Cind ” Mortu” este iubit . Si despre vrajeli legate de concursuri pe bune


casadeculturaIeri sau alaltaieri am primit un comunicat de presa din partea filialei locale a Noii Republici, semnat de presedinta Cristina Dobreanu, in care aceasta dupa ce a aflat de prin presa faptul ca a fost decapitat Cristi Mortu de la conducerea  Casei de Cultura a Studentilor si a exprimat o mare indignare fata de faptul ca in locul acestuia ar fi fost pus un tinerel, sustinut de TSD Galati, si care inainte facea afaceri cu luminari. As vrea sa ii spun doamnei Cristina ca aceasta institutie este politizata si nu azi de ieri si ca mi ar placea sa nu emita comunicate doar dupa ce presa prezinta anumite evenimente si ca mi ar placea sa vad un comunicat legat de criza de locuri de munca din Galati si de solutiile pe care partidul pe care il reprezinta le are si le ar pune in practica. Sincer nu ma pasioneaza faptul ca a fost instalat un membru recomandat de PSD si ca duminica nu stiu citi studenti au iesit in strada de buna voie sunt ferm convinsa  criticind acest lucru atita timp cit si dl Mortu a fost pus in functie tot pe baza de criterii politice  si nu mi aduc aminte ca atunci sa existe maxima indignare ,  in special din partea studentilor.  Unii studenti care se pare ca nu prea inteleg ca politizarea este la fel de rea, indiferent cine o face si pentru acest lucru ar fi trebuit sa protesteze nu doar acum ci de a lungul anilor. .. Si ca sa fiu foarte clara am sa mai spun doar atit. Anul trecut nu am fost de acord cu mitingurile in care se striga jos PDL si sus USL pentru ca stiam ca nu acest lucru ar fi schimbat ceva pentru acest popor si timpul mi a dat dreptate.daca vedeti ce vremuri vesele traim mai ales cind ne uitam in buzunare. Nu am auzit anul trecut lozinci legate de depolitizare, de reforma justitiei, de schimbarea clasei politice lucruri pe care sunt convinsa ca nu le as auzi nici azi pentru ca daca ar iesi in strada  oamenii ar  striga doar   ” Jos USL ”, deci nu as fi de acord nici cu un asemenea miting  unde se cere doar rotirea unor partide la putere. In rest sa ii dam cuvintul celor de la Noua Republica Galati care ar trebui sa multumeasca presei pentru faptul ca au subiecte pentru redactat  comunicate de presa, pentru ca desi sunt in opozitie nu stiu sa fi facut altceva decit sa trimita niste mailuri. In care ar fi fost interesant sa spuna cum vad ei situatia invatamintului superior si ce solutii au pentru rezolvarea unor probleme pe care nu ar trebui sa ne mai prefacem ca nu exista. Magda CONDOS- acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare. In continare va las sa cititi comunicatul de presa al celor de la Noua Republica Galati

Spunem NU politizării Casei de Cultură a Studenţilor din Galaţi

Filiala Judeţeană Galaţi a Partidului Noua Republică susţine protestul Ligii Studenţilor Galaţi împotriva politizării Casei de Cultură a Studenţilor, prin numirea la 1 aprilie în funcţia de conducere a instituţiei a lui Cristinel Aurelian Ghiorghe, membru PSD..Noua Republică Filiala Judeţeană Galaţi solicită autorităţii municipale să organizeze cât mai curând un concurs corect pentru ocuparea funcţiei de director a Casei de Cultură a Studenţilor, bazat pe criterii de profesionalism, punându-se, astfel, capăt unui interimat pe care liderii USL locali îl doresc eternizat politic. Este inacceptabilă perpetuarea la infinit a stării de provizorat, înlocuindu-se un director interimar cu un alt interimar în cadrul acestei instituţii.Poziţia d-lui Cristian Aurelian Ghiorghe, patron al unui magazin care comercializează lumânări, este tragi-comică, domnia sa declarând ca ar fi dispus să-şi dea demisia din PSD pentru a-şi păstra funcţia proaspăt primită în dar. Îl întrebăm pe d-ul Cristinel Aurelian Ghiorghe ce-l recomandă pentru a ocupa o funcţie de conducere într-o instituţie de cultură?
Credem ca domnia sa nu înţelege un lucru elementar: accesul la funcţiile  de conducere din instituţiile publice trebuie să aibă loc în urma unei competiţii în care hotărâtoare sunt competenţele şi proiectele celor înscrişi în concurs şi nu trocurile politice.Considerăm că directorul unei instituţii de cultură trebuie să dovedească receptivitate pentru actul cultural de calitate şi să nu pună pe acelaşi nivel, cum fac majoritatea aleşilor locali, festivalul de scrumbie şi un festival de teatru studenţesc.Noua Republică respinge politizarea instituţiilor de interes public, indiferent de culoarea partidelor implicate, şi luptă pentru impunerea integrităţii şi a meritocraţiei drept criterii exclusive pentru accesul la funcţiile de conducere din sistemul public.

