Greva in fata Primariei Galati ! Refuzul la o viata decenta!


Ceea ce veti putea citi este oful unei galatence care l a postat pe facebook iar pentru ca povestea ei m-a impresionat am decis sa v-o impartasesc si dvs. Cu mentiunea ca eu nu prea inteleg de ce in ultima lume este atita lume suparata de cum merg treburile prin urbea noastra, unde nu au loc decit niste evenimente sportive sau culturale, atita timp cit au votat asa cum au votat . Deci ar  trebui sa fie fericiti de modul in care  merg lucrurile in noul Galati.  In continuare va las sa cititi si sa comentati intimplarea trista relatata pe fb de catre Mirela Gheorghe. Magda CONDOS …

Imi reiau povestea din 8 februarie, pe care azi am expediat-o, sub forma unui mesaj FB, si domnului primar. Nu ca as nutri speranta unei remedieri a situatiei. Nu mai cred demult ca ii pasa cuiva de cetatenii de buna credinta si de contribuabilii onesti. Dar asa… poate dansul nu stie ce se intampla… :)) Poveste din Galatiul secolului XXI Am aflat, de curand, ca tatal meu vrea sa faca greva in fata Primariei! “O sa-mi leg, asa, o pancarta in fata, si una in spate si o sa ma plimb de-a lungul trotuarului”, imi spunea, azi, si mie mi-a venit sa rad prosteste, doar imaginandu-mi respectiva scena. “Si ce-ai sa scrii pe pancarte, tata?” l-am intrebat, cu urma de zambet, “Pai… ca mi se refuza dreptul la o viata decenta!”, mi-a raspuns el, serios, si am inteles ca, de fapt, nu era o gluma… De aproape o saptamana, toata asociatia de locatari din care face parte si blocul parintilor mei a fost total debransata de la apa. Ati auzit bine: Nici apa rece, nici apa calda, nimic! “Sunt datorii imense, li s-a spus locatarilor care au vrut sa stie ce si cum. Unii dintre dumneavoastra au sume foarte mari de dat la Apa-Canal, de ordinul sutelor de milioane!”, li s-a explicat, mai apoi. Parintii mei, insa,
ca si altii asemeni lor, nu au avut niciodata datorii la “intretinere”. Asa cum nu au nici acum. Sunt oameni la locul lor, care mai degraba s-ar priva ei de ceva decat sa nu-si achite “darile”. Acum, in plin secol XXI si in plin oras, sunt nevoiti sa care apa de la cisterna cu care sunt aprovizionate blocurile “datornicilor”. Ieri, tata s-a inhamat la un bidon de vreo 10 litri, pe care l-a adus, in spate, pana la etajul 2, unde locuieste. Dar tata nu mai este demult tinerel, iar anul trecut a suferit o operatie de dublu bypass. Am trecut, atunci, cu totii, prin momente de groaza. Acum, ne facem din nou griji pentru el, fiindca nu are voie sa care mai nimic, daramite ditai dihania de recipient. Cand pot, le duc eu sticle cu apa. De la canal sau imbuteliata, in sticle mai mari sau mai mici… “Si cat va dura chestia asta?”, i-am intrebat, nutrind speranta unui raspuns optimist. Au ridicat din umeri: “Asta numai domnul primar o poate sti”… (Este vorba de acelasi primar care, in campanie, promitea renuntarea la obtinerea acordului domniei sale, in cazul firmelor nou-infiintate si care odata ales a inceput, se vede treaba, sa dea acute semne ca prin mintea dansului, neamtul ala mic, numit Alzheimer, s-a pornit, vioi, sa amestece lucurile…) Acum, familia mea trece de la planul A (mutarea parintilor la noi) la planul B (mutarea parintilor la tara, macar pentru o vreme, poate-poate o mai trece urgia), apoi la planul C (vinderea apartamentului si mutarea lor intr-o zona cu nedatornici…), apoi la planul X (greva lui tata din fata Primariei) si la planul “n”, pentru a reveni apoi din nou la planul A si tot asa… Intre timp, cand nu vin la noi sa se spele si nu fac eu slalom prin oras, cu masina blindata cu bidoane (aceasta activitate se petrece intre milioane de drumuri la diverse institutii, necesare intocmirii minunatului dosar necesar, la randul sau, obtinerii acordului mai sus-pomenitului domn Primar in functiune) parintii mei pandesc cisterna aia afurisita, asa cum, pesemne, lingurarii asteptau, cu ochii impainejeniti, sosirea lui Nica… Iar eu ma gandesc, oare nu cumva, in locul parcarii din fata blocului parintilor mei, locatarii ar fi trebuit sa puna mana de la mana si sa ridice o fantana?! Una din-aia sanatoasa, cu ciutura cat roata carului, pe care sa n-o ridice, insa, tocmai tatal meu… P.S. Suntem in 17 februarie. Postarea mea era de pe 8 februarie. Intre timp, tot carand apa, tatal meu deja se simte rau si are, pe deasupra, insomnii provocate de stresul generat de aceasta situatie. Iar mamei, operata si ea anul trecut de diverticulita, i-a fost rau tare la ultima “sedinta” de adus apa in bidoane, bidonase, sticle si sticloante..
Advertisements

14 thoughts on “Greva in fata Primariei Galati ! Refuzul la o viata decenta!

