Distracția Cu și despre Sidex


Vineri a avut loc din nou una din scenetele negocierii Contractului Colectiv  de la Muncă de la Combinat, unde sindicaliștii și-au menținut solicitările, fiind mandatați de membrii lor de sindicat să meargă pînă la capăt, chiar pănă la declanșarea grevei generale, în timp ce administrația le-a propus o ofertă distractivă. Asta ca să nu spun că s-a distrat puțin pe seama lor , pentru că așa pare. Dacă tot nu au acceptat oferta anterioară a conducerii, sindicaliștilor conduși de Gheorghe Bezman li s-a prezentat alta și mai și . Și anume suma de 100 de lei , acordată în două tranșe, și anume 50 de lei necondițonat ( ca și anul trecut ) și încă 50 de lei dar condiționat, adică dacă toți angajații Combinatului dar și ai firmelor subcontractoare nu vor înregistra un accident mortal de muncă anul viitor. Acum eu înțeleg mișcarea prin care vrea să o facă conducerea ca să numai aibă loc accidente mortale de muncă,încercînd și această modalitate, dar mi se pare total absurd să condiționezi acordarea unui bonus siderurgiștilor în funcție de ceea ce pățesc salariații firmelor subcontractoare. Dar după mitingul de joi ai celor de la Solidaritatea, care au ieșit din hibernare după luni bune de zile și în care nu mai sunt așa cum erau altădată, iată că a venit timpul celor din conducere să facă o  glumă bună cu sindicaliștii conduși de Gheorghe Bezman. Cît despre secretarul general a sindicatului, pensionabilul Vasile Crișan, pot spune în continuare că mi se pare trist că un reprezentant al sindicaliștilor să nu i se pară cel puțin incorect ca angajații Combinatului să sufere la buzunar din cauza firmelor subcontractoare și să nu declare public acest lucru ci să spună doar același discurs și sp amenințe cu proteste sau greve. Eu am să repet la nesfărșit că nu înțeleg de ce Vasile Crișan, care este pensionabil de un an, preferă să vină la lucru Dzeu știe de ce și nu a plecat vara trecută cu preordonanța , cînd putea să a o căruță de bani.  Dar poate se mai gîndește și pleacă peste cîteva luni cînd lumea va mai avea paete de o supriză, spun gurile rele .Răspunsul de ce nu a făcut acest lucru îl puteți găsi singuri. Magda CONDOS_ acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare 

One thought on “Distracția Cu și despre Sidex

 1. Bai voi sunte-ti nebuni,cretinilor???
  Primim 50 de lei daca NU se inregisreaza nici un accident fatal l!! Ce minti diabolice au putut sa propuna pe ultima plusare de salariu, daca,…???
  Bai nemernicilor nu cumva ati pus si ati luat in calcul si posibilitatea ca si acest umilitor bonus, siderugistii tot nu-l vor primii ,pentru ca propitarii de actiunii sa primeasca dividente si mai mari???
  Inseamna ca administratia recunoaste ca siderurgia e un sector de activitate extrem de periculos ,si ca exista posibilitatea …Nu am cuvinte…
  Ba terminatilor de lideri lui peste pasat ,propuneti si pute-ti accepta si altfel de bonusuri,de exemplu ; diplome si statui de zgura , amplasate la groapa Malina ptr. cei care dupa ce au iesit la pensie SI au reusit sa traiasca 3,4 ani, cu noxele inghitite atat amar de ani.Ei ce zice-ti stimata administratie???,daca tot ne-ati obisnuit cu bonusuri conditionate.
  Da.da… conditionat , pai cum altfel,
  Condtionat plecam si la relaxare in concedii ,intr-o parlita de statuine din Romania ,..daca pe langa cei 500 de lei pe care vi i-am oferit, mai puteti pune inca 1 000 de lei.Pai nu-i aveti nu-i asa???Bani raman la noi.
  Pai vedeti, noi va oferim numai conditii conditionate!!! si voi ca intodeauna sunteti nemultumiti.
  De aceea in toata lumea asta se platesc salarii adevarate in industria otelului ,ptr. ca riscurile sunt enorme.Pana si mult huliti comunisti intelegeau aspectul acesta si plateau cu 40% peste salariul din Romania ptr. ca muncitorul
  sa fie concentrat ,relaxat la munca care o desfasoara..
  Cum poti venii la locul de munca zi de zi ,cu mintea agera,concentrat pe munca pe care trebuie sa o executi,nestresat de problemele de acasa si binenteles suprapuse cu cele de la munca, fara ca …….
  doamne Dumnezeu-l nostru ,noi suntem mici tu fa-ne mare,..si de rele ne pazeste…Amin.
  Manegerii,cei din administratie chiar sa nu le pese de aspectul acesta,stiind ca exista posibilitatea ca salariatii sa greseasca o singura data …o singura data ,pentru ca nu-si pot asigura traiul macar de supravietuire si vin la munca deconcentrati,stresati lalocul de munca .
  Siderugistul este obosit , cocosat de munca, de multimea restantelor ramase neplatite la intretinerea apartamentului,de stresul platii a celorlalte utilitati,de trimiterea copiilor la scoala,e.t.c..
  Nu ne incadram nici macar de a lua un mic inprumut de la o banca ptr. ca salariile noastre sunt la fel ca acelora care traiesc din ajutorul social.Sute ,mii de siderugistii nu au mai plecat sa se recreeze intr-o statiune parlita din romania de 8-10 ani de zile ,Sute chiar mii care nu au plecat niciodata de cand sau angajat??Suntem niste siderugisti tinuti in lanturi precum cainii,avem iin fata noastra de multi ani bonusuri CONDITIONATE ,prime de concedii ,la care ne uitam la ele,maraiim,latram ,ne zbatem sa le atingem macar, dar mai mult NU.
  Asta e o politica premeditata a administratiei , de-a oferii ceva, ( oricum nu le dam nimic in plus),le aratam OSUL CONDITIONAT de Ebita,de fataliti,de *****.. muncitorilor,iar liderilor de sindicat le facem favoruri,numai ca sa fie liniste ,pace si buna intelegere .si ca trebuie sa existe un contract de munca cat mai repede,ca altfel o sa be-im pu-a.
  Noi administratia si liderii alesi pe viata, ne zbatem sa incheiem contractul de munca,pentru ca voi muncitorii sa nu bel-ti p-la.
  Sunt prea multi ani de inghetare a salariilor Cosul zilnic cu tot ce insemna supravituirea unei familii de siderugist, se transforma intr-un bonus 50 de lei CONDITIONATI, amarati ca sa nu,….bel-m pu,a.
  Sunt semne de intrebare ale acestor zi-se negocieri ,ca intodeauna,si de asemenea la fel si pentru viitorul indepartat.Anul trecut nu aveau reprezentivitate dar tot aceeasi oamenii au avut semnaturi ca sa ne reprezinte ca sa nu,.. ma mai repet..
  Intradevar multi ar considera ca acel bonus oferit pe ultima suta de metrii al negocierilor e umilitor,jignitor ,MACABRU si rog colegii ca la sfarsit de an sa-l l donam companiei,chiar daca ne ajuta bunul Dumnezeu sa nu se intample……..sa nu bel-m p-la ,sa-l lasam companiei numarul 1 Mondial ARCELORMITTAL.
  Cainilor de siderugisti ar fi timpul ca impreuna sa rupem lanturile….Nu pa, haideti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s