Va fi îmbulzeală seara pe Faleza Superioară a Dunării?


Dacă cele mai multe din cinematografe au devenit o amintire în Galaţi , lucru care nu poate fi un motiv de bucurie,  un strop de cultură cinematografică va fi  ”adus” de către Primăria Galaţi în cursul acestui week-end . Când cu ocazia Zilei Internaţionale a Dunării municipalitatea va organiza un cinematograf în aer liber pe Faleza Superioară a Dunării , unde vor fi amplasate scaune, şi care va fi amenajat pe strada Prelungirea George Coşbuc , între intersecţia cu strada Regiment 11 Siret şi Bulevardul Marea Unire. Organizatorii au anunţat că vineri, de la ora 21, va rula “Flight”, cu Denzel Washington, film nominalizat în acest an la premiile Oscar pentru cel mai bun actor şi pentru cel mai bun scenariu original.
Sâmbătă, de la aceeaşi ora, va rula “Despre oameni şi melci”, cu Dorel Vişan, Andi Vasluianu şi Monica Bârladeanu, în regia lui Tudor Giurgiu, câştigător cu acest film al Premiului special al juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia ( 2012 ).
Duminică seara, tot de la ora 21, gălăţenii sunt invitaţi să vizioneze ultimul film al lui Horaţiu Mălăele, lansat la începutul aceste luni: “Funeralii fericite”, o tragicomedie spumoasă, cu replici memorabile.Pe parcursul week-endului, de vineri ora 18.00 şi până duminică noaptea ora 01.00, circulaţia autovehiculelor va fi restricţionată pe segmentul de strada menţionat, rutele ocolitoare fiind bulevardul Brăilei – strada Saturn – bulevardul Marea Unire sau bulevardul George Coşbuc – strada Ciprian Porumbescu – strada General Alexandru Cernat – bulevardul Marii Uniri sau bulevardul Brăilei – strada General Alexandru Cernat – bulevardul Marii Uniri. Încercarea de a aduce un strop de cultură , prin inaugurarea unei biblioteci în aer liber în Parcul Mihai Eminescu  sau prin oferirea posibilităţii de a viziona gratuit un film cred că ar trebui apreciată deoarece aceste iniţiative sunt mai importante decât vizionarea la televizor a tot felul de nonvalori care sunt promovate cu asiduitate , sau să asculţi nişte  manele. Sper din tot sufletul ca cei care vor participa la aceste evenimente să nu lase ca amintire coji de seminţe, sticle goale de băuturi sau de suc , pungi goale , elemente care arată gradul de civilizaţie şi buna creştere primită de la părinţi. . Amânunte  care te pot face să te întrebi dacă mai merită să organizezi astfel de evenimente . Şi mai sper ca lumea să se înghesuie să vizioneze un film în aer liber aşa cum  se înghesuie când se inaugurează un centru comercial , mulţi îmbulzindu-se să cumpere tot felul de lucruri chit că unele din ele nu le sunt necesare .  Magda CONDOS – ascest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

Advertisements

2 thoughts on “Va fi îmbulzeală seara pe Faleza Superioară a Dunării?

  1. Sunt si conditii excelente: parcul de la pastila e in renovare iar oamenii vor sta numai pe asfalt, si in plus vor fi o groaza de tantari acolo. Cele mai bune conditii. WC-uri ecologice sunt acolo? caci la cata lume o sa fie va dati seama ce impact ecologic o sa fie.

  2. Organizatorii sau cine or fi cei ce au anuntat ordinea filmelor(pe internet), habar nu au; in seara aceasta a rulat Funeralii fericite ….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s