Ce bine ne intelegem noi doi ! Care noi si care doi?


Azi a fost o zi frumoasa de primavara in care s-au petrecut niscai evenimente al caror personaj principal a fost direct sau indirect actualul primar al Galatiului,. liberalul Marius Stan. Practic numele lui Marius Stan s-a aflat azi dimineata pe buzele presedintelui organizatiei municipale a PDL Galati, Nicusor Ciumacenco, fostul sau adversar in campania pentru fotoliul de edil sef al urbei. Subiectele puse pe tapet de Ciumacenco nu sunt unele noi pentru mass media si cred ca daca se straduia putin Ciumacenco putea sa vina cu intrebari noi daca tot vrea sa puncteze in fata lui Marius Stan , lucru normal atita timp cit Ciumacenco se afla in opozitie. Acum cu precizarea ca nu inteleg de ce a trebuit sa treaca atita timp pentru a pune public niste intrebari legate de modul in care s-au cheltuit banii publici pentru organizarea unor manifestari la sfirsit de an nu inteleg de ce Ciumacenco nu a pus mina pe telefon sa il intrebe pe directorul Teatrului Muzical, Teodor Nita, pentru care a facut lobby sa devina directorul institutiei, cum a stat treaba cu cheltuirea unui morman de bani. Cit despre banii alocati de la alte societati, deci tot din baniii galatenilor, ii pot raspunde eu domnului Ciumacenco ca gurile rele sustin ca potrivit unei dispozitiii date de primarul Marius Stan, Apa Canal a trebuit sa vireze 400 de milioane de lei vechi in contul fundatiei care apartine   Primariei, in timp ce Administratia Pietelor a cam virat circa 200 de milioane de lei vechi in contul aceleiasi fundatii, fondurile fiind ulterior  alocate pentru organizarea Revelionului de la Sala Siderurgistul.. Deci daca tot nu sunt investitii in locuri de munca  atunci mai bine sa ii dam poporului circ in loc de piine, adica un revelion din banii galatenilor care habar nu au pe ce s au dus banii lor in timp ce municipalitatea se vaita ca nu are bani de investitii! Dar cum galatenii au votat schimbarea , eu cred ca au de ce sa se bucure sincer vorbind si nici nu cred ca au motive sa fie suparati.. Cit despre intrebarile legate de situatia de la clubul de fotbal eu tare as vrea sa stiu daca este adevarat ca  ” prietenului” lui Marius Stan i s-ar fi  interzis in timpul campaniei electorale de către un liberal apropiat lui, alintat de prieteni Victoras, sa nu dea pe piata rezultatele acelui audit nu de alta dar cica exista riscul ca unii sa nu fi ajuns unde sunt acum.

Intrebarile lui Ciumacenco
Întrebări privind sumele cheltuite din bugetul local
1.    Care este costul total al tuturor evenimentelor organizate sau doar achitate de Primăria Galaţi/Consiliul Local în perioada 30 noiembrie 2012 – 1 ianuarie 2013?
2.    De ce nu s-a organizat o licitaţie în cazul contractului de 3.220.900 lei fără TVA (respectiv aproape 4 milioane de lei, cu TVA) dintre Teatrul Muzical „Nae Leonard” şi firma Publi Store SRL din Cluj? Care au fost criteriile prin care s-au oferit aproape 4 milioane de lei unei firme înfiinţate de doar câteva luni?
3.    De ce Secţiunea „Licitaţii”, unde era publicat anunţul de atribuire către Publi Store Cluj Napoca a contractului de achiziţie publică,  a fost ştearsă de pe pagina de internet a Teatrului Muzical „Nae Leonard”?
4.    Care sunt, detaliat, evenimentele pe care le-a organizat firma Publi Store în Galaţi, conform contractului încheiat cu Teatrul Muzical „Nae Leonard” şi cât anume a costat fiecare eveniment?
5.    Care sunt instituţiile din subordinea Consiliului Local care au finanţat evenimente publice în perioada 30 noiembrie 2012 – 1 ianuarie 2013 şi cu ce sume a contribuit fiecare?

Clarificări privind situaţia de la clubul de fotbal Oţelul

!. Conform datelor prezentate de Ministerul de Finanţe, clubul Oţelul a încheiat anul 2011 cu un profit de doar 1.373.334 lei (puţin peste 300.000 de euro)! Este anul în care gruparea gălăţeană a câştigat campionatul şi avea să primească 18,3 milioane de euro din partea UEFA Champions League.
Aşadar, unde sunt banii din Champions League, domnule Marius Stan? Cum a ajuns un club în conturile căruia au intrat milioane de euro să mai aibă la sfârşitul anului doar 300.000 de euro?
2. În acelaşi an 2011, în februarie, FC Oţelul Galaţi inaugura Baza Sportivă pentru Copii şi Juniori “Zoltan David”, vechea bază “Ancora”. În luna iulie, această bază a fost vândută către Centrul pentru Servicii de Radiocomunicaţii SRL Bucureşti, firmă unde, conform presei, au fost implicaţi Bogdan Chirieac şi omul de afaceeri Radu Călin. De ce a fost vândută fosta bază Ancora în timp ce eraţi preşedinte la Oţelul, domnule Marius Stan?

