Ghici cine va protesta duminică după amiază în faţa Prefecturii Galaţi


Duminică, începând cu ora 17, gălăţenii sunt aşteptaţi în faţa Prefecturii Galaţi pentru a -şi arăta nemulţumirea faţă de proiectul Roşia Montana, organizatorii, prin vocea lui Ştefan Bădiţă, susţinând că va fi organizat şi un marş de protest . Ştefan Bădiţă, organizatorul acţiunilor de protest care au avut loc în ultimele zile pe tema Roşia Montana,firave ca număr comparativ cu altele similare care au avut loc în alte oraşe ale ţării, mi-a spus că a obţinut autorizaţie de la Primărie pentru protestul pe care îl va organiza duminică după amiază dar că şi până atunci pichetarea Prefecturii va continua zilnic. Sincer nu ştiu ce succes va avea  demersul lui Ştefan Bădiţă, cel care a cerut autorizaţie de la Primărie  şi care a întârziat cel puţin jumătate de oră  de la acţiunea pe care a organizat-o luni,  în rândul  rândul gălăţenilor care zac adormiţi de ani de zile . Şi care nu au ieşit în stradă nici măcar când a fost vorba de probleme locale arzătoare, cum a fost cea legată de închiderea unor uzine ale Combinatului , fapt care a condus la creşterea numărului de şomeri. Într-un oraş considerat pe bună dreptate sau nu unul roşu eu sincer nu mă aştept ca duminică să iasă prea mulţi în stradă, şi asta deoarece nu se dau nici bani, nici mâncare sau băutură gratis sau alte stimulente . Una peste alta , nu ştiu dacă Roşia Montana reprezintă o problemă de mediu . Ceea ce ştiu este însă că nu mai doresc să mai vindem ce mai avem pentru a folosi banii doar pentru creşterea de pensii şi salarii sau acoperirea unor deficite , lucru pe care economia reală nu îl mai permite de ani de zile , în loc ca banii respectivi să fie folosiţi doar pentru efectuarea cu cap a unor de investiţii care să conducă la înfiinţarea de noi locuri de muncă. Care ar permite cu adevărat să fie crescute pensiile şi salariile bugetarilor şi care ar fi poate  soluţia pentru relansarea economiei. . Iar acest lucru ne priveşte pe toţi, indiferent în ce oraş locuim. În sfârşit vreau să remarc faptul că deşi la protestele împotriva Roşia Montana care au avut loc până acum  au fost puţini gălăţeni, majoritatea tineri, cel puţin aceştia nu au părut să fie recompensaţi pentru a ieşi în stradă,  lucru pe care nu îl pot spune din păcate despre cele mai multe dintre protestele organizate de diferite asociaţii de pensionari gălăţeni . Magda CONDOS- acest text este un pamflet şi trebuie trat ca atare

13 thoughts on “Ghici cine va protesta duminică după amiază în faţa Prefecturii Galaţi

 1. si atunci cand am intarziat, a fost o problema cu cele 600 de pliante: nu erau decupate sau imprimate toate… si am stat pana la ora 17:20 sa le faca… in total am intarziat aproximativ 40-45 de minute…..

 2. am primit autorizatie pentru zilele de 6, 9, 10, 11, 12, 13 septembrie CU PROTEST STATIC IN FATA PREFECTURII INTRE ORELE 17 SI 19.
  iar pentru zilele de 7, 8, 14, 15 dupa adunarea la prefectura putem pleca in mars spre faleza municipiului respectand regulile de circulatie.

 3. AU TRECUT 239 de ZILE CU
  AFISAREA LISTEI TRADATORILOR
  SIDERURGIEI SI CU CAPUL LOR DIN
  TOTDEAUNA – mircea scintei:
  1)Bezman
  2)Eftimie
  3)Crisan
  4)Postolache
  5)Onica
  6)Dragan
  7)Toma
  8)Macovei
  9)Harnagea
  10)Cerbu
  11)BEREgic
  12)Modiga
  13)ILINCA DIACONU
  -AU MAI RAMAS 126 de zile pt a
  nu uita o parte din IUDELE care
  iar au
  TRADAT pe patimasii
  din AMG, girati de cei TRADATI!
  ATENTIONARE:Sta diul vorbelor
  lasa in vigoare CODUL
  PORTOCALIU PENTRU A.M.G
  Inst. de monitorizare si statistica
  a
  SOLIDARITATII atentioneaza
  salariatii din AMG despre
  posibilitatea caderilor masive de
  sectii si uzine la locul lor de
  munca .
  Toate astea pe fondul
  acumularilor
  de nepasare,tradar e,si lasitate a
  diferitelor categorii sociale din
  aceasta fabrica.

 4. @ doar întreb

  Dar dumneata ce pregatire specială ai (şi căror interese slujeşti, de fapt), de pui o astfel de întrebare, pe cât de insiduoasă, pe atât de aberantă?

