Să ni se dea!


Vineri am avut curiozitatea să merg cu o delegaţie de pensionari gălăţeni conduşi de Vasile Panţuş  la sediile partidelor politice unde aceştia şi-au spus ofurile, principalul fiind cel legat de creşterea pensiilor şi îndreptarea inechităţii care li s -a făcut celor care au ieşit la pensie după ce au lucrat în condiţii speciale. Nu vreau să spun că doleanţele pensionarilor gălăţeni nu ar fi îndreptăţite, şi asta în condiţiile în care se găsesc bani pentru creşterea pensiilor militarilor , lucru pe care aceştia au ţinut să îl spună, dar pot să spun că mi-a lăsat un gust amar faptul că la nicio întâlnire avută cu unul din politicienii gălţeni pensionarii nu au zis nimic despre faptul că este nevoie de înfiinţarea de locuri de muncă şi de luare unor măsuri pentru repornirea economiei. Nu am auzit nimic legat de sprijinirea copiilor sau a nepoţilor lor, adică exact a celor care muncesc în mediul privat şi care au salarii mult mai mici decât pensiile multor pensionari. Iar asta este o realitate care nu trebuie uitată fie că le place unora sau nu. Am rămas cu un gust amar când un pensionar a zis că nu îl interesează ce se întâmplă cu Roşia Montană  aşa cum am rămas cu un gust la fel de amar când alţi pensionari au zis că nu îi interesează problema maidanezilor sau ce se mai întâmplă în oraş ci doar când li se măresc lor pensiile . Ştiu că nu toţi pensionarii gândesc aşa şi că cei mai mulţi nu ies în stradă însă mie mi a lăsat un gust amar faptul că unii oameni în vârstă vor doar să li se dea ,. Atât şi nimic mai mult. Cum şi de unde nu mai contează pentru ei. Magda CONDOS_ acest text este un pamflet şi trebuie trat at ca atare

5 thoughts on “Să ni se dea!

  1. Cine isi judeca parintii imi lasa si mie un gust amar. Sa nu uitam ca pensionarii pe buna dreptate s-au dus sa-si reprezinte doaleantele lor si nu a intregului popor. Asa ati invatati sa sariti cu gura scriind prostii si incercand sa influientati noile generatii sa gandeasca dupa coltz cum gandesi tu si imi lasi acelas gust amar. Oare cum ar fi iesit o intalnire cu pensionarii veniti sa-si ceara drepturile lor la o viata decenta si nu sa cerseasca mila nimanui si in loc sa-si zica oful lor ar fi inceput sa vorbeasca de gropile din Galati, despre regionalizare, Constitutie sau amantele lui Basescu ?
    Oare chiar nimeni nu mai gandeste normal in tara asta ?
    Daca ar fi vorbit de Rosia montana sau caini, erau nebuni si-ti lasau un gust amar, daca nu iar ti-au lasat un gust amar, nu cumva ai vre-o problema cu fierea ? sau poate cu capul ?

  2. George esti cumva unul dintre cei ( foarte,foarte putini) care s-au facut de ras in fata Prefecturii,la asa zisul miting contra exploatarilor de la Rosia Montana ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s