Galatiului, noi someri !Cu si despre Sidex


Daca Galatiul tot este in moarte clinica si pare ca nimeni nu are forta de a -l trezi iar locurile de munca devin o rara avis, iar galateniii si bineinteles siderurgistii asista nepasatori la ceea ce li se intimpla atit  lor dar si in jurul lor, vreau sa va mai dau o veste buna. SI IN PREMIERA ADICA IN EXCLUSIVITATE :Si anume ca orasul nostru se va mindri cu cresterea numarului de someri si asta deoarece fabricuta de otel va da unda verde incepind de luni unei noi scheme de plecari voluntare . Adica a unei noi celebre ordonante in care se vor putea inscrie doar o parte din cei 900 de siderurgisti transferati in departamentul talent pool, adica in departamentul denumit ” piscina de talente”. Din cei 900de siderurgisti transferati in respectivul departament, nu vor putea pleca circa 300 care au fost transferati sa lucreze la firme terte dar vor avea prioritate cei cu probleme de sanatate, cei aflati in pragul pensionarii sau cei care au studii superioare dar nu au primit un loc de munca corespunzator pregatiriii lor. Acum faptul ca se pregatea punerea in aplicare a unei noi scheme de plecari voluntare nu era o noutate,  noutatea este faptul ca s au gasit banii pentru plata salariilor compensatorii. Bani care habar nu am daca vor veni de la centru sau nu vor proveni din demolarea furnalului 2 sau a a altor obiective, pentru ca nu i asa, demolarile au devenit un lucru obisnuit  la fabricuta si o afacere profitabila pentru firmele care se ocupa de aceasta activitate . Partea vesela a lucrurilor este ca se vor gasi amatori cu sutele care vor dori sa plece din Combinat desi Dzeu stie unde isi vor gasi un loc de munca dar partea proasta pentru ei este ca nu vor mai primi tot la fel de multi bani ca in cazul ordonantelor anterioare. Pentru ca am fost intotdeauna adversara acestei practici folosita de patronat pentru a reduce personalul, profitind de disperarea unor oameni care au nevoie de niste bani pe care ii vor cheltui repede, nu spun decit ca cererile pot fi depuse de pe 25 martie. Si ca suma fixa primita va fi cu 50 de milioane de lei vechi mai mica decit pina acum, adica 250 de milioane de lei vechi in timp ce numarul salariilor compensatoriii va scadea de la 21 la 17. In rest le doresc galatenilor sa aiba parte de ceea ce vor merita pe masura nepasariii lor fata de ceea ce se intimpla cu combinatul  iar siderurgistilor nu le doresc decit sa se gindeasca la viitorul copiilor lor . Magda CONDOS – acest text e un pamflet si trebuie tratat ca atare

 

15 thoughts on “Galatiului, noi someri !Cu si despre Sidex

  • Nu nenea . NU imi pierd sursele. Despre autodispobnibilizari am scris destul deoarece nu sunt de acord cu aceasta masura. Ma bucur ca intitdeayuna s au gasit bani pt plecarile voluntare dar nu prt cresterile salariale . Deaspre situatia Combinatului, prezentata in cadrukl intilnirii, sa scrie gazeta prietena mai exact acei ziaristi sau ziariste care isi beau cafeaua cu o doamna directoare Multumit de raspuns?

  • Nu nenea . NU imi pierd sursele. Despre autodispobnibilizari am scris destul deoarece nu sunt de acord cu aceasta masura. Ma bucur ca intitdeayuna s au gasit bani pt plecarile voluntare dar nu prt cresterile salariale . Deaspre situatia Combinatului, prezentata in cadrukl intilnirii, sa scrie gazeta prietena mai exact acei ziaristi sau ziariste care isi beau cafeaua cu o doamna directoare Multumit de raspuns?

 1. COD PORTOCALIU PT COMBINAT

  ATENTIONARE:
  Inst. de monitorizare si statistica a
  SOLIDARITATII atentioneaza
  salariatii din AMG despre
  posibilitatea caderilor masive de
  sectii si uzine la locul lor de munca .
  Toate astea pe fondul acumularilor
  de nepasare,tradar e,si lasitate a
  diferitelor categorii sociale din aceasta fabrica.

  • este inregistrat acest institul undeva?sau e ilegal…..date de contact ceva????? deja cineva ar trebui sa se sesizeze…dar cine oare…promit ca o voi face……petitie voi trimite sa vad cine e si cum functioneaza acest institut de monitorizare si statistica

 2. STIATI CA :

  -8 LEI este girul tau si suportul TRADARII celor din lista!
  -Cotizatia pe care o platesti celor din LISTA TRADARII poate intra in bugetul tau reprezentind un bonus de 1% neconditionat de planul Ebitta!
  -Legitimatia ta mai are activa banda magnetica cu initialele ARCELOR MITTAL GALATI doar 3 ani!
  -Carnetul tau cu sigla SIDERURGISTUL/FSS METAROM-CN METAL nu te protejeaza de dinamitarile urmatoarelor obiective propuse in TINTA ZERO cunoscute si inca necunoscute publicului larg!
  -Ca in aceste momente de subminare a economiei nationale si a sigurantei statului cei din lista au obligatia identica cu a liderilor din sindicatele de la Florance,Liege, etc-de mobilizare a membrilor si nemembrilor pentru apararea obiectivelor subminate!

