Noul Galaţi versus vechiul Galaţi


stanOLYMPUS DIGITAL CAMERAÎn ultima vreme am auzit tot felul de critici, unele întemeiate iar altele nu după  umila mea părere, legat de ceea ce se întâmplă în Galaţi de când Marius Stan a fost ales primar cu sprijinul celor de la USL Galaţi. Cu menţiunea că nu am fost unul din susţinătorii programului promis în campania electorală de către Marius Stan, şi asta pentru că nu credeam că în râpa de lângă Sala Sportului vor răsări un stadion , un mall şi sediul noii Primării, iar timpul mi-a dat dreptate,  mai ales că nu înţelegeam necesitatea construirii a unui nou stadion sau a unui mall, aş vrea să ştiu care este părerea gălăţenilor legat de modul în care arată noul Galaţi, la un an de mandat al primarului Stan, comparativ cu vechiul Galaţi condus timp de 3 mandate de Dumitru Nicolae, şi aici nu mă refer la cele două persoane ..Sau poate nu există o mare diferenţă între noul şi vechiul Galaţi . Dacă se poate aş dori postacii de partid să se abţină de la comentarii şi aş dori să aud păreri pertinente ale locuitorilor obişnuţi. care să spună când era mai bine şi de ce . Şi sugestii au legate de ceea ce ar trebui să se mai facă, dar cu rugămintea dacă se poate să se vină şi cu propuneri  concrete. În rest eu îmi menţin părerea că chiar dacă în ultimul an s-a mai mişcat câte ceva ,  anumite lucruri neputând fi  puse la îndoială îndiferent cât de cârcotaş ai fi, până când nu se vor găsi modalităţi de atragere a investiţiilor şi investitorilor pentruînfiinţarea de noi locuri de muncă  viitorul nu va fi roz. Şi acest lucru poate s-ar putea face odată cu finalizarea lucrărilor de la Parcul Industrial, unde se pompează bani de zece ani  cu foarte mult talent , şi nimeni nu spune nimic legat de ce lucrurile au mers atât de greu , fie cu punerea în practică a unei strategii legate de dezvoltarea porturilor, pentru că nu trebuie uitat că oraşul nostru a fost cândva un port renumit. Una peste alta cred că este timpul să se facă ceva pentru atragerea de investiţii şi asta până când nu este prea târziu.iar la acest lucru ar trebui să contribuie toată lumea indiferent de culoarea politică şi orgoliile existente. Magda CONDOS- acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

Advertisements

12 thoughts on “Noul Galaţi versus vechiul Galaţi

 1. “…in ultimul an s-a mai mișcat cate ceva…” Ha ha ha ….Te referi ca s-au mișcat bani multi,dupa cum a scris presa galateana,la tot felul de evenimente asa-zis culturale.Da,am auzit ca s-au mișcat bani multi din Galati catre firme din alte orase.Si au mai fost si cateva persoane care,da,s-au mișcat bine pe niște posturi de directori in cadrul Primăriei.Intr-adevăr s-a mai mișcat ceva in ultimul an.

  • Va respect punctul de vedere dar imi mentin parerea si anume ca s au mai facut anumite lucruri in oras. Si nu pot fi contestate . Cit despre miscarea banilor hai sa vedem ce firme din Galati lucreaza in alte judete si iau bani de acolo. Dupa principiul dvs cred ca nici acest lucru nu este corect nu i asa?Asta nu deranjeaza? Sa stiti ca si in mandatul fostului primar cistigau firme din alte orase astas pt corecta informare. Cit despre subiectul legat de transferul banilor. Vreau sa spun doar atit si anume un anumit guvern a dat o ordonanta prin care marii contribuabili din fiecare judet erau obligati sa isi plateasca taxele si impozitele la Bucuresti de unde apoi banii sunt redirectionati. A trecut acel guvern, au venit vreo trei de diferite culori politice si ordonanta aceea nu s a schimbat nici pina acum. De ce oare? Cit despre miscarile pe posturi din Primarie unele au fost ok altele nu . O zi buna