  1. Sa li se puna popreala pe apartamente celor care nu isi platesc utilitatile, si in caz ca nu isi platesc datoriile, sa fie expropriati si aruncati in strada. Nu sunt altii vinovati pentru ca o parte nu sunt in stare sa-si plateasca datoriile. Pana la urma, fiecare e dator sa-si ajusteze stilul de viata la venit ( FB)

  2. Incredibil, dar… din pacate, adevarat! E trist, revoltator si strigator la cer! Si parintii mei trec printr-o situatie asemanatoare, din cauza unor vecini rau-platnici. Se pare insa, ca strigatele noastre vor ramane fara ecou… ( fb)

  3. Cu respect, doamna Magda Condos, daca aveti aceasta convingere, citez: “Cu mentiunea ca eu nu prea inteleg de ce in ultima lume este atita lume suparata de cum merg treburile prin urbea noastra, unde nu au loc decit niste evenimente sportive sau culturale, atita timp cit au votat asa cum au votat . Deci ar trebui sa fie fericiti de modul in care merg lucrurile in noul Galati. “, de ce v-ati mai obositi sa postati aici textuletul meu? Fiindca, daca inteleg eu bine, daca tot am votat cu cine am votat (cu precizarea ca nu toata lumea a votat… cu cine se crede ca a votat, deci afirmatia este oarecum invalida), acum ar trebui sa ne ducem crucea si sa tacem malc, “fericiti” ca nu ne este mai rau de atat… Ciudat mod de a vedea lucrurile.

    • Cu acelasi respect va apreciez punctul de vedere si tot ce ati scris altfel nu va preluam comentariul dvs. Legat de lumea nemultumita care se plinge desi a votat cum a votat nu ma refeream la cazul dvs. Eu sincer nu am inteles cum niste oameni ncu mintea la cap nu inteleg ca trebuie sa platesti ceea ce consumi si au crezut promisiunile facute in campanie de actualul domn ptimar ca nu vor ramine fara apa chiar daca nu vor plati facturile. Poate va amintiti ca in campanie s a reluat furnizarea apei catre asociatiile rau platnice carora li s a spus ca daca vor vota pe cine trebuie nu vor mai raminev fara apa rece. Dar surprizsa dupa terminarea campaniei rau platniciii au ramas iar fara apas , important era votul. Si nu cred ca trebuie sa ne dycem crucea de lemn si nici sa tacem ci ar trebui sa iesim in strada cit mai multi pt orice drept care ni se incalca fata de orice institutie a statului ar fi vorba. Uitati va la protestul bulgarilor care au iesit zile intregi in strada pentru a-si exprima nemultumirea fata de scumpirea energiei electrice iar guvernul si a dat demisia. In Galati citi au iesit in strada pt ca unele promisiuni nu sunt onorate?

      • Ca sa fiu sincera nu cred ca multa lume pt ca asa e in Romania. Oameiii nu au iesit decit sa strige pt un partid sau altul dar nu pt drepturile lor sau alte lucruri care tin de partea civila a lucrurilor. Uitati va la bulgari. La noi se iese doar pt a striga jos un partid ca sa vina altul care a mai fost la guvernare . Atita stiu . Nu au constiinta faptului ca trebuie sa lupte pt drepturile lor . Trist dar adevarat

  4. Un protest trebuie organizat, domnule Eugen Emeric. Daca iesim in fata Primariei doar eu si parintii mei, nu ne va lua nimeni in seama. Dar asta ar trebui, un protest public. Cum putem organiza asa ceva? Poate-poate se trezesc si galatenii nostri si nu mai asteapta, fiecare, sa le rezolve altii problemele.

  5. -Intr-un oras executat economic unde lumea nu mai are bani sa traiasca adica sa-si plateasca intretinerea de ani de zile , solutia este ca cineva care poate (eventual primarul ) , sa le dea locuri de munca decente din care sa poata trai , dar deocamdata locurile de munca se pierd in continuare din cauza cuiva ( poate a primarului ) si situatii mult mai grave vor apare in viitor ! Primaria e saraca , o greva in fata ei nu rezolva problema banilor sau a locurilor de munca , ….poate in India !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s