Strigatul de alarma al senatorului Paul Ichim


Azi am primit o declaratie politica din partea senatorului PNL Galati, doctor  Paul Ichim, care sesiseaza anumite aspecte in ceea ce priveste  sanatatea. O bila alba in plus  domnului senator cu cit are curajul sa critice ceea ce se intimpla intr un domeniu pastorit de un ministru liberal pe care eu daca as putea l as demite si miine din functie. Numai pentru declaratiile aberante date legate de problema citostaticelor, pentru faptul ca stomatologia traieste o drama nemaiprimind subventii de la stat , situatia fiind mai dramatica decit pe vremea lui Ceausescu potrivit specialistilor. Magda CONDOS

Declaratie politica Problema medicamentelor – ecuație cu mai multe nevăzute

După o guvernare care a făcut ordine și eficiență doar la televizor, iar ce a făcut a făcut prost în domeniul medical, cred că este cazul să nu repetăm greșelile altora.Problema luată în discuție astăzi este cea a medicamentelor.Trăim în capitalism, iar regula afacerilor este aceea de a identifica oportunităților (nevoile) populația țintă, facilitățile legislative sau lipsa de reglementare și atunci profită să faci profit.Astfel, în perimetrul spitalelor mari, ai să descoperi bănci (pacienții au nevoie de bani), farmacii (există nevoia de medicamente și material sanitare), servicii funebre (pentru cei care nu vor mai vota), normal florării și restaurant care asigură pomenile.Acum, farmaciile sunt fără  număr – dau exemplul vecinătatea spitalului județean Galați, unde se găsesc 6 farmacii în 200 de metri și niciuna nu falimentează.Populația este în scădere, dar incidența bolilor cronice și oncologice la o populație care îmbătrânește este în creștere.Cu toate că veniturile populației sunt în scădere, farmaciile nu suferă.La farmacii sunt medicamente, originale, teoretic, deoarece cele oncologice se găsesc foarte greu.Lipsesc și medicamentele generice – deoarece producătorii autohtoni, prin reglementarea prețului de către stat nu-și mai acoperă cheltuielile de producție.Și atunci, dacă populația nu-și găsește o seamă de medicamente cum supraviețuiesc farmaciile?Răspunsul oferit de autorități se referă la exportul secundar.Aici ar fi mai multe de comentat.Deși au fost 4 ordonanțe de urgență în ultimii ani care reglementau așa numita taxa de clawback, iar furnizorii de originale amenințau că dau faliment, nu s-a întâmplat acest lucru.Plățile făcute către furnizori au fost cu mare întârziere la sute de zile și surpriză – nu a falimentat nimeni.Pe aici, pe colo, furnizorii de originale au avut cheltuieli de protocol, de promovare a medicamentelor oferite medicilor și farmaciștilor.Aceste cheltuieli trebuie să provină din profit și bănuiesc că nu sunt bani dirijați din exteriorul țării.În final, lanțurile de farmacii supraviețuiesc, fac export secundar, deoarece prețul reglementat de stat este mic și astfel pacientul nostru nu găsește medicamente.Oare menirea farmaciilor a devenit să rezolve profitul unora, iar de pacienți să nu se țină cont?Am zis nevăzute și nu necunoscute, deoarece văd că se cunosc.Iar morala – fără a fi populist – Cu populația cum o rezolvăm?   Senator PNL Galați Dr. Paul Ichim

3 thoughts on “Strigatul de alarma al senatorului Paul Ichim

  1. rom_vdm_62@yahoo.com
    83.218.148.46
    cum te pricepi tu la toate….mai jurnalista lui peste daca t….. filos….ramaneai….ai macar o zi exper in pharma ca sa mazgalesti asa tampenii…daca nu!!!!! vezi-ti de votca ta….si dute in combinat ca de acolo mananci bine…si acolo iti e locul la cate clase ai..asa ca nu mai scrie despre domenii pe care nici nu stii sa le scrii….scrie despre lopatari furnalisti etc dar nu despre medici,farmacisti,producatori de originale sau generice ,pun pariu habar nu ai diferenta dintre original si generic….hai mars la lopata cu cocs din combinat mai blogaritza de doi bani aservita ,,,,……..stii tu cui….

  2. Bai minimus bun simt, s-ar parea ca tu vrei sa pari expertul pizdei ma-tii, cu toate ca esti dependent de instructiuni si cand vrei sa faci o laba. De unde, martalogule ai tras concluzia ca pentru a prelua un comunicat de presa iti trebuie neaparat doctorat in domeniu. De aia se cheama comunicat, imbecilule. Il dai sau nu, asta decide fiecare jurnalist, pentru ca el este emis de o autotitate care si-l asuma, boule. Mars tu in spatele tastaturii de la care improsti cu cacatul care ti se scurge din gura necontrolata de creierul lichefiat, mandrete de onanist produs pe cale fecal-orala.

  3. Statistica preturile medii la medicamente era undeva la 8 lei acum 8 ani,si de 24 lei azi.Si asta e unul din mersul bun al farmaciilor.Seara buna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s