  -Te-ai intrebat de ce nu fac acest lucru?Ai dreptul sa ii intrebi si sa le retragi girul tau!
  Citat

  #1 EI V-AU TRADAT — COBRA-GALATI

  Doar 284 de zile ramase pt
  publicarea LISTEI RUSINII:

  1)Bezman
  2)Eftimie
  3)Crisan
  4)Postolache
  5)Onica
  6)Dragan
  7)Toma
  8)Macovei
  9)Harnagea
  10)Cerbu
  11)BEREgic
  12)Modiga
  13)ILINCA DIACONU

  -284 de zile pt a nu ii
  uita pe cei care iar au TRADAT
  salariile si locurile de munca a
  parintilor copiilor de siderurgisti
  din AMG.Girati de cei TRADATI!

 3. -In traducere libera Magda vrea sa spuna “Ziaristi fara frontiere pe platforma AMG”.Sau ziaristi cu “legitimatie AMG”.

 4. Ce tot plangeti de mila la cei care vor sa plece
  Asa au hotarat ei
  Majoritatea sunt in prag de pensionare sau care cred ca pot gasi ceva mai bun in afara de combinat

 5. -Nu se plinge nimeni eventual exista temerea ca programul zero elaborat de Arcelor Mittal tinde sa devina in programul rabla!De fapt rabla a si ajuns!Vad ca de la inaltimea macaralei nu se observa!Tie chiar iti place ce a fost si ce a ajuns combinatul!Daca ar fi sa plece numai oamenii….!Numai ca dupa fiecare val de plecari,si furnalele pleaca!Pleaca si otelariile,laminoarele,uzinele de genul UPSRS!Pleaca si nu se mai intorc!Vorbesti de parca dupa fiecare flux tu astepti un reflux!Te bufneste risul/plinsul cind auzi la tv ca inca se mai vb despre cele 3 departamente otelarie,furnal,si laminor cite au mai ramas cuvintul combinat!Mai ieri la Etv la matinalul de seara moderatorul le spune celor doi invitati la incheierea emisiunii “sa speram ca situatia combinatului va fi una buna si ca totul va merge pt ca ar fi bine pt economia Galatiului si a tarii in general!”Of……generatia tinara!bine moderatorul nu avea o vina decit lipsa experientei si virsta in care mai crezi in Craciun!Mos Craciun am zis ,nu Miha Craciun.Mai ales ca invivitatii l-au bagat in ceata spre final Blindu nu stia ce mai spune contrazicindu-se singurprin afirmatia ca lui i se pare ca intradevar sa mai marit productia si ca pare un mers mai bun al combinatului privind ultimile luni!!!!!!!!!Stati ca in curind se mai da drumul la un laminor sa vezi tata atunci productie!Sa vezi tam tam in presa cum AMG face angajari cu prioritate pt fostii disponibilizati din valul ….i.e.n.,sau I.C.!Va fi un mare fis,am zis fis nu fss!Se vor angaja pe o perioada sezoniera pt un pumn de ceapa de isi vor da peste cap alte prioritati si cind le va fi lumea mai draga hop trebuie sa isi caute in alta parte de munca ca de sezonul de cules capsuni nu tine tot anul nici macar in Spania nu!Combinatul vrei nu vrei trebuie sa recunosti a devenit un Badalan de tabla ce e drept!Cu sezonieri si atit!Fiecare inchidere duce la pierderea locurilor de munca chiar si macaragii!Si daca te uiti in DAMEN nu prea mai e nevoie de macaragii!A aparut telecomanda!

 6. ordonanta=Termopane si mobila noua in casa. Baiatu de 24 ani il las cu golanii noaptea(pt ca patronii il iau in ras cu salariul) desi a facut fac de mediu la FF, ,iar eu ma angajez macaragiu pt ca ,,nevoia”” ma impinge.

