Vara nu- i ca iarna ! Cu şi despre Sidex


Acum ceva timp am scris că pentru Combinat  va veni o vară fierbinte deoarece francezii nu vor mai fi interesaţi de actuala făbricuţă  iar la  conducere va fi instalat un director român. Deşi conducerea Combinatului mi-a trimis un punct de vedere în care infirma categoric faptul că la conducere va fi numit Bogdan Grecu ,  potrivit informaţiilor mele, părerea mea este că actualul director general  Ribo Bruno va spune adio şefiei unităţii. Tot acum ceva timp scriam că şi pe Gheorghe Bezman, liderul sindicatului Siderurgistul, un sindicat care bineînţeles că nu este aservit conducerii , îl aşteaptă vremuri grele iar timpul îmi va arăta în scurt timp dacă am avut sau nu dreptate. Aşa cum timpul mi-a dat dreptate în privinţa altui mare lider de federaţie sindicală care a ajuns simplu inginer la făbricuţă.  Dar toate vor fi spuse  la timpul lor iar Gheorghe Bezman cât şi alţi lideri de sindicat care au asistat nepăsători la ceea ce s-a întâmplat cu făbricuţa , şi aici mă refer în primul rând la modul în care s-au făcut anumite investiţii şi la demolarea de capacităţi de producţie sau închiderea unor uzine, cred că nu va avea de ce să se plângă. Dacă ani de zile am tot tras  ZADARNIC semnale de alarmă legate de modul minunat în care s-a investit şi de faptul  că unitatea se transformă într-o făbricuţă, acum sincer nu pot decât să zic că am ajuns la concluzia că nu mai merită să lupt pentru nişte siderurgişti cărora nu le pasă decât se dau puii la timp sau pentru locuitorii unui oraş care nu se gândesc ce va fi dacă făbricuţa se închide în timp ce nu apar noi locuri de muncă . Locuitori care însă se bucură dacă se organizează o petrecere pe banii lor . Aşa că poate este mai bine să se închidă ” şandramaua” , cum era denumit Combinatul în unele comentarii , deoarece este minunat ca o ţară să nu mai producă oţel. În continuare puteţi citi un articol interesant apărut pe data de 11 mai în care Adytia Mittal spune lucrurilor pe nume, lucruri pe care eu le-am scris acum câteva săptămâni dar a fost tot zadarnic. Şi anume faptul că Aditya Mittal are o altă viziune faţă de tatăl său, şi anume aceea de a -şi lua mâna de pe unităţile care nu aduc în mod oficial  profit şi de a se concentra pe unităţile care aduc câştiguri. În rest să auzim numai de bine deşi în umila mea opinie soarta acestui Combinat este pecetluită chit că ministrul Economiei anunţa că la Galaţi s-ar mai putea construi un furnal, o declaraţie în opinia mea absolut halucinantă şi de neînţeles în condiţiile în care fiul patronului ArcelorMittal anunţă că furnalele din România ar putea fi oprite şi sincer îl cred. Magda CONDOS_ acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

ArcelorMittal ia în calcul oprirea definitivă a furnalelor din România

Autor: Laurențiu Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 11 mai 2013, 00:18 | Actualizat: 11 mai 2013, 09:41

ArcelorMital are în funcțiune 16 din cele 21 de furnale pe care le deține în Europa, majoritatea celor oprite find situate în statelele estice, a declarat directorul financiar al companiei Aditya Mittal.Cel mai mare producător de oțel din Europa nu a oprit în Occident decât un mic furnal situat în fosta Germanie de Est. “Operăm mai mult sau mai puțin cu toate furnalele din Europa de Vest. Asta implică faptul că ne-am adaptat producția la realitățile pieței și ale clienților noștri,” a declarat el.În Europa de Est, unde cererea este scăzută, compania a oprit două furnale în Polonia și două în România a adăugat el. Mittal spune că este luată în calcul repornirea acestora dacă se va înregistra o creștere a cererii pe piață pe termen mediu dar “dacă vom considera că dinamica cererii în Europa de Est este slabă, atunci este evident că va fi probabil rezonabil să ne optimizăm activele noastre din Europa de Est.”Compania și-a redus de-a lungul ultimului deceniu numărul furnalelor din Europa la 21 de la 25. A închis permanent două furnale în Liege, Belgia și alte două în Florange Franța, ca parte a programului de un miliard de euro de optimizare care să readucă pe profit operațiunile grupului în Europa, în condițiile unei piețe a oțelului tot mai anemice în această regiune.

 

Advertisements

9 thoughts on “Vara nu- i ca iarna ! Cu şi despre Sidex

 1. Cred ca a venit vremea sa ne rugam si la Allah ca Turcia sa mearga in continuare bine desi (poate ,tocmai pt ca ) nu e in UE. Asta este al doilea argument,primul este ca mai avem pana la anu fier vechi.Asta e tara Magda…frumoasa pacat ca e locuita.Tara unde pe locul 1 iese rapper-ul Tutu sau unul cu 3 catei. Cei care muncesc mult nu sunt in varf niciodata.