  Şi, ca să nu mori… curios, îţi voi răspunde eu (cu voia dlui Ştefan Bădiţă), deşi nu-mi fac iluzii că te-ar interesa cu adevărat asta şi/sau că ai să mai şi înţelegi răspunsul:
  – are din naştere calitatea, dreptul şi responsabilitatea de om, de român şi de locuitor al cetăţii Galaţi. Unul căruia îi pasă.

  A, ca să nu uit. Spre deosebire de târâtoarele de pe sub bolovani, ne mai şi semnăm, responsabili pe cuvântul nostru, atunci când dialogăm. Cu stimă (pentru dl Ştefan şi cei asemenea dnealui), Florin Constantin Ilie.

 5. Multumesc pentru raspuns domnule Florin Constantin Ilie,chiar daca nu am inteles mai nimic.
  Am aflat doar ca in calitate de “locuitor al cetatii Galati” pe domnul Badita il preocupa Rosia Montana.
  Oricum ar fi,este un raspuns si va multumesc.
  In alta ordine de idei,eu personal,regret ca nu avem in zona noastra zacaminte pe care sa le putem exploata,cu tehnologii moderne si cu noi locuri de munca.Consider ca principiul “NOI NU NE VINDEM TARA”,este expirat,comunist si neproductiv.Cred ca avem nevoie de investitii straine si de cat mai multe locuri de munca.Parerea mea,fara suparare.

  • Nu înţelegeţi pentru că nu aveţi capacitatea asta, nu că nu am fost explicit. În calitate de locuitor al cetăţii Galaţi a apelat la organele administrative din Galaţi, pentru o autorizaţie de protest în… Galaţi; protest ce vizează o problemă naţională (nu vă străduiţi să aflaţi ce este aceea naţiune, naţional etc, oricum vă sunt străine aceste termene).

   Cât despre amăgirea cu “investiţii” străine, doar pentru cretini ca dumneata, care de 23 de ani înghit această balivernă, suntem unde suntem la ora actuală, pentru că creierele dvs de indivizi reduşi nu pricep un lucru:
   – “Investiţia străinului” în ţara ta este egală cu înstrăinarea bunului naţional, bun pe care nu dumneata l-ai produs ci un neam întreg, de zeci ori chiar sute de veacuri. Dumneata, ca român, ai doar datoria de a-l apăra şi beneficiul de a te înfrupta din acest bun naţional, însă doar în măsura în care îl şi păzeşti, lucrezi şi-l transmiţi mai departe urmaşilor.
   Pricepuşi, dle părerist?

   Plus. Eşti şi incult pe deasupra. Principiul “noi nu ne vindem ţara” nu este deloc comunist (chiar dacă l-au preluat şi ei, comuniştii), ci provine din pre-istorie şi ai să-l afli nu doar la poporul român, ci la orice seminţie de pe lumea asta. Faptul că dumneata eşti, poate, în stare să-ţi vinzi şi soţia, mama, tata, fiul, fiica samd vreounui “investitor” străin (care să le asigure un loc de muncă la vreun bordel – nu-i aşa? Că doar străinul vine şi cu apucăturile lui, nu doar cu gând de muls fraierii…) nu înseamnă că asta e o normalitate, ci înseamnă că singura dumitale valoare supremă este să fii sclav undeva, nu contează cine e stăpânul. Ori în cazul în care “investiţiile” astea mincinoase ar fi stopate, ai avea şi dumneata ocazia să fii stăpân în continuare pe bunurile acestei ţari în care locuieşti.
   Vrei şi exemplu? Dacă eşti gălăţean, aminteşte-ţi cu ce poveşti de adormit copiii au venit “investitorii” Sidex, ori ai Şantierului Naval, şi uită-te la ce “rezolvări” s-a ajuns. Dovadă că mentalitatea dumitale e falimentară îţi stă chiar în faţă. Mai mult, dacă ar fi fost viabilă soluţia “investitorilor” străini, logica spune că la ora asta nu ai mai fi spus că “avem nevoie de investitii straine si de cat mai multe locuri de munca”, căci de “investitori” străini n-am dus lipsă – mulţămită unor “botanişti” ca dumneata – de 23 de ani în Galaţi. Poftim rezultate! Ori eşti orb?…

   Dar.., dacă tot eşti pasionat de “Cred ca avem nevoie de investitii straine si de cat mai multe locuri de munca”, îţi suflu un pont: du-te, omule, direct în ţări străine, pline ochi numai de investitori străini şi cu foarte multe locuri de muncă. Cine te opreşte? Du-te învârtindu-te şi renunţă cât mai repede la dreptul de vot pe care ţi l-a dăruit ţara asta, ţară pe care o vinzi pe doi lei şi un leu doar pe vise deşarte.

   Noi, nu ne vindem ţara. Noi avem drept de vot pentru ea, nu vânzătorii ei.

   P.S. – acum înţeleg de ce nu te semnezi, dle. Pentru că nu ai nume, eşti al nimănui. Nici măcar al “investitorului” ăla străin, care NU dă doi bani pe dumneata şi problemele dumitale. El IA bani pe dumneata.

   Deci, hotărăştă-te: eşti român sau apă de ploaie?