Partea a doua a telenovelei de azi

protest pdl (6)A debutat in fata sediului PDL Galati de pe Domneasca , unde in jurul orei 17, consilierul local incă PDL Catalin Cristache, care teoretic nu mai este consilier local portocaliu potrivit deciziei luate de biroul permanent local PDL condus de Nicusor Ciumacenco dar care practic detine inca acest post deoarece nu au fost parcursi toti pasii pentru ca acesta sa isi piarda functia  Asa ca Catalin Cristache, cel care asta vara era acuzat de colegii lui din PDL ca i a facut campanie lui Marius Stan pentru Primarie si care este in continuare si director al RAR , nefiiind schimbat din functie, a devenit brusc de 2 zile sustinator al Elenei Udrea pentru presedintia PDL si a tinut sa isi exprime public nemultumirea in fata portii inchise a PDL impreuna cu circa 100 de simpatizanti ai PDL din Colegiul 7 pentru faptul ca presedintele Resmerita desi stia ca ei vin sa faca o sedinta in sala partidului , a plecat cu 5 minute inainte si a inchis usa de la sediul partidului.protest pdl (7). Supararea  mare a lui Catalin Cristache, despre care gurile rele spun ca ar fi un apropiat al lui Marius Stan , o dovada in acest sens putind fi si o discutie pe o anumita tema  care a avut loc recent zic gurile rele intre edilul sef al urbei si Ion Dumitru, directorul RER Galati, guri rele pe care bineinteles ca nu le putem crede , a fost aceea ca i s a interzis accesul in sediul PDL impreuna cu grupul lui de sustinatori unde aveau de gind ca la sala de sedinta sa bata in cuie propunerile lor pentru delegatii din colegiul 7 care vor merge la congresul partidului. Sincer eu am mai semne de intrebare legate de faptul ca Cristache chiar ar fi un fan al Elenei Udrea ci cred ca mai degraba ca tot ce face  este o motivatie prin care acesta incearca sa ii mai puna putin la zid pe Ciumacenco si pe Resmerita, pe care i-a acuzat ca au fost numiti de Cezar Preda la sefia PDL Galati prin intermediul unui plic de la centru si ca nu fac mare lucru pentru partid., acestia executind ordinele lui Cezar Preda si a lui Blaga.  Acum habar nu am care este adevarul in toata aceasta telenovela de dupa amiaza care seamana cu o regie pusa la punct, mai ales ca printre protestari si a facut la un moment dat aparitia si Ion Dumitru , fostul consilier local al PDL dar acum director RER Galati si care se afla la mina lui Marius Stan in ceea ce priveste asigurarea curateniei unei parti din oras. Timpul va demonstra daca tot ce se intimpla chiar e ceva real sau nu este cumva o cacealma iar papusariii stau si isi freaca miinile de bucurie. Magda CONDOS – acest text este un pamflet si trebuie trata ca atare .

 

 

2 thoughts on “Ce bine ne intelegem noi doi ! Care noi si care doi?

  1. cam multe “guri rele”… cred ca daca se ia la purificat activitatile distinsului domn Primar ies multe nereguli
    v-as sugera sa ne mai luminati din cand in cand despre Marius Stan: -cine e,unde s-a nascut,pe unde a mai lucrat in afara de Otelul,ce lapte a supt,etc pt ca lumea nu prea stie,va asigur,ne-am trezit cu primar nou si gata!

  2. -Toata lumea stie despre toata lumea si cu toate astea EI isi vad bine mersi de “treaburile ” lor!
    Vinovati sintem toti ,inclusiv celelalte puteri in stat care sint doar cu numele.Cu numele si nimic mai mult!Se ajunge pina la faza cu datul in vileag partial,sau total a”treburilor” distinsilor alesi dupa care cineva tot de acolo sus blocheaza scormonirea!De ex alfi$* toti stim de un nenorocit pe nume Nastase care a nenorocit Sidexul,si cu toate ca toti stim DNA,PARCHET,PRESA,etc el Nastase este judecat si condamnat pt cu totul si cu totul alt ceva!Ce dreacu alfi nimeni si nmic nu se sesizeaza pt ceva palpabil,iar daca se intimpla asta este denigrat!Cunosti cazuri nu?Ai unul minor chiar pe blogul asta!Ce sa mai vorbim,trebuie o infuzie de curaj ,de schimbare a mentalitatilor romanilor,si a hobiurilor!Cind aflam ca cineva face “treburi”mici sau mari sa iesim in strada!Azi asa,mine la fel si vei observa cum le piere naravul.Altfel….. vb in van.Mai ales hobiul asta servit cu televizorul!Hobiul care te tine tintuit pe porcariile emise de telediversiuni concursuri,etc!Asstea care te tin tintuit in casa si te fac sa spui “nu imi pasa”!Astea sint create pt a prosti ,si pt a te face sa fii sedentar,iar EI “lucreaza” in tot acest timp!Traim in Romania si nu ne intereseaza nimic din ce se intimpla negativ impotriva noastra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s