S-a trezit Galațiul din somn?


Sincer nu am crezut că în Galați se vor găsi 300 de persoane care vor ieși duminică din casă nu pentru a cere creșteri de salarii sau pensii mărite miting7sau alte pomeni ci pentru a si exprima nemultumirea fată de modul în care a decurs turul 1 de vot  in diaspora . De asemenea cei mai multi participanti, tineri, au spus ca au decis sa faca acest lucru in semn de solidaritate fată de romanii din diaspora care nu au putut vota, desi ei trimit bani acasa cu care traiesc rudele lor, si trag un semnal de alarma ca sa fie luate masuri ca asemenea incidente sa nu mai aiba loc.

Protestul, neautorizat, a inceput la ora17  la Potcoava de Aur , protestatarii marsaluind apoi spre Prefectura.miting2 La Potcoava de Aur, inarmati cu drapelul Romaniei, au strigat tmp de o ora lozinci cum ar fi  ”Ghinion, Galaţiul s-a trezit din somn”, „România, trezeşte-te!”, „Vor să voteze! Lăsaţi-i să voteze”, „Solidari cu diaspora”, „Ne pasă, ne pasă, nu vom sta în casă”, „Ţara asta nu o iei cu o sticlă de ulei”. Înarmați cu pancarte in fața Prefecturii au cintat  imnul Romaniei. Actiunea care s a dovedit a fi una civica a fost presarata si cu putin politicianism daca tinem cont de prezenta unor membri PDL importanti, cu ar fi Doru Rezmerita sau Nicusor Ciumacenco,  dar nu a unor membri PNL de vază, lucru care ar putea ridica niscai intrebari legate  despre modul in care decurge relatia dinte cele doua partide care au fuzionat 13miscareapopulara2. Sincer,, cred ca ar fi fost mai bine ca niciun politician sa nu fie prezent in strada, pentru as pune pariu ca cei de la PSD vor reactiona si vor critica prezenta politicienilor,   si sincer eu nu mă așteptam ca 300 de gălățeni să iasă în stradă fără să li se promită nimic , doar pentru a lupta pentru niște drepturi ale lor, si eu zic este un inceput timid dar bun. Tare mi as fi dorit ca societatea asta civila timp de 25 de ani  sa fi iesit in strada si sa fi cerut construirea unui drum expres Galati Braila, , astfel incit sa fie atrasi investitori, sa reactioneze la faptul ca problerma furnizarii apei caldurii care nu se rezolva  de ani de zile, ca orasul moare incetul cu incetul , ca nu exista o strategie de dezvoltare a orasului, Asta nu inseamna sa ceara capete care să cadă, ci doar să arate că există și că le pasă de ei și de viitorul lor. In rest tinerilor galateni  care au inteles ca au niste drepturi nu pot decit sa le spun ” respect ”  pentru ca poate ei sunt cheia schimbării.  Magda CONDOS

Advertisements

5 thoughts on “S-a trezit Galațiul din somn?

  1. Activistii ACL si-au facut datoria si au raspuns chemarii disperate ! Si au fost si cativa penelisti !
    Miscarea a fost foarte ” spontana” incat au avut chiar si bannere, pancarde etc.

    In 2009 cand votau la Paris 15 pe secunda n-au mai protestat ! EI VOR EGALITATE , DAR NU PENTRU CATEI !

  2. Sincer, sunt de acord cu cei ce au iesit in strada ptr a sustine libertatea de exprimare a romanului si a dreptului la vot a fiecarui roman, oriunde s-ar afla el. Dar mi-as fi dorit ca aceeasi dorinta de sustinere a libertatii si respectul pentru cei ce si-au exprimat un vot in 2009 tot pentru un viitor mai bun, sa se fi exprimat si atunci, cand nu s-au facut asemenea cozi pe la sectiile de votare din diaspora si totusi au votat mai multi ca in primul tur de anul acesta. De ce oare nu cantarim cu aceeasi greutate fiecare decizie…2009 fiecare multumit in felul lui si acum in strada. Poate daca iesiau atunci nu mai era nevoie sa se ajunga astazi la astfel de manifestatii. Dar e bine totusi ca se face ceva in acest sens, atitudine, deci romanilor le pasa de viitorul lor. Sunt convins ca se vor rezolva aceste probleme de la sectiile de votare si toti romanii isi vor putea sa-si exprime intentia de vot.
    PS: Nu uitati atunci cand puneti stampila in cabina de vot, cine sta in spatele fiecarui candidat. PONTA – BANICIOIU, DRAGNEA, TARICEANU si altii, JOHANNIS – BASESCU, BLAGA, UDREA, MACOVEI, TOADER(galatenii stiu la cine ma refer)…deci, decizia e la voi dragi prieteni.

    • Interesant manifest cand doamna lili ochiu, pardon ciumacenco scuipa pe sediul PSD, desi parca a fost secretara lui Nica mai ani in urma….oricum sunt jalnici , mai bine am striga sa ne ferim nevestele ca vine ciuma si ni le…..ca de primar nu mai spera,nu are sanse cu cei din piata actuala…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s