Cine şi pentru ce luptă? Cu şi despre Sidex


Nu vreau să mai comentez nimic  legat de faptul că lideriii sindicatului Siderurgistul nu au obţinut nicio victorie, aceştia acceptând oferta conduceriii,  partea cu greutate reprezintând faptul că de la 1 ianuarie salariul de bază va creşte cu suma brută de 50 de lei. Asta este singura certitudine în ceea ce priveşte drepturile de care vor beneficia angajaţii Combinatului, deoarece mi-este greu să cred că unitatea va reveni pe profit până la sfârşitul anului astfel încât să fie acordată o recompensă de 150 de lei. De asemenea cred că cei mai fericiţi sunt personalul de la Turn sau administrativ care au cele mai mari şanse să primească prima de 120 de lei  care va fi acordată de 28 aprilie, cu ocazia Zilei Sănătăţii şi Securităţii în Muncă deoarece este cam greu ca aceştia să se accidenteze . Una peste alta tare aş fi vrut să ştiu şi câţi lideri vor fi scoşi din producţie, ce salarii personalizate au aceştia precum şi câte maşini şi  laptopuri le-au fost puse la dispoziţie de către conducere, în mod legal desigur. Eu dacă aş fi director al Direcţiei de Resurse Umane, aş cam tăia din salariile personalizate ale liderilor de sindicat, chit că orice admnistraţie are nevoie de lideri pe care să îi poată să le dea mici impulsuri în anumite direcţii. Despre aceste lucruri s-a păstrat o tăcere totală. Nu am să comentez deloc creşterea în sumă fixă acordată după 3 ani de stagnare a salariilor, când au fost acordate doar bonusuri, şi am să spun că siderurgiştii chiar dacă nu sunt încântaţi de salarii  tot nu vor ieşi să protesteze iar administraţia ştie bine acest lucru. Aşa cum  se ştie foarte bine că într-un oraş unde economia moare încetul cu încetul şi unde nu apar locuri de muncă mai bine plătite, siderurgiştii nu au varianta de a părăsi societatea şi de a se angaja la un job mai bine plătit dacă nu le convine cum au decurs negocierile Contractului Colectiv de Muncă. Poate  cei 7200 de angajaţi dar şi pentru lideriii lor de sindicat ar trebui să se gândească să pună presiune pe politicienii locali, pe reprezentanţiii Primăriei, ai CJ ai Prefectului pentru ca să se identifice soluţii pentru realizarea unei infrastructuri care să ne lege de restul ţării, să atragem investitori români sau străini care să înfiinţeze locuri de muncă,  iar parcul industrial şi Zona Liberă să devină pepiniere de locuri de muncă. Cu un mic curs de recalificare urmat siderurgiştii ar putea uşor să spună adio locului lor de muncă de care aş jura că nu sunt toţi mândri, cum erau odată, şi s-ar încumeta să îşi ia alt job. Acest lucru este totuşi greu de crezut că va fi pus în practică, dacă nu a putut fi realizabil timp de 24 de ani iar partea tristă este că numărul şomerilor înregistraţi în anul 2013 a fost mai mare decât cel înregistrat în anul 2012. Magda CONDOS- acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

Advertisements

3 thoughts on “Cine şi pentru ce luptă? Cu şi despre Sidex

  1. Magda,premierea aia de Ziua sanatatii si securitatii in munca o vor lua cei cu studii medii,maistri etc. Tesa cu studii superioare (sau aia din Turn,dupa cum le zici tu) nu vor lua acei bani.

  2. Zece au fost!Zece negociatori de la acelasi partid cum si-au dorit mereu cei din ADMINISTRATIA AMG!Si cind partidul de guvernare nu are opozitie tara obtine doar dezastre!
    Daca obtineau majorare 10 la suta,despre ei cotizantii puteau spune ca fiecare sint de nota 1!
    Date fiind cele infaptuite valoarea lor este aproape de obiectivul fixat drept tinta in programele ARC ale administratiei!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s