Bani mai mulţi pentru siderurgişti. Cu şi despre SIdex


Acum două săptămâni scriam în premieră că anul acesta conducerea va acorda o creştere salarială în sumă fixă celor 7200 de angajaţi ai Combinatului, în timp ce lideriii sindicatului Siderurgistul au cerut iniţial o creştere de 17 % a salariului brut care a scăzut apoi la 15 %. A urmat apoi jocul firesc din partea conducerii, şi anume de a acorda un sistem de bonus, ca în cadrul şedinţei de vineri de negiociere să vină cu propunerea pe care am anunţat-o azi în exclusivitate în ziarul Monitorul de Galaţi, şi anume că se va oferi o creştere fixă de 50 de lei, sumă care va fi impozabilă şi care se va acorda de la 1 ianuarie. . Azi, unul din liderii de sindicat care au citit textul din ziar m-a sunat să mă întrebe de unde ştiam eu că se va da o sumă fixă, de 50 de lei, şi i-am răspuns să îl întrebe pe prietenul lui, fost mare lider de federaţie, care mă acuza că aş fi omul securităţii şi al nu ştiu cărui director care îmi spunea ce să scriu. Trecând peste aceste lucruri dar şi peste declaraţiile cu iz trist de realitate date de secretarul general al sindicatului Siderurgistul, Vasile Crişan, într-un ziar local, în care povestea el cât de supăraţi sunt oamenii şi cum doreşte sindicatul să obţină o majorare salarială procentuală ,deşi li se comunicase cu o zi înainte că va fi acordată o sumă fixă şi li s-a spus să consulte oamenii,  vreau să spun că era logic ca anul acesta să se dea ceva în plus la salarii. Şi asta deoarece au început valul de pensionări ca urmare a adoptăriii actului normativ care reglemtează pensionarea celor care au lucrat în grupa 1 de muncă, se va reduce CAS-ul de la 1 iulie şi ce este cel mai important este an electoral şi trebuie linişte. Vreau însă să le transmit unora din liderili sindicatului Siderurgistul care nu ştiu de ce am eu impresia că vor face campanie electorală ştiu ei pentru cine, să nu cumva să le spună oamenilor că ar avea ei vreun merit în obţinerea acestor drepturi salariale deoarece nu este aşa. Este doar meritul conducerii şi despre acest lucru se ştoa de circa 3 săptămâni,. În afară de creşterea salarială fixă, cu ocazia zilei Sănătăţii şi Securităţii în Muncă care se marchează pe 28 aprilie  se va acorda fiecărui salariat o primă de 120 de lei dacă la nivelul departamentului respectiv nu s-a produs niciun accident de muncă. î timp ce la sfârşit de an se va acorda o primă de 150 de lei dacă unitatea nu va înregistra pierderi. . Îmi doresc poate ca domnul Crişan să nu mai manipuleze prin declaraţii cu iz de nerealitate aşa cum stau şi mă întreb de ce oare nu iese la pensie deoarece îndeplineşte condiţiile  Negocierea s-a terminat, Contractul Colectiv de MUncă a fost semnat., aşa că siderurgiştii au primit măcar o fărâmă de veste bună. Magda CONDOS_ acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

16 thoughts on “Bani mai mulţi pentru siderurgişti. Cu şi despre SIdex

 1. Nu da mimic conducera ei doar aliniaza salariul minim din combinat cu cel pe economie care a urcat la 850 iar in combinat este de 750

 2. Frectia denumita sindicat e clar ca doar au frecat menta si au aburit cateaua in gura dar nici sa credem ca celor din conducere li sa facut mila de otelari si le maresc salariile ,sunt pur si simplu obligari de lege sa mareasca salariul minim din combinat si prin extensie si recalcularea celorlalte grupe de salarizare ,asa ca au aruncat momeala cu 50 de lei ,pentru ei e mai ieftin decat o recalculare a grilelor de salarizare in functie de salariul minim pe economie ,pe care sindicatul de 2 lei a inghitito cu tot cu carlig

 3. Sindicatul de la noi face jocul conducerii,asa este de cand e lumea si pamantul ,in Romania..pe cand in alte tari..sindicatul ..

 4. NU E OK 50 lei si 120 lei daca nu vor fi accidente..are grija d-na Balta sa fie macar unul..sau poate mustaciosul de pe radar..in ce tara traim doamne!!???

 5. Stefan Badita…nu mai sunt oamenii de altadata,cu care sa poti face ceva..acum orice greva(chiar si japoneza) este in afara legii…..candva la LTG 1 sa oprit laminarea…in tot Turnul..era forfota mare ..si ce sa intamplat?..numai cateva persoane au avut de suferit..remember.

 6. Asa e si la transurb… am inteles ca 80% dintre soferii cei noi sunt de la PC si toarna lu’ durbaca si la partid tot ce misca

 7. Nu mai folosi bă punctele de suspensie in toate comentariile ca te dai de gol 🙂

  Magdalena,cred ca esti nepoata lu’ mama omida.Prea nimerisi suma aceea 🙂

 8. Vreau sa felicit pe de o parte Administratia pt modul profesionist de negociere,Pe de alta parte vreau sa felicit Sindicatul AMG pt modul profesionist cu care ne-ati aburit cu lupta sindicala.Banuiesc ca cele 2 tabere sunt acum la munte si ciocnesc un pahar de vin f vechi.Felicitari!

  • Si atunci cind Ionel Bors negocia CCM-ul era aceeasi situatie , cu o sinfgura execeptie cind a avut loc o greva si atunci s-a mai acordat ceva in plus. Cit despre domnii de la Siderurgistul, cu unele exceptii, cred ca se pregatesc de campanie electorala si sper sa nu foloseasca aceste drepturi primite de salariatib care au fost date doar pt ca asa a vrut conducerea. Imi amintesc cum anul trecut stiam de 3 zile de protestul care urma sa fie facut de Gheorghe Bezman, unul spontan bineinteles . Acum am stiut dinainte de ceea ce urma sa se acorde asa ca domnii de la sindicat nu mai pot spune ca este meritul lor. Ei nu au obtinut nimic . Marele noroc este ca este an electoral, vine un val de pensionari din Combinat, se mai reduc CAS-ul deci u mai fost ceva bani. Dar sa vedem cum vor evolua lucrurile deoarece mai exista problema energiei care nu a fost inca rezolvata .

   • Eu nu pricep ce mare victorie au obtinut din moment ce au cerut 15% si rezultatul final este sub 5% ?
    Dar daca e victorie,sa sarbatorim 🙂

 9. Zece au fost!Zece negociatori de la acelasi partid cum si-au dorit mereu cei din ADMINISTRATIA AMG!Si cind partidul de guvernare nu are opozitie tara obtine doar dezastre!
  Daca obtineau majorare 10 la suta,despre ei cotizantii puteau spune ca fiecare sint de nota 1!
  Date fiind cele infaptuite valoarea lor este aproape de obiectivul fixat drept tinta in programele ARC ale administratiei!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s