 2. Magda, nu sunt unul dintre votantii lui Marius Stan. Insa, dupa parerea mea, sunt lucruri pe care nu le poti misca intr-un an atata timp cat nu au fost miscate in mai bine de 20 de ani. Pe de alta parte, sunt lucruri care nu tin exclusiv de Primarie. Ar trebui ca si Consiliul Judetului sa miste ceva. Sa nu uitam ca in incercarea de a atrage investitori seriosi, Primaria a acordat unele facilitati. Pate sunt cu dedicatie. Nu stiu. Cert este ca de aceste facilitati ar putea profita orice investitor care vrea sa bage bani in Galati si sa creeze locuri de munca. Nu neg ca sunt multe, foarte multe lucruri de facut. Ca sunt lucruri incepute si nefinalizate. Ca sa vin si cu ceva concret, dupa parerea mea, ar trebui rupta pisica in doua cu Electrocentrale. Rezolvata situatia Apaterm. Musai atragerea de investitii dar pe productie.

  • Stimata doamna/domnisoara,
   Asa cum a demolat intr-o zi cu mascatii chioscuri legal sau ilegal si fara aprobarea “Consiliul Judetului”, asa cum si-a luat singur aprobare putea sa o faca in multe alte situatii si chiar poate. Daca nu ar face lucruri la COMANDA , poate ca am putea chiar fi mandri de el. Credeti oare ca problema apei din Galati nu poate fi rezolvata ? sau problema serviciilor sau problema locuintelor celor ce azi dorm prin canalizari ? Chiar credeti ca nu exista cadru legal ca dupa 23 de ani sa mai treaca si la fapte ? Imi pare rau insa nu pot accepta argumentul dvs ca daca Buculbasa face ce face si Stan trebuie sa faca la fel sau nimic. Primul lucru ar fi publicarea lunara a fiecarui ban cheltuit de Primarie si evidenta clara a incasarilor ca sa putem vedea o evidenta clara si nu dupa 3 ani cand un alt Primar, poate actor sau cantaretz de datra asta, va ordona un nou audit.

 3. Schimbarea liniilor de tramvai din Micro 19 pana in Tiglina 3 si finalizarea lucrarii in termen , dupa parerea mea este o lucrare foarte buna, [strazile asfaltate nu peticite] este un lucru bun, facut in mandatul lui Marius Stan.

