Un strop de cultură gălăţeană în centrul Galaţiului


Într-o lume în care nonvalorile sunt promovate asiduu atât de televiziuni cât şi de ziare pe motiv că ar face rating , deşi nimeni nu prea încearcă să dea o şansă valorilor pentru a vedea dacă totuşi nu sunt apreciate , eu nu pot decât să salut iniţiativa conducerii Bibliotecii V. A. Urechia , şi aici mă refer la profesorul Ilie Zanfir, care este şi consilier local PSD, şi a altor autorităţi  locale şi judeţene de a organiza în aceste zile  o nouă ediţie a  festivalul Ax Libri . O manifestare care are drept scop promovarea în rândul gălăţenilor a culturii scrise, în condiţiile în care cărţile  nu mai prea mai sunt citite într-o eră în care internetul a ajuns să fie mult mai important pentru generaţia tânără, o generaţie care nu prea mai are timp nici să treacă pragul unei biblioteci şi care are o problemă dacă ar trebui să răspundă cine este şi ce reprezintă Mihai Eminescu..Deci dacă ar fi după mine, aş aduce cât mai mulţi elevi la această manifestare care are loc în aceste zile în zona centrală a oraşului, mai exact în zona P-urilor , şi dacă aş putea aş face astfel încât aceştia  să fie obligaţi să citească un anumit număr de cărţi. Pentru că nu ar trebui să uite nimeni că învăţământul şi cultura joacă un rol important în dezvoltarea unui popor aşa cum nu trebuie uitat că viitorul nu poate suna roz atâta timp cât tineretul îşi face educaţia prin baruri sau folosind doar internetul şi uită să citească măcar o pagină a unei cărţi. Magda CONDOS_ acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

Advertisements

3 thoughts on “Un strop de cultură gălăţeană în centrul Galaţiului

  1. Astazi sunt de acord cu tine .Ai dreptate.As vrea sa adaug ca suntem in urma cu 23 de ani atata timp cat citim articole de genul..Profesoara porno..Profesorul violator etc.Pt a aprinde dorinta de a citi elevilor, prof sau educatorul trebuie la randul lui sa fie destul de cult si inteligent.

  2. „COMUNICAT. Prin dispoziţia prefectului Paul Florea, astăzi, de ziua femeii, tristeţea, mâhnirea şi necazul şi tot ceea ce împiedică un strop de lumină pe chipul feminin, vor fi reţinute pentru cel puţin 24 de ore prin toate mijloacele. Vă doresc o sărbătoare fericită, din toată inima! Prefect Paul Florea”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s