de 21 iunie 2014, la ora 16:00, suna alarma pentru prima misiune. De atunci elicopterul aflat în dotarea Punctului de Operare Aeromedicală Galaţi a efectuat un număr total de 241 de misiuni şi s-a acordat asistenţă medicală unui număr de 244 de pacienţi, dintre care 23 de copii.Eurocopter EC 135 este unul dintre cele mai performante elicoptere din clasa aparatelor de zbor ușoare. Cu dotări care permit o navigație în siguranță, aparatul de zbor a eficientizat în ultimele 12 luni timpul de intervenție, mai ales în zonele greu accesibile. Astfel, ne-am ridicat de la sol pentru a interveni în intervenţii primare: accidente rutiere, accidente cu victime multiple şi pacienţi încarceraţi, pacienţi cu afecţiuni cardiovasculare şi neurologice. De asemenea, echipajul nostru a efectuat și intervenţii secundare pentru transferul pacienţilor aflaţi în stare critică către centre din București sau Iași.
Colectivul nostru este format din 6 medici și 9 asistenți. De asemenea, doi piloți aparținând Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. operează pe elicopterul SMURD Galați. Aceștia au în spatele lor mii de ore de pregătire și o disciplină de fier, atribute de care depind viețile celor pentru care intervenim.Baza aeriană de salvare SMURD deservește Republica Moldova, județele Galați, Brăila, Vrancea, Buzău, Tulcea și un segment din Autostrada Soarelui.Vă mulțumim tuturor celor care aveți încredere în noi și vă asigurăm de profesionalismul nostru, fiind oricând pregătiți să intervenim pentru a salva vieți.
Cu deosebit respect,
Echipa SMURD Galati

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s