”Hingheriada” marca Transurb


05controloriDe câteva zile se întâmplă lucruri ciudate în zona cartierului Ţiglina 1, şi aici mă refer  aproape de staţiile de autobuz de pe strada Regiment 11 Siret, în zona Complexului  Francezi, o stradă pe care nu se poate spune că circulă un număr foarte mare de autobuze. Sincer, cu toată aprecierea pe care o am faţă de directoarea Transurb, Genica Totolici, nu înţeleg de ce de câteva zile, mai ales când se întunecă, echipe numeroase  de controlori pândesc autobuzele care trec cu o frecvenţă redusă , pe care le opresc din trafic pentru a constata dacă călătorii au bilete. şi nu fac acest lucru ziua, când autobuzele sunt mai pline de călători. Am să trec peste o scenă la care am asistat acum vreo 2 seri, când o doamnă a fost dată jos din autobuz pentru că nu îşi compostase biletul , iar după părerea mea nici nu ar fi avut când dacă ţin cont că abia se urcase în autobuz.  Am să trec şi peste modul în care i s-a vorbit de cei care făceau control în timp ce ea stătea cu biletul în mână şi le spunea că venea de la spital şi îi era frig cerându-le să rezolve mai repede situaţia.. Ceea ce nu pot eu înţelege este de ce nu am văzut în ultimele zile, şi slavă Domnului am circulat destul de  mult  în oraş atât ziua dar cât şi seara , echipe de control existente care să îşi facă tot cu atâta sârg datoria şi  pe străzi unde circulaţia mijloacelor de transport ale Transurb este intensă, cum ar fi de exemplu strada Brăilei , şi unde sunt sigură că în urma controalelor s-ar putea descoperi mai mult decât un călător care nu ar fi în regulă.deoarece autobuzele erau pline ochi.   . În încheiere aş vrea să soun că luni , în jurul orei 13, când veneam de la spitalul judeţean cu troleibuzul 105, şoferul nu a oprit în staţia din dreptul Kaufland, lucru care a stârnit nemulţumirea călătorilor care au cerut să se facă staţie aşa cum ar fi trebuit. În rest vreau să sper că poate se va schimba politica legată de modul în care acţionează echipele de control ale Transurb care poate ar trebui să fie prezente pe străzile unde transportul public urban este mai aglomerat, şi aici mă refer la faptul de a opri autobuzele ziua când acestea sunt pline ochi.. Nu de alta dar poate rezultatele ar fi mai consistente  În rest nu pot să nu apreciez că Transurb încearcă să facă ceva în timp ce foarte puţini şoferi de maxi taxi dau bilete dar pe aceştia  nu prea îi controlează nimeni în legătură cu faptul că uită să dea bilete celor care ajung să circule chiar şi în picioare cu aceste mijloace de transport .Magda CONDOS – acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

Advertisements

11 thoughts on “”Hingheriada” marca Transurb

 1. Nu ai ce sa ceri la niste idioti care o viata au stat fara stres la munca ca doar e la stat timpu trece leafa merge… cred ca daca au o vesta reflectorizanta primesc mari drepturi.
  acum câteva secunde · Îmi place

 2. Magda, de vazut i-am vazut si pe Brailei. Probabil ca acum stau pe strazi mai putin circulate pentru ca sunt portiuni de traseu pe care nimeni nu composteaza bilet mergand exact pe principiul ca oricum nimeni nu controleaza. Din pacate, cam asta e mentalitatea calatorilor Cred ca daca fiecare pasager ar avea constiinta ca un serviciu public trebuie platit, atsfel de controale nu ar mai exista. E drept, ar trebui sa se mai lucreze putin la comportament. Insa eu am vazut si situatii, deloc putine, cand controlorii erau agresati. Mai ales daca erau femei

  • Draga Laura in ultima luna de zile circul aproape zilnic cu autobuzul, cel putin de 2 ori pe zi, la Spitalul Judetean. Mai ales pina la ora 13, cind autobuzele sunt pline ochi si niciodata o echipa de controlori nu a oprit un autobuz, probabil ca sa nu faca lumea galagie, autobuzul fiind plin. Eu nu am niimic cu aceste controale, dar mi se pare ca sunt oprite autobuzele care sunt cam goale pt a nu face lumea galagie iar rezultatele nu stiu care sunt. Eu am asistat la o scena f ciudata in care o doamna a fost tinuta zece minute in frig pina sa cheme domnii controlori nu stiu ce politisti prin statie. Iar faptul ca se cam uita sa se opreasca la statii nu e ok.

