Opoziţie portocalie marca Galaţi


Azi la ora 12 preşedintele PDL Galaţi, Doru Resmeriţă, ar fi trebuit să susţină o conferinţă de presă dacă ar fi fost să îl cred pe purtătorul de cuvânt al acestui partid, care a sunat ieri mass media   să anunţe acest lucru. În locul lui Doru Resmeriţă cel care a  ieşit să vorbească  , în numele opoziţiei, a fost Ion Ştefan, consilier judeţean al PDL: Sinceră să fiu,  după ce l-am ascultat pe Ion Ştefan , care a trecut rapid peste capitolul legat de scumpirea gazelor naturale sau a altor majorări de preţuri care au avut loc în ultimul an,mi-am dat seama ce înseamnă să sintagma ” opoziţie  constructivă”. Şi în acelaşi timp nu am putut  decât să îi felicit pe cei de la USL care atunci când nu erau la putere chiar ştiau să facă opoziţie, chit că unele critici  care le aduceau erau neîntemeiate. Acum eu cred că şefii PSD Galaţi, PNL Galaţi sau PC Galaţi sunt deja foarte îngrijoraţi în legătură cu modul în care pedeliştii gălăţeni fac opoziţie, şi aici mă refer la ultimul subiect abordat azi în cadrul conferinţei de presă de căte Ion Ştefan. Ion Ştefan care nu are nimic de spus legat de ceea ce se întâmplă în judeţ sau chiar şi în oraş , ceea ce înseamnă că lucrurile merg bine,  dar care însă a venit cu o ofertă pentru poporul gălăţean, şi anume acordarea de consultare gratuită de către PDL Galaţi pentru elaboarea proiectelor în vederea accesării  fondurilor europene. Dacă aş mai spune că Ion Ştefan a  afirmat că oferta este adresată mai ales locuitorilor din mediul rural,  care sunt ferm convinsă că sunt un electorat de dreapta şi ştiu cu ce se mânâncă fondurile europene şi au şi bani să asigure cofinanţarea proiectului ,  mai ales că vor fi nevoiţi să plătească de anul acesta biruri mai mari la stat ,  subiect tabu pentru domnul consilier judeţean portocaliu, cred că nu mai este nimic de spus. Şi că asemenea strategii de atragere a electoratului vor face ca partidul portocaliu să crească în sondaje la procente de peste 100 %  dar poate că asemenea planuri  îi vor face fericiţi pe cei care trebuie. Prietenii ştiu de ce. Magda CONDOS- acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

Advertisements

3 thoughts on “Opoziţie portocalie marca Galaţi

  1. Poporul roman risca sa se transforme intr-o populatie. Nu avem doar săraci şi bogaţi, ci oameni izolaţi, fără şanse, fără perspectivă, mintiti si tratati fara respect. Traim intr-un haos social, bazat pe un capitalism de tip nou, în care nu există reguli, în care oamenii nu sunt egali în fata legii şi în care şansele, statutul, respectul şi recunoaşterea sunt obtinute pe criterii incorecte. Reuşita în viaţă, în România, nu este o recunoaştere a meritelor fiecăruia, ci o ridicare deasupra celorlalţi, pentru a obţine bani, privilegii, relaţii mai bune cu instituţii şi tratament preferenţial. Riscam atat la nivel national cat si judetean sa avem un model comportamental in Udrea, Videanu sau Berceanu. Pericolul care ne paste este ca acest model sa se transforme in automatism social, in care minciuna desantata, furtul, tupeul, marlania, incultura crasa, nesimtirea sa fie cele apreciate, iar onestitatea, cultura, omenia, bunul simt sa fie considerate niste dovezi de incapacitate. Amanand sa ne impunem punctul de vedere vom fi in pericol sa ramanem singuri, pentru ca specialistii si tinerii vor fi plecati de mult din tara, scolile si spitalele, teatrele si filarmonicile vor fi niste simple „forme fara fond”, cum spunea un renumit iesean, Titu Maiorescu. Ar trebui sa începem să devenim şi noi ceva mai europeni nu doar în acte, dar şi în in tot ceea ce ţine de viaţa cotidiană. Acest lucru trebuie invatati si iesenii, care par prea obisnuiti cu „democratia” portocalie pe care, cel putin in acest moment, o considera un rau dificil de inlaturat. Trebuie schimbata aceasta mentalitate mioritica, trebuie trezit spiritul combativ al cetateanului care, din nefericire, nu mai are ce pierde.

  2. ,,Riscam atat la nivel national cat si judetean sa avem un model comportamental in Udrea, Videanu sau Berceanu.,, da adaug si eu ,,Becali,Monica,Tonciu si altii.Stii Martinez ca 45% din populatia Romaniei are 8 clase? Asta se explica in primul rand prin imbatrinirea populatiei si apoi prrin indiferenta.Stii Martinez ca la 4 mil de angajati avem 4,5 mil de pensionari?dar retine..2.2 mil pensionari din bugetul de asigurari,restul..pensie de invaliditate,pensie de vaduva de razboi,pensie de la revolutie,pensie de boala..etc.O tara de asistati sociali!!!!(pt voturi)
    Nu am vrut sa te contrazic cu nimic sunt de acord cu tine.E atat de bolnav sistemul incat ar trebui masuri radicale.Cum cand politicul e plin de cancer? habar n-am.Poate as incerca si o monarhie.Imi place foarte mult de principele Radu. Parerea mea…..

  3. În urma cu ceva timp, printr-o scrisoare adresată ministrului transportului şi infrastructurii, deputatul liberal Andrei Gerea atrăgea atenţia asupra deteriorării pasajului rutier subteran din Bascov. Din fericire, demersurile sale şi-au găsit şi o finalitate prin răspunsuri pozitive din partea ministrului Boagiu care, prin scrisori trimise la cabinetul parlamentar al deputatului Gerea, spune că s-a întocmit un proiect de remediere a deficienţelor, iar soluţiile propuse în acest scop se vor verifica şi aviza de cei în drept, după care se vor elabora detaliile de execuţie şi vor începe lucrările necesare. Rămâne însă de văzut dacă proiectul de remediere a pasajului rutier subteran se va derula sau nu este altceva decât o altă promisiune marca PDL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s