   …în continuare, acelaşi Florin-Constantin Ilie

   • Da BĂI Constantin Ilie! Așa este! Ești, cu adevărat român! Așa se explică atitudinea de neam prost pe care o afișezi! Omul pune o întrebare absolut de bun simț și absolut necesară iar tu începi să înjuri, să jignești! Fără motiv, fără argumente! Că tu te declari naționalist extremist dă dreptul oricui să-ți califice gândirea drept comunistă. Incult poți fi declarat tu, pentru că naționalismul dus la extrem este și a fost dintotdeauna în sistemele de guvernare cunoscute,o politică comunistă! Să spui că noi nu avem nevoie de investiții străine te descalifică din start și, cel puțin pe mine, m-ai convins cam ce poate zace în căpșorul ăla al tău! Dacă părinții tăi au plâns regimul de tristă amintire și ți-au băgat în cap bazaconii despre cum ”tot omu’ avea un loc de muncă”, îmi pare sincer rău! Părinții tăi ți-au distrus viitorul!

  • aveti dreptate cu o singura precizare privatizarile sa fi fost facute cu cap si urmarite de statul român iar banii luati sa fi fost folositi in investitii si in infiintarea de noi locuri de munca dar banii cred ca s au dus in cresteri de pensii sau salarii ale bugetarilor desi economia nu era sustenabila eu nu mai vreau sa mai vindem ceva doar ca sa platim pensii si salarii mai mari la bugetari

 6. Domnule Ilie pari a fi un fanatic.Esti absurd criticand investitiile straine.Pot sa-ti dau foarte multe exemple de investitii straine,de succes,in Romania,dar cred ca le cunosti si dumneata,pentru ca sunt firme celebre.Cat despre jigniri si limbajul violent si agresiv,asta tine de educatie.Daca si domnul Badita gandeste ca dumneata,m-am lamurit cam ce fel de personaje sunteti.

  • @”Fara violenta, daca se poate”…

   Termină cu prostiile. Dacă sensul cuvintelor “violenţă”, “fanatic”, “absurd” sa a fost pervertit în mintea dumitale, precum şi noţiunea de “investiţie de succes” în România, nu înseamnă că aşa şi este. Lăsând la o parte factorii spoliatori interni, niciodată străinul nu va investi PENTRU un român, ci în interes strict personal. Repet, persoane ca dumneata şi “doar [par că] întreb” vă vindeţi ţara pentru că sunteţi proşti. E un limbaj violent acesta? Dacă ţi-aş spune că eşti cretin, iarăşi, s-ar numi limbaj violent? Singura durere pe care o simţiţi e a prostiei din voi, eu ce vină am că v-aţi făcut-o o a doua natură a dvs?… Nu sunt ironic, vorbesc serios. Ce numeşti dumneata investiţie de succes? Ce succes este acela prin care mulgi bunurile din curtea altuia doar pentru faptul că ai dat şpăgi masive unor impostori aflaţi la putere pentru a-ţi facilita furtul “legal”. Nu eşti deloc investitor de succes, ci eşti un speculant de cea mai joasă speţă; un borfaş ordinar.

   Uite ce. Avem un scriitor român, aflat în America, adică în ţara oamenilor de succes(e). A scris o carte acum ceva ani, se numeşte “Sclavii fericiţi”. Încearcă să faci rost de ea (nu-ţi fie ruşine, nu te vede nimeni…) şi… mai discutăm. Deocamdată încă eşti sub magia (mai pe româneşte – “vrăjeala”…) perfidei mass-media, intrumentul nr 1 al manipulării şi reprogramării verbale. Sau nu ştiai că mass-media, din care se vede că te hrăneşti, este “investiţie” străină (de neam, de ţară, de interese româneşti samd)… ?

   Deocamdată singura investiţie de succes ar fi să vă vină mintea la cap unora ca dumneata. Priveşte în jur şi vezi la ce te-a adus mentalitatea dumitale falimentară.

   P.S. – de domnul Bădiţă am aflat din întâmplare acum trei, patru zile, şi am aflat de… aici. Nu-l cunosc personal, dar îl cunosc din fapte. Dumneata afară de a gira inconştient falimentul total al României ce fapte mai ai? Ştiai că eşti mai mult decât violent prin influenţa catastrofală a modului dumitale de (ne)gândire… ?

   • Hai să-ți dau un exemplu: SIDEX Galați, dacă nu se privatiza, intra în faliment. Nu aduc în discuție cum a fost el privatizat (știm noi de cine!). Asta e o altă discuție. Cert este că, în alte condiții, combinatul intra în faliment. Oamenii și-au păstrat locurile de muncă. Din fericire, ar spune unii. Pe gălățean însă l-a înfuriat la culme treaba asta! Știi de ce? Pentru că ”indianu’ ” și-a pus pază la obiectiv și nu se mai putea fura ca-n vremurile bune! La asta se gândea ”cetățeanul” în niște momente critice! Unde mai pui că, ”al dreacului indian” a început să le cuantifice munca și nici nu mai puteau trage o dușcă după vechea tradiție românească! Acum te întreb: poți tu, după mintea ta, să-ți imaginezi combinatul dacă nu venea un investitor străin????

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s