Gălăţenii vor avea căldură pe sponci


Dacă   reprezentanţii de frunte ai Primăriei au găsit fonduri să ofere poporului gălăţean tot felul de distracţii cu ocazia sfârşitului de an, iată că locuitorii oraşului se vor putea bucura şi de niscai căldură.. Furnizată  cu porţia ce este drept , şi anume între orele 17 şi 223şi respectiv 6 şi 8, dacă ar fi să cred ce mi a zis  primarul Marius Stan şi nu am motive să nu o fac.. Care mi-a mai spus că măsura va fi valabilă doar în cazul asociaţiilor bun platnice în timp ce asociaţiile de locatari ale căror instalaţii au fost blindate nu vor primi deloc căldură decât dacă îşi vor achita  din datorii. Acum să nu vă închipuiţi că raţionalizarea furnizării căldurii, care aminteşte de nişte vremuri triste, va fi valabilă toată iarna. Ci doar până la 1 decembrie . Când nimeni nu va mai primi căldură dacă asociaţiile rău platnice nu vor înţelege să devină bun platnice., susţine Marius Stan . Care acum face un apel la rău platnici să înţeleagă că cine nu plăteşte nu poate primi un serviciu, adică apă caldă şi căldură. Un apel corect care din păcate nu era valabil în timpul campaniei electorale, când primarul Stan, pe atunci candidat şi  unii din susţinătorii săi le spuneau datornicilor să stea fără grijă că nu vor rămâne fără apă rece sau caldură atâta timp cât va fi el primar. Acum nu este vina primarului Stan că electoratul crede promisiunile fanteziste ale candidaţilor care promit în campanie marea cu sarea şi nu se gândesc că trebuie să plăteşti ceea ce consumi şi că nu trebuie să te bucuri la pomeni.  Dar asta este o altă poveste şi aşa cum spuneam gălăţenii, cei mai mulţi din ei, merită cu vârf şi îndesat tot ce li se întâmplă.. Pentru că nu e nici vina lui Stan că s-a ajuns la fundul sacului şi nu mai merge cu pomeni aşa cum s-a întâmplat timp de 23 de ani. Locatarilor care nu vor avea căldură în case, şi aici mă refer la bun platnjici,  le recomand călduros să tragă o fugă de Sărbătorille Galaţiului şi să se încălzească dansând la spectacolele care vor avea loc sau să se uite la beculeţele care vor împânzi oraşul şi care vor costa ceva bănet. Nu zic că este rău să avem un oraş iluminat ca lumea de sărbători, cum este în occident, dar ar fi bine să învăţăm de acolo şi alte lucruri , cum ar fi să facem lucrurile cu cap şi să cheltuim banul public aşa cum trebuie. Şi cel mai important lucru ar trebui să rupem pisica în două şi să luăm o soluţie în ceea ce priveşte încălzirea oraşului  astfel încât bun platnicii să nu mai sufere alături de rău platnici Magda CONDOS- acest text este un pamflet şi trebuie trat ca atare

Advertisements

6 thoughts on “Gălăţenii vor avea căldură pe sponci

 1. caldura pe sponci
  mancare pe sponci
  salarii pe sponci
  tratamente medicale pe sponci
  pensii pe sponci
  drumuri pe sponci
  autostrazi pe sponci
  alocatii pe sponci
  asistenta medicala pe sponci
  demnitate pe sponci
  democratie pe sponci

  TAXE SI IMPOZITE LA GREuuuUUU

  O seara placuta ..fara sponci.

 2. PRIMA GALA DE BOX DINTRE MEMBRII ASOC.DE LOCATARI CATEGORII MIXTE A INCEPUT!EVENIMENT ORGANIZAT DE PRIMARIA GALATI.ASISTATI DE SPITALUL JUDETEAN DOAR PERSOANELE FACUTE KO!

 3. Factura pentru căldura de care au beneficiat mai mult pe sponci în luna noiembrie le-a provocat adevărate şocuri termice gălăţenilor. Unii au simţit că-i ia cu călduri văzând cât au de plată, alţii au simţit că îngheaţă de-a dreptul în faţa tabelului. Şocuri au avut şi gălăţenii care se încălzesc graţie unei centrale termice, dar care plătesc „căldura din părţi”, cota parte pentru subsol şi ţevile neizolate care le străbat apartamentul, atât cât nu face. Câţiva dintre cititorii din ambele tabere au venit la redacţie pentru a se plânge.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s