A FOST ODATA CA NICIODATA UN BAZIN OLIMPIC LA GALATI


Nu as vrea sa fiu considerata nostalgica dupa timpurile dinainte de 89, cind inca se mai construia cite ceva bine rau nu ma pronunt si mai exista o strategie, dar fotografia atsta imi aduce aminte de faptul ca in aceasta vara nu prea vom avea unde face plaja ,  si aici ma refer la Plaja Dunarea unde nu s a  mai investit nimic si totul este cam in paragina, culmea intr un oras aflat pe malul Dunarii. Nu ca aceasta ar fi o noutate, asa cum nu e nicio noutate ca Plaja Dunarea arata jalnic de ani de zile, si cred ca sunt vreo 6 . De ce nu s a gasit inca o solutie sa avem si noi niste bazine ca lumea in aer liber timp de 25 de ani , mi este foaete greu de spus. Sau explicatiile le tin pentru mine. Si acum am sa va spun o faza hazlie care s a intimplat la u post local TV cind a fost vorba ca cei 4 candidati importanti la fotoliul de primar sa prezinte planul lor legat de Plaja Dunarea. O sa va spun un lucru care o sa va lasa masca sau o sa va para SF, si anume toti au prezentat fix acelasi plan , motivind ca au apelat la aceeasi firma de proiectare si trebuie sa recunosc ca a fost momentul amuzant al serii. Anii au trecut, plansele nu stiu unde or fi, au mai existat tentative de a face un aqualand pe vremea fostului primar,  asa cum promite si actualul primar, dar totul deocamdata e la nivel de promisiuni.si daca tin eu bine minte, acum 4 ani se pusese problema construirii a doua bazine de innot chiar acolo unde este Parcul lui Durbaca, pe portiunea care duce la Sala Sporturilor. Una peste alta eu inca ma uit la poza asta si tot nu inteleg cum odata se putea, bine prost dar se realiza ceva a carei oportunitate sau eficienta nu o discut pentru ziua de azi deoarece vremurile s au schimbat si s a amenajat si Baia Comunala car care nu este una deschisa  . In continuare va las sa admirati fotografia din colectia Biblioteciii : V,. A . Urechia ”  Iar igalatenilor nu le pot decit sa le urez rabdare sau tutun sau sa apeleze la piscinele particulare pentru cei care au bani.. Iar cei care nu au sa se bronzeze pe malul Dunarii .
Bazinul olimpic din Galaţi, inaugurat în anul 1971. Fotograf: Paul Popa. Fotografiie din colecţiile Bibliotecii “V.A. Urechia” din Galaţi16BAZIN Magda CONDOS- acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare

Advertisements

One thought on “A FOST ODATA CA NICIODATA UN BAZIN OLIMPIC LA GALATI

  1. Pe fostul amplasament al bazinelor olimpice nu se pot construi alte doua bazine olimpice intrucat fizic nu exista spatiu nici pentru unu. Sigur, acum 40 de ani au incaput doua, intre timp standardul pentru bazinele olimpice s-a modificat de cateva ori. Practic atunci standardul era de 25m lungime si 2 adancime pentru piscina olimpica in timp ce astazi aceasta poate fi doar piscina de competitie(antrenament si concursuri regionale), standardul pentru piscinele olimpice prevede ca piscina sa fie lunga de 50 de metri, lata de 25 de metri, si sa fie prevazuta cu facilitati sa poata fi omologata(parcare, sa fie intr-o cladire, sa dispuna de grupuri sanitare, vestiare, sisteme de incalzire a apei la 28 de grade cred, etc). Sa nu mai vorbim de faptul ca realizarea acestui tip de complex ar costa peste 6 milioane de euro fara sa aduca un profit, inotul fiind un sport sponsorizat peste tot in lume.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s