 4. Nu pot sa ma abtin a nu-mi exprima punctul de vedere chiar daca “este in zadar sa vorbesti sau sa scrii celui care nu vrea sa te asculte” iar in tara intelectualilor de 3 parale mai esti luat si la misto daca nu ai aceeasi opinie cu ei.
  De 23 de ani tot cautati investitori si ivestitori au tot venit insa cum se face ca numai cei cu rude la Ierusalem au dreptul la aprobari si la recompense ? Oare chiar credeti ca oamenii sunt tampiti si nu vad ce se intampla ? Toate mallurile facute la comanda de anumiti evrei numai? Pentru a obtine o aprobare de la primarie sa construiesti un WC intr-o curte ca pe vremea lui Cuza, aveti idee ce trebuie facut, cat costa si cat dureaza? da cat dureaza ca pe un teren intravilan sa puteti trage curent electric stiti ? sau chiar sa schimbati curentul electric de pe numele tau pe numele altuia.
  Cine credeti ca ar veni cu valiza plina cu Euroi ca sa-i zica Stan ca si Nicolae sa faca o cerere si un Proiect si sa le depuna la secretariat si va vedea el despre ce-i vorba dupa cand va hotara el cui sa dea placinta.
  Legile din Romania si atitudinea actuala a autoritatilor locale fata de eventualii investitori face imposibil atragerea oricui. Cu astfel de atitudini nu pot fi atrasi decat tepari sau spagari si rezultatul il vedem de 23 de ani. Fabrici vandute pe cativa lei si apoi inchise ca sa importam de la Iticman si Struliman. ISCL- facut Mall, ICIL-inchis, Avicola-distrus, Laminorul de tabla- inchis, si multe altelea care nu as vrea sa le mai mentionez.
  Stimata doamna,
  Daca este vointa politica se face orice numai ca FMI, Banca Mondiala aceste agenturi cum le numea Ceausescu au pus mana pe Romania si pe romani si va fi imposibil de scapat de sub jugul lor. Astia pana nu ne fac pe toti servitorii lor platiti cu 2 lei pe ora nu se lasa. Pana nu ne paralizeaza complect cu viziunea lor indiferent cine va veni la putere tot nu va schimba ceva in bine in tara Romaneasca.
  Daca Stan sau Bran ar vrea sa faca ceva bun in Romania ar putea face intr-un an ce nu sa facut in 12.
  1. O lista publica cu ce ofera Primaria spre investitii, sa zica clar: Cautam investitori sa ne faca podul peste dunare. Oferim, dunarea, malul din Galati si malul din Tulcea, oferim atatia metri de teren in Galati la Km cutare si vrem asta si asta. In acest fel s-ar putea face ceva. Poate sa stea Stan in Primarie inca 7 mandate si mega investitorii sigur nu-l va deranja din somn gata sa investeasca.
  Ce a facut Stan pana acum ? a servit interesele lui Iticman si ale lui Struliman care au luat spatii comerciale pe nimica toata si acum vor sa le inchirieze. A daramat chioscurile si numarul somerilor a inceput sa creasca (nu-l doare nici in cot) darama garaje ?:)) haha, ce gluma.
  De ce nu a construit Garaje subterane si etajate ca apoi sa darame ? de ce nu a oferit nenorocitilor ce stateau deschisi 24 de ore pe zi un spatiu asemanator ca sa-ipoata castiga o paine amarata? ca sa ajungem la mall si cand nu vor mai fi chioscuri sa platim de trei ori mai mult un produs pentru ca il luam de la mall ?
  Oare ce alte bravuri a mai facut Stan ? a angajat una dintre cele mai scumpe firme din lume ca sa-i zica ce bani s-au furat cand deja stia tot Galatiul inaintea lui? A mai finantat trecerea ciclistilor pe la Galati si cateva echipe de fotbal care de fapt au papat banii ?
  Cati din fostii angajati ai Primariei care au baut si chefuit pe banii contriboabililor au ajuns la puscarie de cand a venit faimosul om de stat pe scaunul de Primar? A luat de la altii si a dat la ai lui ? asta-i progres ?
  Oricat de mult ati incerca perierea in stil specific celor cu interese ascunse, am sa va zic ca miroase de la distanta a ceva urat.
  acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare ca prea seamana cu realitatea.

 5. Bine George ! Asta este o problema a noastra,asa zisi ziaristi care “falseaza”,unii din prostie,alții din obedienta.Este ridicol ca in anul 2013 sa aplici tactici de astea de doi lei,pentru retardati.

 6. Orasul decade si principala cauza este declinul economic, care atrage dupa sine depopularea si apoi se intra intr-un cerc vicios si singura directie este catre fundul gropii, groapa care doar Dumnezeu stie cat de adanca poate sa fie.
  Daca primarul asta (pe care l-am crezut mai scuturat) nu realizeaza ca fara investitori, care sa creeze locuri de munca, orasul se va sufoca din lipsa de venituri ar face bine sa ne lase.
  Nu pot sa inteleg cum naiba nu ii loveste realitatea peste ochi – orasele care produc se dezvolta iar cele care doar consuma decad. E strigator la cer sa treaca jumatate de mandat si sa nu fi facut nimic pentru realizarea celebrului parc industrial, sa nu faca nimic pentru atragerea macar a unui investitor care sa foloseasca potentialul local (atat cat mai este): centru universitar de traditie, forta de munca (inca) calificata disponibila, infrastructura fluviala etc.Asta inseamna fie ca esti imbecil si nu-ti dai seama fie reavointa si ar trebui gonit cu picioare in spate.

 7. Nu exista “Noul Galati”, poate doar in visele de marire ale actualului primar… Atita vreme cit nu avem INFRASTRUCTURA si AEROPORT, nu avem mai nimic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s