 3. eu i-am vazut pe brailei, un pic mai sus de restaurantul laura. de asemenea si pe siderurgistilor, intre casa rosie si doja, in piata energiei si pe brailei, in dreptul fostei benzinarii “mhc”

  • F bine. as vrea sa imi spuneti cam cit era ceasul si mai ales daca opreau autobuzele care erau pline si unde sunt sanse sa gasesti mai multi calatori fraudulosi decit cind opresti seara un autobuz cu vreo zece persoane si dai jos o doamna care tocmai composta biletul. In rest tare as dori sa se faca co9ntroale macar asemanatoare si la maxi taxiuri unde se merge in picioare si nu prea se dau bilete. Cine ar trebui sa faca asemenea cntroale nu stiu dar cred ca ar fi tare eficiente

 4. MAI JOS AVEŢI PUNCTELE DE CONTROL ALE ECHIPELOR IMOBILE, CARE OCAZIONAL SUNT ÎNSOŢITE ŞI DE CĂTRE POLIŢIA LOCALĂ, CARE DOAR VĂ VERIFICĂ DATELE ŞI NIMIC MAI MULT!

  1. ÎNTRE 3 STAR ŞI BĂNCI – PE AMBELE SENSURI!!!!

  2. PE BD. SIDERURGIŞTILOR, LA INTERSECŢIA CU STR. G. DOJA

  3. PE STR. FRUNZEI, LA CABINETUL MEDICAL (PENTRU TRAMVAIE)

  4. LA MC DONALD

  5. ÎN COMPLEX FRANCEZI, LA STAŢIA PENTRU LICEUL RACOVIŢĂ

  6. ÎN ŢIGLINA 3, PE STR. PRELUNGIREA BRĂILEI, LÂNGĂ KAUFLAND

  7. ÎN PIAŢA ENERGIEI (RONDOUL DE LA GENERAL PENTRU TRAMVAIE)

  8. PE BD. BRĂILEI, DUPĂ STAŢIA DIN ŢIGLINA 2 – SENSUL CĂTRE ULTIMUL LEU

  9. PE BD. BRĂILEI ÎNTRE DUNĂREA MALL ŞI COVRIGĂRIA DANA

  10. ÎN MICRO 40 LA CĂSUŢĂ

  11. PE BD. BRĂILEI, LA CENTRUL DE DIALIZĂ – SENSUL CĂTRE ULTIMUL LEU

  12. LA LICEUL PEDAGOGIC

  13. LA INSTITUTUL DE PROIECTĂRI

  14. LA BLOC IALOMIȚA

 5. Acesti “hingheri”apar de cate ori sunt comunistii la putere.Explicatia e ca acesti indivizi sunt cei care fac treburile murdare in campania electorala si trebuie apoi sa primeasca recompensa de la partid,dar de fapt ei nu produc nimic benefic pentru societate.10 oameni ca sa recupereze 10 bilete pe zi !!??RUSINE.Intr-un oras in care somajul e aproape de 50%,daca nu mai mult ,ei isi bat joc de banii bublici.Dar traim cu speranta ca romanii se vor trezi intr-o buna zi.

 6. Asta nu e nimic in comparatie cu faptul ca intr-o dupa amiaza acum doua saptamani in urma ,,Beizadeaua” lui Baldovin (pentru cine nu-l cunoaste fiul unui sef din politia circulatie Galati) cu un tupeu fantastic asa cum le place beizadelelor de bani gata cu parinti in diferite functii a taiat calea unui sofer de autobuz in statia de la Trei star spre Potcoava,beizadea care parcase in tatia de autobuz si care s-a dat jos cu tupeu la soferul de autobuz bruscandul chiar daca beizadeaua era vinovat.Problema este grava can tatal acestei bezadele este foarte bun prieten cu un mare sef de la transurb si care dupa acest eveniment a luat masuri impotriva acestui sofer si in general a amenintat toti soferii de la transurb ca o sa se ia masuri impotriva lor ca nu sunt atenti si civilizati in trafic! Ei ce mai spuneti de asta? Vedeti pe cine se duc banii publici? Vedeti cei ce sunt tinuti in anumite posturi si cum se cresc unii pe altii si seapara in acest oras rosu?? Nu numai la craiova se intampla evenimente ciudate ci si aici si inca nu le stim noi locuitorii acestui oras ca nu se fac publice.Poate va ajunge odata cutitul la os si sigur se va intampla iar ceea ce a fost la asa zisa revolutie va fi o mica poveste fata de ce polite osa se plateasca atunci.

 7. Este normal sa NU existe acest “sistem de hinghereala” !! Normal este ca soferul de bus sa vanda biletele la toti care urca. Urcarea sa fie facuta numai prin fata. (coborarea pe celelate usi – daca cumva cineva incerca sa urce pe alte usi – acel individ este chemat la sofer sau este coborat altfel nu pleaca bus-ul din statie ! Asa se intampla peste tpt in alte tari, numai la noi nu !! Sistemul cu hinghieri nu este unul bun, este si pagubos ! D-na directoare TRANSURB cred ca ar trebui sa gandeasca un pic la un sistem care sa functioneze !! nu la “hinghieri” – dar unde nu-i cap, vai de picioare ! – si faliment mai apoi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s