Hei rup liberal gălăţean!


Nu ştiu câţi ştiu că azi, 24 mai,  s-au sărbătorit i nu mai puţin de  138 de ani de la înfiinţarea PNL , ocazie cu care au fost  organizate în judeţul Argeş o serie de evenimente dedicate acestui moment la care a fost  anunţată participarea mai multor lideri PNL, a preşedintelui PC, Daniel Constantin, dar nu şi a preşedintelui PNL, Crin Antonescu, potrivit Mediafax. Faptul că domnul Antonescu, cel care se visează de ani de zile preşedintele României, nu a participat la o sărbătoare atât de importantă mai ales pentru adevăraţii liberali nu cred că mai miră pe multă lume şi spune multe dacă mai are cazul . Atâta timp câţ în ultimii ani sub măreaţa şi înţeleapta lui conducere partidul nu prea mai are treabă cu liberalismul, dar asta ţine de bucătăria internă a acestuii partid care nu crîcneşte în faţa liderului,lucru trist după mine. Dacă conform Mediafax începând de  la ora 12.30, la Capela Vila Florica, din Ştefăneşti, au fost  comemoraţi fondatorii PNL şi au fost depuse depuse coroane de flori la mormintele Brătienilor, la Galaţi manifestările organizate cu această ocazie au fost triste şi nu s-au remarcat cu nimic spectaculos. Dacă informaţiile mele sunt corecte , liberalii importanţi gălăţeni în frunte cu deputatul Victor Paul Dobre, care se pare că nu era foarte vesel, s-au întâlnit în faţa statuii de la Romarta Veche şi s-au deplasat la statuia Brătienilor de la Elice bratianuunde au depus flori. Eu sincer m-aş fi aşteptat de la liberalii gălăţeni, care au avut timp de 8 ani un viceprimar, să facă un efort şi să renoveze statuia marelui Brătianu de la Elice care este departe de a arăta bine dar se pare că aceasta rămâne doar un vis. şi de asemenea să organizeze o serie de acţiuni care să  popularizeze acest eveniment important în istoria PNL: Acţiunea, care aş putea spune că a fost  una bifată dar care nu s-a remarcat prin mare lucru, şi aici mă refer la adevăratul spirit liberal, a avut şi absenţii ei de marcă, şi anume senatorul Paul Ichim, care din câte ştiu a avut unele probleme personale dar şi primarul Marius Stan, care a lipsit din motive pe care nu le ştiu deci nu pot arăta cu degentul spre el în mod intenţionat dacă de exemplu a fost plecat din oraş poate în căutarea investitorilor care să înalţe noul Galaţi

File din istoria monumentului lui I.C.Brătianu

Piata de la Faleza Dunarii, spatiu cu care începe strada Domneasca, este dominata de impozantul monument ridicat în memoria marelui patriot Ion C. Bratianu, revolutionar de la 1848, secretar al guvernului Provizoriu din Bucuresti, apoi, din 1857, deputat în Divanul ad-hoc al Tarii Românesti, iar mai târziu, ministru în mai multe rânduri si prim-ministru în timpul Razboiului de Independenta de la 1877 – 1878 si al proclamarii Regatului de la 1881.Initial, monumentul a fost înaltat în 1926 în Piata „Sfintii Apostoli” (azi, cam pe lânga Liceul de Marina) din initiativa unui comitet, avându-l în frunte pe fostul ministru al Industriei si Comertului, presedinte al Camerei deputatilor si senator de Covurlui, avocatul Mihail G. Orleanu. În timpul celui de-al doilea razboi mondial, statuia, opera în bronz a sculptorului Oscar Spaethe, a fost avariata, iar în 1947 regimul comunist venit la putere a dat-o jos de pe soclu. A fost adapostita un timp în grajdul Primariei, iar mai apoi în curtea Muzeului de Arta Vizuala.Înfaptuind un act reparator fata de memoria lui Ion C. Bratianu, Primaria Municipiului Galati a luat, în 1992, initiativa reinstalarii statuii în piata de pe Faleza. Soclul, asemanator cu cel din 1926, a fost construit de o echipa de la Regia Autonoma de Drumuri si Spatii Verzi Galati (director, dl. Constantin Nedea), condusa de Nicolae Malamatidis, maistru specializat în zidarie, ornamentatii si lucrari din marmura, format la scoala unor antreprenori italieni existenti la Galati în perioada „de aur” de dinainte de razboi ( Pepi, Rocco, Stefan Ramiris ). Tot aceasta echipa a restaurat si statuia ( a fost reconstituit degetul aratator al mâinii drepte, au fost astupate gaurile provocate de gloante).Sfintirea monumentului s-a facut în ziua de 5 noiembrie 1992, slujba de pomenire fiind savârsita de P. S. dr. Casian Craciun, episcopul Dunarii de Jos si un sobor format din preoti si elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei”. Alaturi de oficialitatile locale, la solemnitate au participat dl. Radu Câmpeanu, pe atunci presedinte al Partidului National Liberal, membri ai familiei Bratianu, oameni de cultura si arta, elevi si studenti. Magda CONDOS- acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Advertisements

One thought on “Hei rup liberal gălăţean!

  1. Piaţa de la Faleza Dunării, spaţiu cu care începe strada Domnească, este dominată de impozantul monument ridicat în memoria marelui patriot Ion C. Bratianu, revoluţionar de la 1848, secretar al guvernului Provizoriu din Bucuresti, apoi, din 1857, deputat în Divanul ad-hoc al Ţării Româneşti, iar mai târziu, ministru în mai multe rânduri şi prim-ministru în timpul Războiului de Independenţă de la 1877 – 1878 şi al proclamării Regatului de la 1881.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s