06.04.2013

Filiala Judeţeană Galaţi a Partidului Noua Republică
Mulţumim,
Cristina Dobreanu
PNR GL

Advertisements

7 thoughts on “Cind ” Mortu” este iubit . Si despre vrajeli legate de concursuri pe bune

 1. Poate analizezi cu atenție si concursurile organizate de Primaria Galați,in ultimul timp.

  • Legat de doleanta dvs as dori sa cautati putin inapoi si veti vedea ca am analizat doua concursuri organizate de institutia de care amintiti Si daca nu ma insel am fost singura din presa care a facut asta asa ca reprosul dvs nu e intemeiat. Va rog sa cautati putin in urma pt ca veti putea citi doua articole legate de concursuri . O seara buna

 2. D-na Magda Condos, mulţumim întâi de toate pentru găzduirea comunicatului nostru. În mare, aveţi dreptate, deşi unele accente cred, totuşi, sunt puse greşit, chiar începând din titlul articolului dvs. Nu de ”dragul lui Mortu” şi nici de dragul vorbelor ne-am exprimat indignarea. În finalul comunicatului filialei locale a Noii Republici am specificat clar că respingem politizarea indiferent de culoarea partinică, nu contează pentru noi numele persoanelor şi nici ce partide le-au oferit funcţia. Practica e veche şi cu ramficaţii în tot sistemul public. Comunicatul rămâne valabil indiferent din ce sursă am aflat despre numirea politică a noului director interimar al Casei de Cultură a Studenţilor. Ne luăm informaţiille şi din presă, şi de pe site-urile unor instituţii, şi din teren. Nu văd în asta o problemă, atât timp cât informaţia este filtrată şi expunem un punct de vedere susţinut. O să primiţi cu siguranţă, din partea noastră, şi propuneri, soluţii, puncte de vedere ale Partidului Noua Republică în legătură şi cu alte probleme. Dar, orice lucru bine făcut rămâne bine făcut. Amendarea practicii de acces la funcţiile din sistemul public pe criterii exclusiv politice, rămâne valabilă, chiar dacă nu am făcut asta acum doi ani când nu existam ca partid, chiar dacă nu ne-am referit şi la numirile obscure din alte instituţii mult mai importante pentru interesul public, şi chiar dacă am fi putut face mult mai mult.
  Voiam să vă amintesc că am avut un comunicat referitor la abuzul Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor în cazul deputatului Aurel Nechita, de care nu s-a mai auzit nimic în presă de 2 luni de zile. Aurel Nechita are o hotărâre a ÎCCJ definitivă şi irevocabilă, care confirmă raportul ANI de constatare a incompatibilităţii, hotărâre care are ca efect demiterea de drept din funcţia de deputat. Însă comisa juridică din parlament, de mai bine de 2 luni de zile, încalcă statul de drept refuzând să ia act, să recunoască o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, Aurel Nechita fiind în continuare deputat. Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti definitive de către un cetăţean simplu constituie infracţiune. Când e vorba de parlamentari, legile şi hotărârile judecătoreşti se pot negocia.
  Situaţia locurilor de muncă din Galaţi şi de oriunde nu se poate remedia fără depolitizare şi ajustarea de personal a instituţiilor publice, fără stoparea risipiei banului public din aceleaşi instituţii, fără o justiţie puternică şi independentă. Privatul este sufocat de taxe şi supra-taxe, reglementări şi parareglementări, tocmai pentru a se întreţine acest stat supradimensionat şi viciat.Politizarea merge mână în mână cu incompetenţa, risipa şi corupţia. Mă întreb cum poţi avea o piaţă liberă, dinamică, cu firme competitive,singurele care pot produce locuri de muncă, fără o justiţie puternică, fără depolitizarea şi reducerea sistemului public.

  Cu încredere,
  Cristina Dobreanu
  Noua Republică Galaţi

  • Titlul textului nu avea legatura cu comunicatul dvs ci cu protestul studentilor. Dl Mortu a fost sustinut de PDL pt a ocupa acest post dar atunci nu a protestat niciun student . Comunicatul cu dl Nechita nu l am primit , am probleme cu mailurile de la un timp, probabil ca unii baieti stiu de ce. in ultima vreme nu primesc multe mailuri si nu vreau sa ma intreb de ce. Cu dosebita stima si o seara buna

  • Sintem o tara umpluta cu propuneri,si soluti iar in final o”luminita de la capatul tunelului”pe post de fata morgana!

 3. Mortu este in continuare contabil sef!!! orice plata trece pe la el, iar din aceasta calitate de contabil sef, face parte si din Consiliul de Administratie al Casei Studentului, Consiliu ce aproba orice actiune se face! Deci, sa nu ne plangem fals Mort(ii)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s