Cind munca este bratara de aur. Chiar si intr-o zi de sarbatoare


Nu stiu daca numirea interimara , de doar  citeva zile,  in fruntea Ecosal a socialdemocratului Ionul Pucheanu, consilierul personal al primarului Marius Stan, poate fi considerata vreo ” minune”, tinind cont de faptul ca postul ar fi trebuit sa revina liberalului Silviu Bacallum, asa cum anuntase edilul sef al urbei acum ceva timp in cadrul unei conferinte de presa. Daca liberalul Silviu Bacallum a iesit din cartile pentru sefia Ecosal, desi nu stiu ce l-ar fi putut recomanda pentru a ocupa acest post, cert este ca azi, in sfinta zi de vineri , angajatii societatii de salubrizare impreuna cu cei ai firmei Tancrad asfaltau de zor pe strada Brailei, in zona Romtelecom. Gurile rele spun ca viceprimarul Cosca ar fi fost prezent la un moment dat pentru a vedea cum merg lucrarile de asfaltare . Acum eu nu pot decit sa salut faptul ca mai exista angajati platiti din banii galatenilor care mai muncesc intr o zi cind Romania bugetara se afla in vacanta, ca si salariatii Primariei. Sper ca lucrarile de asfaltare sa fie executate de aceasta data cu talent, ca sa ma exprim plastic, adica sa fie de calitate . Si  spun asta deoarece in ultimii ani am constatat cazuri in care unele lucrari  facute de anumite firme de constructii erau facute in dorul lelii, in sensul ca peste ceva timp asfaltul se deteriora vazind cu ochii,  fapt ce necesita efectuarea din nou a unor lucrari pe banii publici . O alta bila alba pe care vreau sa o dau este legata de  faptul ca pe strada Brailei in zona Romtelecom, s a mai intimplat azi o minune, si anume aceea ca lucrarile au fost  executate  in asa fel incit permit trecerea strazii  in conditii omenesti a persoanelor cu dizabilitati , care se deplaseaza cu caruciorul, si pentru care de acum traversarea nu mai reprezinta un calvar.si nici nu se mai poate transforma intr-o aventura cu urmariri neprevazute. Una peste alta,  daca noul Galati nu straluceste inca la atragerea de fonduri care ar putea conduce la infiintarea de noi locuri de munca  si nici nu se poate spune ca in ultimul an s-au facut lucruri superimportante,  cum ar fi inaugurarea in sfirsit a Parcului Industrial, nu pot sa nu remarc ca a disparut de la intrarea in oras inscriptia ” Noul Galati”, ca au mai fost demolate niste chioscuri in zona complexului din Tiglina 1, ca asfaltarile se fac tinind cont de anumite reguli si ca in Primarie au fost schimbate doamnele care taiau si spinzurau la Directia de Fond Locativ, si despre care gurile rele spuneau destule lucruri nu prea placute . In rest asteptarile mele sunt inca mari deoarece pentru mine personal lucrul cel mai important este sa vad ca in Galati sunt atrase investitii, ca se infiinteaza locuri de munca si ca oamenii de afaceri locali sunt ajutati pentru a nu muri incetul cu incetul. Magda CONDOS- acest text este un pamflet si trebuie trebuie tratat ca atare.

Advertisements

7 thoughts on “Cind munca este bratara de aur. Chiar si intr-o zi de sarbatoare

  1. Orașul arată jalnic,la fel ca pe vremea lui Nicolae.Despre Cosca sper sa fie pus sa-si justifice averea uriașă,cat mai rapid.Am auzit ca sunt nereguli mari la BLOCUL SILVANO,pe care vrea sa le rezolve ilegal.Nu am mai auzit nimic de jaful UNICOM -CARTIERUL SIRET !

  2. Ionuț Pucheanu este ok.Sper sa facă treaba buna.Mult succes !Cosca strica imaginea Primăriei,sa ne lase in pace.Sa se ducă cu Parlatescu si cu Gasca lui care au devalizat Unicomul.

  3. Da,Pucheanu este in regula,dar escrocii din garda veche care au capusat bugetul trebuie sa dispară.Au furat destul.Si-au făcut blocuri pe terenul municipalității,se pare chiar deasupra caminelor si canalelor colectoare.Au probleme cu intabularea pe care vor sa le rezolve ilegal.Blocul trebuie demolat.

    • ba nu e chiar in regula pentru ca imprumuta din obiceiurile lui ilie zanfir, se spaguiestecu ninel comsa sau mai blatuieste cate o licitattie de fier-vechi , asa ca,,,,,atentie la pusti ca e smecheras

  4. Insemnatatea marelui port dunarean este demonstrata si de faptul ca numeroasele drumuri comerciale ce il legau de diferite zone si orase din Tara Romaneasca, Moldova si Transilvania, purtau denumirea de drumul sau calea Brailei . Mare centru economic, cu o pozitie strategica deosebita, aflat in zona de granita dintre cele doua tari romanesti, Braila a intrat in sfera de expansiune a Imperiului Otoman. Cu atat mai mult cu cat se putea crea o punte de legatura cu Dobrogea, aflata sub stapanire otomana, iar prezenta unei garnizoane militare aici ar fi descurajat intentiile de independenta ale domnilor romani. De aceea, in 1538, cu prilejul expeditiei impotriva Domnului Moldovei, Petru Rares, Braila este ocupata de catre turci, iar doi ani mai tarziu, asa cum reiese dintr-un raport polon, aici se construia cetate de zid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s