Protest de ochii lumii. Cu si despre Sidex


Miine marii lideri ai sindicatului Siderurgistul condusi de bravul si ninfricatul Gheorghe Bezman vor iesi in fata portii Combinatului, de nevoie, intre orele 10 si 12, pentru a mima indignarea fata de politica celor de la ArcelorMittal. Acum sa nu va inchipuiti ca distinsii lideri de sindicat s au transformat ei peste noapte in adevarati luptatori si s au gindit sa ceara stoparea taierii capacitatilor de productie, efectuarea de investitii, si mentinerea locurilor de munca, dupa ce atita timp  au tacut si au asistat nepasatori la ceea ce se intimpla la aceasta fabricuta unde mai lucreaza doar 7000 de suflete. Dincolo de faptul ca nu au organizat o conferinta de presa in care sa anunte organizarea acestui asa zis protest, astfel incit sa fie prezenta cit mai multa mass media, marii lideri de sindicat sunt nevoiti sa strige lozinci deoarece acest lucru a fost decis acum ceva timp de Federatia Europeana a Metalurgistilor ,care a hotarit ca in toate unitatile ArcelorMIttal din Europa unde exista unitati ale acestui grup si sindicate afiliate la FEM sa fie organizate proteste prin care se cere cel mai important lucru din punctul meu de vedere si anume  reindustrializarea Europei si a Romaniei implicit. Adica in traducere romaneasca reindustrializarea Romaniei ar insemna si oprirea taierii capacitatilor de productie din combinat si luarea unor masuri de catre guvernul roman condus de Victor Ponta care sa opreasca  moartea lenta a industriei precum si construirea a unor noi unitati de productie, si nu a unor malluri. Acum am sa mai spun ca in vitejia lor bravii lideri vor picheta poarta Combinatului intre orele 10 si 12, exact cind nu ii va asculta niciun siderurgist , deoarece ei sunt la munca, dar probabil asa vor impaca si capra, adica FEM dar si varza, adica doamna directoare cu nume de sarbatoare. Eu vreau sa ii felicit calduros pentru faptul ca au avut grija sa aleaga un interval orar in care se vor face ca protesteaza fara sa ii auda si sa vada niciun siderurgist dar nici nu ma mira daca tin cont de faptul ca si acum doi ani au ales aceeasi tactica, si anume de a protesta intre orele 11 si 13, cind s au invirtit in cerc si au fluierat timp de 2 ore , singurii ” spectatori „ fiind putina presa prezenta atunci la actiunea de mare anvergura si efect si  la care nu a fost prezent niciun siderurgist. Daca tot se vor face miine ca mor de grija celor 7000 de suflete , eu le as sugera sa solicite si implicarea statuilui roman reprezentat de premierul Ponta , pentru ca fabricuta sa primeasca anumite facilitati solicitate dar in anumite conditii. SI aici ma refer la pretul energiei electrice si al gazelor naturale. Asta ca sa nu mai fie nevoiti sa ceara aceste lucruri pe la Tulcea, unde au fost unii din ei prezenti la un miting de protest organizat de altii. Magda CONDOS – acest text e un pamflet si trebuie tratat ca atare

Advertisements

4 thoughts on “Protest de ochii lumii. Cu si despre Sidex

  1. -Am comentat si pe art din ziarul care spune lucrurilor pe nume-MONITORUL DE GALATI.Si pe ziarul jurnalistilor fara frontiere pe platforma AMG,ziaristi cu legitimatie AMG-Viata Libera.Cita diferenta Magda!Aceiasi tema altfel de text!Ce abordare si cit contrast intre cele doua!Meritul este al fiecarui jurnalist in parte,si al respectului deontologic in parte de catre acestia.Si acestia din urma sint afiliati la marelele rahat jurnalistic,cum si liderii ce fac proteste neanuntate,in cerc la ore moarte sint afiliati la FEM!Acum alde Bezman si compania au primit lovitura de la FEM fiind obligati sa protesteze impotriva vointei lor,nu mai ramine decit si AFP sa ii oblige pe jurnalisti gen Rodica de la V.L sa scrie identic voua de la MONITORUL DE GALATI,adica adevarul crunt al faradelegilor din combinat!Prin absurd ghindind ca s-ar intimpla asa ceva ce crezi ca vor face jurnalistii de la VL?Incearca Magda un raspuns imaginar,daca il stii iti daruiesc macheta unui obiectiv in curs de demolare.SOLIDARITATE BUNA GALATENI!

  2. Acelasi cerc ,aceleasi spite.Sfarsitul e aproape.Prin contrast Apolodor construia si nu demola (pe bani buni),iar Phoenix zboara cu banii in USA!

  3. liderii au facut hora in fata Sidexului pt ei nu pt noi.Lor le e frica ca-si pierd drepturile.Noi nu mai avem nimic de pierdut

  4. -Draga ddd era f bine sa fie precum ai ghindit!Ma refer la “HORA”!Asta ar fi insemnat ca au coborit cu picicioarele pe pamant(linga salariati),rupind orice amicitie cu staful AMG!Dar asta ar fi insemnat adevarate proteste si nu titirezi in fata porti!Din pacate nu este asa,ei inca nu constietizeaza sa isi apere nici macar propriile pozitii de lideri scosi din productie,excelind in crezul ca pot fi dinamitate toate obiectivele strategice fiind suficient cite una (1) din tote : furnal,otelarie,laminor,turnatorie!Din pacate draga ddd!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s