Cum se poate naşte noul Galaţi


40 de localnici, care reprezintă toate zonele oraşului Slatina , condus de un primar care a trecut de la PDL la PSD  înainte de alegerile locale de vara trecută , vor avea un cuvânt de spus în luarea deciziilor în Consiliul local.Iniţiativa aparţine primarului, care crede că, în acest fel, localnicii se vor implica mai mult în viaţa oraşului. Primăria a început deja campania de informare a cetățenilor despre acest consiliu. Orașul a fost împărțit în 40 de zone și fiecare va avea câte un reprezentant în Consiliul obștesc. Alegerea acestui reprezentant se va face pe bază de proiecte.În tot orașul vor fi distribuite pliante și chestionare pe care oamenii le vor completa și le vor trimite la primărie. Primarul Slatinei a declarat că ideea i-a venit în campania electorală de anul trecut, când cetăţenii din zonele mărginaşe ale Slatinei i-au spus că şi-ar dori să aibă reprezentanţi în Consiliul local care să aducă în atenţia edililor problemele cu care se confruntă.
Cei 40 de consilieri obşteşti nu vor avea salariu. Periodic, ei se vor întâlni cu primarul Slatinei pentru a-l informa despre problemele identificate în fiecare zonă.. Cam aşa sună o ştire pe care am citit-o azi şi care poate că va fi luată în seamăde unii din mai marii Primăriei Galaţi care vor înţelege că este timpul să îi întreve şi pe gălăţeni ceea ce şi-ar dori să se facă în acest oraş şi în acest fel să îi implice în viaţa cetăţii. Ideea eu zic că nu este rea deloc , cu condişia ca cei 40 de gălăţeni care vor fi selectaţi să fie oameni care cunosc problemele oraşului şi chiar vor să facă ceva pentru oameni. De asemenea sper din tot sufletul ca printre problemele care i-ar putea fi ridicate primarului Stan să nu fie lucruri mărunte, cum ar fi organizarea de petreceri, cârpirea unei străzi sau repararea unui loc de joacă, ci tare mi-aş dori ca printre solicitări să fie de exemplu elaborarea unei strategii de atragere a unor investiţii, cheltuirea în mofd eficient a banului public , elaborarea unei strategii măcar pe temen mediu de modernizare şi redresare a oraşului, elaborarea unui plan  în urma căruia acest oraş să renască ca şi agenţii economici gălăţeni. Şi ceea ce mi-ar plăcea cel mai tare este să înţelegem că dacă dorim să avem un altfel de oraş, ar trebui să contribuim fiecare la acest lucru, începând de exemplu de la a nu mai arunga gunoaie pe stradă, de a nu mai mâcna seminţe în faţa blocului sau de a nu mai asculta manele date la maxim.Dacă sunteţi de acord cu ideea prmarului din Slatina, şi dacă aveţi idee despre modul în care am putea cere acest lucru mai marilor Primăriei, aştept părerile voastre.  Magda CONDOS

3 thoughts on “Cum se poate naşte noul Galaţi

  1. Sunt sigur ca in toata tara ar fi posibil multe daca ar fi vointa politica, multe s-ar schimba in bine. Nu vreau sa fiu rau insa se pare ca oltenii nu prea au rude la Ierusalem si atunci sunt nevoiti sa aibe grije de ei singuri. La noi se pare ca multi asteapta mura in gura ca apoi sa se planga ca mancarea nu are sare, ca mura e prea coapta si ala a Ioanei a mancat 3 munre-n plus.
    La galati a venit marlica mai ieri de la Cudalghi si cand a ajuns unde este luna-n par si se spala din farfurie, este prea fericit si nu poate intelege ca apa calda trebuie sa aibe tot timpul, ca nu trebuie sa stuche pe strada, si totusi si cu acesti marleti s-ar putea face multe daca s-ar vrea.
    De la Primar pana la golan in Galati nimeni nu-i pregatit macar sa asculte dar sa mai si faca ceva? Credeti oare ca Primarul nu le stie el pe toate ? doar a fost fotbalist, nu? dar vrea sa faca ceva bun in Galati si pentru Galateni ?
    Eu i-as propune un proiect cum sa rezolve problema celor fara case in Galati fara sa-l coste nici un leu, fara sa fie personal implicat sau fara sa fie macar Primaria implicata. Credeti ca ar fi interesat ? mentionez ca nu dau spaga pentru asa ceva.

  2. Cu alt primar.Consilierii locali trebuie sa facă ordine in aparatul primăriei,incompetent si puturos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s