Din ciclul “ Mindru ca sunt galatean “. O epistola catre primarul Galatiului


Un galatean , pe nume Iulian Pufu, a postat pe o retea de socializare un mesaj catre primarul Galatiului, Marius Stan. Nu stiu daca Iulian Pufu o fi mindru ca este roman, sau daca el crede ca orasul Galati este unul foarte frumos, dar va relatez in continuare oful lui. Catre primarul Galatiului, Marius Stan.  Cit despre faptul ca orasul Galati este unul European, aici am mari semne de intrebare daca ma uit cum arata orasele din Europa si cum se comporta locuitori lor.

Domnule Marius Stan,

Sunt un locuitor al “Noului Galati” care are platite la zi: impozitul pe cladire, pe masina, taxa de habitat, TVA, impozit pe venit. Puteti sa imi spuneti cum ati reactiona cand ajungeti acasa, dupa o zi de munca in care v-ati stresat ca sa sa “produceti” bani si pentru toate cele de mai sus, si nu aveti apa (rece) ca sa faceti un dus sau ca sa spalati vasele? Si toata situatia asta din cauza unora care chiar fac subiect de lauda din faptul ca nu si-au mai platit intretinerea de cativa ani, in timp ce rad de fraierii ca noi care o platesc.Mai spuneti-mi, cum v-ati simti daca cisterna cu apa (Dumnezeule, oras mare, din UE, in care iei apa de la cisterna ca sa te speli la lighean!) vine in jurul orei 12, cand tu esti la munca, iar apa isi pot lua tot aceia care nu au (nu vor sa aiba) unde sa mearga la munca! Si care sunt si multumiti acum ca au apa pe gratis, ca si cum pana acum ar fi platit-o…
Sunteti un om inteligent: nu intelegeti ca aceste metode nu vor da rezultate, ca oamenii care nu platesc nu vor plati nici de acum inainte, ci vor gasi solutii (iau apa de la centrale sau de la cisterna – GRATIS) si se vor “descurca” – oricum, nu sunt prea tare deranjati, sunt obisnuiti sa se spele mai putin – iar cei care plateau pana acum vor renunta sa mai plateasca, avand in vedere ca oricum nu se tine cont de asta???
Va rog, in numele oamenilor care platesc taxe, impozite si intretinerea la bloc, sa gasiti solutii pentru a reduce stresul provocat de situatia absurda in care se afla: sa locuiasca la bloc, intr-un oras european, si sa nu aiba apa curenta. Ce veti face daca fiecare bloc va va solicita cate o autorizatie de constructie pentru o toaleta “ecologica” in fata, sau daca o va face fara autorizatie de constructie?! Iulian Pufu

Advertisements

3 thoughts on “Din ciclul “ Mindru ca sunt galatean “. O epistola catre primarul Galatiului

  1. dureros de adevarat…cum e posibil asa ceva????de ani in sir cu cisterna….si unii sunt nevinovati…incredibillllllllllllllllllllllllllllll

    • Daca a-ti sta putin si a-ti judeca drept a-ti ajunge la concluzia ca nu Primarul Marius Stan este vinovat de ceea ce se intampla acum cand vezi Doamne suntem o tara membra UE. Cel putin 90% din acei care spune-ti ca nu platesc sunt si ei la randul lor victime ale sistemului si ale politicienilor care ne-au mintit de 23 de ani de la asa zisa revolutie si s-au bazat pe gandirea mai putin dezvoltata a romanilor de rand care nu au stiut decat sa munceasca toata viata pentru a-si plati datoriile iar o parte din ei cand au ajuns la pensie au obtinut si o pensie de mizerie.asa ca inaite sa dam cu piatra trebuie sa negandim foarte profund daca nu cumva ar trebui sa luam masuri in privinta celor care ne conduc si ne cer votul din 4 in 4 ani si respectiv din 5 in 5 ani si nu mai departe acelor care vor si de fapt nu merita votul pentru Consiliul Europei .Mai reflectati si o sa vedeti ca-mi dati dreptate.Daca nivelul de trai ar fi fost cat de cat decent cu totul alta ar fi fost situatia.Dar ce pretentii sa mai avem cand vedem cine se afla in fruntea puterii executive si a celei legislative.Asta e poate totusi s-or destepta si romanii cei multi si nu vor mai pune botul la o bucata de salam o galeata si un kil de ulei si zahar.

  2. O centrare perfecta ca la manual a dl Iulian Pufu,din pacate si acest primar ca si predecesorii nu poate finaliza actiunea din lipsa de solutii!Si cind te ghindesti ca solutia pt Marius Stan era cea mai simpla fata de fostii….. !Solutia este retragerea cu un pas inapoi fata de penultimul aparator al careului advers,altminteri ramii mereu in ofsaid!
    Si uite pt jKobret justitiarul eu am stat putin si am judecat drept ,si am ajuns la concluzia ca primarul chiar este VINOVAT atita vreme cit se lasa surprins in ofasaid nedorind sa retraga un pas inapoi celebra cisterna din fata penultimului aparator!In plus tot el Marius Stan prin continuarea solutiei preluata de la predecesorii ne demonstreaza ca nu sintem inca un ORAS EUROPEAN,sau ca el primarul nu este un PRIMAR EUROPEAN!
    Sa fiti iubiti de apa calda si rece la fel ca in ORASELE EUROPENE!
    Magda iti predau legatura….. !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s