Vânt de ducă. Episodul 2 Cu şi despre Sidex


sidexZilele trecute scriam că anul viitor sunt şanse foarte mari ca o parte din personalul TESA, mai ales cei distribuiţi î piscina de talente,  să spună adio Combinatului, nefiind exclus ca de această dată modalitatea aleasă să nu mai fie autodisponibilizarea. Şi acest lucru deoarece în urma schemelor de plecări voluntare de până acum nu s-au îngrămădit să plece multe persoane care reprezentau TESA:Cu riscul de a supăra iar pe unii vreau să spun că era normal să se ajungă aici atâta timp cât până acum cei  care au dorit de bunăvoie să plece din făbricuţă au fost mai ales  muncitorii sau maiştrii. Deci în aceste condiţii este anormal să nu reduci şi numărul angajaţilor TESA, care nu ştiu dacă sunt membri ai vreunui sindicat care teoretic ar fi trebuit să le apere interesele şi pe  care cu regret o spun nu i-am văzut să protesteze atunci când o mână de oameni o făceau. Dar să trec şi să spun că ieri şi azi au loc şedinţe la nivelul fiecărei uzine în care se analizează numărul de salariaţi şi dacă mai este nevoie de personal suplimentar. Nu ştiu cum se vor finaliza aceste analize şi cât de corecte şi de eficiente vor fi, aşa cum nu ştiu nici câţi din angajaţii TESA care au fost repartizaţi în piscina de talente ar putea la anul să devină şomeri. Şi nu numai cei care au fost reparyizaţi acolo .Ştiu doar că nu mi s-ar părea corect să fie puşi pe liber în special angajaţii cu experienţă deci cu salarii mai mari şi pentru care compania suportă nişte costuri pe măsură şi să fie păstraţi cei angajaţi în ultimii ani, care nu au salarii prea mari. Cu riscul de a supăra din nou, am să aduc ca argument cazul unei pesoane angajate recent pe post de inginer care a terminat facultatea într-un mod deosebit şi care cred că ar fi mai indicat să plece decât alţii care chiar ştiu cu ce se mănâncă meseria. Aşa cum tare nu mi-ar place să fie menţinuţi cei care se bazează pe sistemul cunoscut sub numele PCR; adică Pile , Cunoştinţe  sau Relaţii, cum ar fi de exemplu unii din cei susţinuţi de o doamnă cunoscută sub numele de păpuşa ucigaşă. Care bineînţeles că nu este adevărat că are rude foarte apropiate ei angajate la Combinat, lucru care este bineînţeles o simplă coincidenţă, nu – i aşa? Magda CONDOS – acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

Advertisements

3 thoughts on “Vânt de ducă. Episodul 2 Cu şi despre Sidex

 1. la noi in combinat ,NICIODATA nu s-a facut nimic curat si legal n privinta plecarilor si autodisponibilizarilor.a promovarii in categorii ori trepte de salarizare aceeasi poveste.chiar printre meseriasii cu inalta calificare obtinuta pe la gratare si garaje,in chindii si baute,cu cine credeti?care specialisti isi fac treaba cat merge ea singura de la sine dar cand apar probleme sant doi rei insi care acopera lacunele lor.oameni cu oarece stiinta in ale scolii ,ale utilajelor si in ale proceselor ce au loc.pot da exemple muuuulteeeee.pot baga mana in foc ,pentruu cine se incadreaza in noua organigrama si cine urmeaza sa plece.cu nume cu tot.deci doamna magda?telefoanele au fost deja date,listele facute iar cei ce vor pleca,multumesc Domnului ca vor scapa in sfarsit dintr-o companie unde coruptia,traficul de influenta,nepotismul si favoritismele sant pe ultima suta de metri,dar care au fost ingrozitoare dea lungul celor 28 de ani de munca .iar cine ramane daca scapa un truditor din cei trei patru care mai tin fluxul in fiecare sector,mi-e mila de ei.fiindca raman jigodii puturoase ,lingai si pupaciosi in partea dorsala care vor face mare intrecere in a vizita maistrii prin birouri,inginerii pe la gratare,si a face pe domnii popularitate in acelasi mod , ca sa fie sguri ca nu s-a aplecat degeaba cu muia si cu dosul atatia ani acoperiti de acestia.stiu ce e munca.si stiu cativa din cei care chiar muncesc.si daca va fi sa plecam pentru nimic in lume nu vom mai munci pentru altii.

  • Nu va pot contrazice desi tare as vrea. Dar nu pot pt ca nu am argumente . Asa cum nu imi poate parea rau pt cei care vor pleca deoarece atunci cind erau proteste nu prea stiu unde erau. O logica simpla spune ca nu poti tine prea mult personal TESA dupa ce reduci nr de muncitori. Si cind inchizi o serie de capacitati. Vine odata o nota de plată pt toate . Eu imi mentin parerea ca la sfirsitul anului viitor vor ramine circa 5000 de angajati, este impresia mea ca sa spun asa. Tare as vrea insa sa stiu citi angajati TESA au fost angajati in ultimii zece ani de privatizare. Asta ca fapt divers. Si ajungem aici la rolul sindicatelor si la cine va negocia noul CCM unde ar trebui sa fie stabilite niste sume pt plecari. Pt ca nu as pune mina in foc ca vor mai fi autodisponibilizari sau daca da o schema probabil dedicata celor de la TESA asa cum a fost in cazul cocseriei . Cei nemultumiti sa se duca sa il felicite pe dl Bezman a lupta pt angajati in cea mai mare tacere . Prietenii stiu de ce. Bime ca sindicatul pe care il conduce da comunicate de presa care as putea jura ca sunt scrise de cine trebuie, numai de catre ei nu .

 2. AU TRECUT 266 de ZILE CU
  AFISAREA LISTEI TRADATORILOR
  SIDERURGIEI SI CU CAPUL LOR DIN
  TOTDEAUNA – mircea scintei:
  1)Bezman
  2)Eftimie
  3)Crisan
  4)Postolache
  5)Onica
  6)Dragan
  7)Toma
  8)Macovei
  9)Harnagea
  10)Cerbu
  11)BEREgic
  12)Modiga
  13)ILINCA DIACONU
  -AU MAI RAMAS DOAR 99
  de zile pt a
  nu uita o parte din IUDELE care
  iar au
  TRADAT pe patimasii
  din AMG, girati de cei TRADATI!
  ATENTIONARE:Sta diul vorbelor
  lasa in vigoare CODUL
  PORTOCALIU PENTRU A.M.G
  Inst. de monitorizare si statistica
  a
  SOLIDARITATII atentioneaza
  salariatii din AMG despre
  posibilitatea caderilor masive de
  sectii si uzine la locul lor de
  munca .
  Toate astea pe fondul
  acumularilor
  de nepasare,tradar e,si lasitate a
  diferitelor categorii sociale din
  aceasta fabrica.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s