  • Turcia a devenit din importator exportator, si a construit laminoare moderne si otelarii si exporta si in Africa de Nord deci piata Combinatului acolo s a cam restrins. Bine insa ca suntem centru de execelenta in tabla groasa, un produs care nu are valoare adaugata mare. Daca s ar fi facut anumite investitii de a lungul anilor si mai ales la otelarie poate s ar fi diversificat gama produselor ce puteau fi vindute iar calitatea ar fi fost una mai buna Dar cu o singura otelarie care merge doar cu 2 din 3 convertizoare si unde ar trebui facute investitii, cu un singur furnal din 2 care merge sa mai auzi declaratia ministrului Economiei, Varujan Vosganian, ca cei de la Combinat au propus ca vor mai face un furnal , deja nu stiu daca sa ma apuce risul sau plinsul . Si asta pt ca nu stiu cine ar mai prelua fonta produsa si as pune pariu ca acel furnal va fi facut atunci cind piata o va impune, la fel ca si cocseria. Si ai dreptate pina la sfirsitul anului viitor din anumite motive, pt care nu am destule dovezi pt a le scrie, vor functiona macar laminoarele. Cei care lucreaza la laminoare sunt cei mai inspirati restul vor primi ceea ce merita si este f bine ca pe acel loc sa fie verdeata, vorba cuiva. O zi buna

 2. Absolut nu ti se pare ddd Turciei ii merge snur pt k nu este in UE.UE a distrus economia dovada cite furnale sau inchis in Vest si cite la noi,toate astea fara a mai enumera otelariile,cocseria,piese de schimb,tabla subtire,nr oameni,etc.UE se impune lui Mittal pt adevaratele state nu si pt cele care snt doar pe hirtie,dimpotriva Ro a fost mielul de Pasti in prisma siderurgiei Europene.Iti dau un ex banal la prima vedere o stire ieri trimitea romanii la rind pt a cumpara ultimile ap.aer conditionat cu pret mic(adik acelasi nu vreo reducere) pt k din 2014 adio!Noua generatie d ap aer va fi f scumpa pt k vor fi inteligente,plus un f mic consum d energie,toate astea la impunerea U.E. (nu si a Ro)!Ce rezulta!Pai vom fi invadati d ap aer made in U.E (nu din Ro) realizate dn otel Arcelor Mittal acolo unde nu sa inchis.Corect nu!Si ne vom mira de ce importam mult fata de export!Si faza cu fierul vech ddd a punctat bine in zona libera e baza ce colecteaza fier cu rabele zeci d masini au basculat zeci de tone fier pina si in mini vacanta d pasti!Cind se va fini … .

 3. E adevarat vor construi un furnal dar numai dupa ce va fi inagurata prima sarja de la noua cocserie eco.

 4. Ma duc sa imi cumpar sau sa astept aparia primelor generatii de aer conditionat asta e intrebarea!Nu am auzit stirea asta dar daca e adevarat atunci avem expusa viziunea unui calendar european de pur bussnies la care noi facem parte nu cum spune cobra ca si piata de desfacere.Ce chestie!Asa se fac afacerile vinzi stocurile si pregatesti terenul viitoarelor,iar peste ceva ani vor pregati alta sarja de aparatura super inteligenta care probabil te vor intreba daca iti e cald si vrei ceva racoare!Ceva de genul asta ,o mica adaugire pe care daca o vroiau azi o dotau dar europenii ghindesc la perspectiva viitorului,cei care nu au politica asta ies singuri din joc si se apuca de demolat industria si construit marketuri.

 5. A.M.R 233 ZILE CU
  AFISAREA LISTEI IUDELOR
  SIDERURGIEI SI CU CAPUL LOR DIN
  TOTDEAUNA – mircea scintei:
  1)Bezman
  2)Eftimie
  3)Crisan
  4)Postolache
  5)Onica
  6)Dragan
  7)Toma
  8)Macovei
  9)Harnagea
  10)Cerbu
  11)BEREgic
  12)Modiga
  13)ILINCA DIACONU
  -233 de zile pt a nu ii
  uita parte din IUDELE care iar au
  TRADAT pe patimasii
  din AMG, girati de cei TRADATI!
  ATENTIONARE
  Inst. de monitorizare si statistica
  a
  SOLIDARITATII atentioneaza
  salariatii din AMG despre
  posibilitatea caderilor masive de
  sectii si uzine la locul lor de
  munca .
  Toate astea pe fondul
  acumularilor
  de nepasare,tradare,si lasitate a
  diferitelor categorii sociale din
  aceasta fabrica.

 6. SFIRSITUL UNEI NOPTI DE VARA
  A inceput bine inteles la Londra sub sloganul lansat de PSD prin A.Nastase “ei nu stiu ce au cumparat,noi nu stim ce am pierdut”!Au fost rele in privinta Romaniei.ARC 2015=acapararea clientilor traditionali,,contracte,active,piata desfacere,diversitatea bunurilor imobiliare,sclavi,profit,dinamitari/demolari a comorii din adincurile SIDEX au fost TINTA lor pentru fructul dulce ce si-a” incheiat ciclul de viata” dupa luga vara si fierbinte timp de 10 ani!

 7. -Aceasta este replica mea referitor la art tau din Monitorul de azi privitor la “curatenia”din combinat,un simbure amar al caisei dulci ce a tinut in viata cu sucul sau dulce familii de galateni,cetateni ai tarii,invatamint,sanatate,infrastructura,pensionari,etc,si chiar tradatori.

 8. Pingback: Free Piano

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s