 7. -Nu il atac dar am fost sunat de un amic care mi-a zis ce e cu baiatul asta!Omului i sa parut ca se contrazice singur.I-am zis ca din pacate nu sint intr-o locatie unde pot viziona matinalul respectiv,dar l-am revazut a doua zi si a avut dreptate se contrazicea singur!Il inteleg pe Blindu de atita durere cind vezi asa aliante strise intre administratie si sidicatele care fac jocurile inchiderii fostului Sidex omul uita ce a vb cu 10 min in urma.Dar erata strecurata cred ca si eu nu o observam,stii urechea prinde dar ghidurile cind sint impovarate mai fug citesc in alta parte!Cert este ca Blindu e bine intentionat si nu ii fac un rau cind ii spun verde unde a gresit!Asta sint eu invat de la altii si corectez unde e cazul.Stai linistit personal ii voi spune ava intelege chiar daca absurd vb nu va digera bine,doar vb ta sintem in barca SOLIDARITATII.Si cind spun SOLIDARITATII nu invoc denumirea sindicatului,ci actiunile unor buni romani!
  Apropo cum tot verde va spun si cite zile au mai ramas pt afisarea LISTEI RUSINII celor ce au tradat siderurgistii,galatenii,romanii si istoria siderurgiei romanesti si care sint barca TRADARII –
  Doar 281 de zile ramase pt
  publicarea LISTEI RUSINII:

  1)Bezman
  2)Eftimie
  3)Crisan
  4)Postolache
  5)Onica
  6)Dragan
  7)Toma
  8)Macovei
  9)Harnagea
  10)Cerbu
  11)BEREgic
  12)Modiga
  13)ILINCA DIACONU

  -281 de zile pt a nu ii
  uita pe cei care iar au TRADAT
  salariile si locurile de munca a
  parintilor copiilor de siderurgisti
  din AMG.Girati de cei TRADATI!

 8. #3 Titirezii…. — COBRA-GALATI 25-03-2013 06:54
  -Probabil va e dor de cercuri!
  Ce dracu tata stirea asta da fiori la muste!Iti dai seama doua Federatii afiliate la FEM!Mama ce vilva ce puci,mai ceva ca in ’89!Sa vezi cuvinte de dreptate impotriva asupritorilor pe liderii de la portavoce(asta in caz de au voie la proteste!).
  -FIIIIISSSSSSSSS SSSSSSS un mare FIIIIIISSSSSS!S i cind te ghindesti ca ar avea suportul oamenilor!Ce o fi la gura liderilor “afiliere cu FEM ne-a trebuit……..!Gata fug pe ziarul altor prieteni afiliati la aceasi radacina-VIATA LIBERA or fi scris si ei despre asta!Au voie!
  Citat

  #2 AXA — COBRA-GALATI 25-03-2013 06:47
  -Apropiat putin spus…,fratii de cruce intre ADMINISTRATIA AMG si FEDERATIILE POMENITE,LA UN LOC CU TOATA PLEAVA DE SINDICATE PESTRITE AFILIATE LOR!
  IATA SCHEMA DE LUCRU : AMG= RADACINA;FEDERA TIIILE CN METAL si FSSMETAROM= TULPINA;SIDERUR GISTUL,LIBERUL, etc=RAMURILE;MEMBRI I DE SINDICAT=FRUNZELE.Primii au puterea si finanteaza tulpina de unde mai sug si ramurile,care ramuri cind au ordin vibrat din tenebrele schemei tremura dind freamat frunzelor ruginite precum furnalele care cad mai ceva ca mustele!Cad idendic departamentelor .
  Citat

  0 #1 RE: Proteste anunţate la Combinat — onaca 25-03-2013 06:20
  Proteste in Europa da.
  In Galati nu ! 😆
  Citat

 9. -Poftim Magda urmareste cu atentie data comentariului postat tot pe blogul tau
  “COBRA-GALATI on March 6, 2013 at 10:32 am said:

  1

  0

  Rate This

  Cobra-Galati on February 27, 2013 at 3:30 pm said:

  0

  0

  Rate This

  -Ai avut un art pe Monitorul legat de incheierea unui nou contract intre Amg si Transurb interesant.Era vb de negocierea altui contr cu transp a doar 7 mii de salariati!Ca sa vezi chestie sint atenti la viitor!Ei se scot pe partea ca 800 ar fi parte din Tesa ce au alte mijloace de transp. .De urmarit citi vor fi dati afara sau disponibilizati pe perioada noului contr. Intre Amg si Transurb!
  Reply ↓
  -Am dat paste propiului meu coment din Monitorul si Blogul tau,iata azi sa confirmat prin parafarea contractului AMG-TRANSURB!INTRE 1 SI 800 SALARIATI POSIBIL VIITOAREA TRANSA DISPONIBILIZATOARE!AMG-ul si-a asigurat posibilile pierderi cu platitul aiurea a unor posibili viitori autodisponibilizati!”
  -Masuri bune de siguranta nu?Pai ei stiau ca trebuie sa mai dea afara si pt ca nu le mai ajung impartirea salariilor administrative orice prevedere de siguranta e mama sanatatii si bunastarii lor.Acum cei din aparatul exterminator siderurgic numit resusrse umane vor spune : de ce sa platim conventiile goale nu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s