Un mesaj cu iz indian. Cu si despre Sidex


Asa cum v am mai spus , supervizorul Combinatului, Sanjay Samaddar, a facut luni o vizita in Combinat unde a discutat  managementul si a analizat activitatea unitatii pe anul trecut. Concluziile acestei vizite, mai precis partea vazuta a lucrurilor, a fost transmisa ca sarcina de a fi comunicata angajatilor de rind , adica sefiii sa puna comunicatul cu pricina transmis prin internet  la avizier . Acum am sa va redau integral tot comunicatul care trebuie sa ajunga la urechea poporului muncitor, dar am sa imi permit sa imi pun niste semne de intrebare. Si anume aceea ca nu prea inteleg cum echipa locala de conducere, presupun ca cea franceza, a obtinut rezultate bune in primele 3 trimestre, dar proaste in al patrulea, asa ca desi fabricuta teoretic e pe pierderi conducerea de care Sanjay e mindru ramine bine  mersi pe posturile caldute platite bine de tot. Acum cica la Galati se inregistreaza progrese, dar nu imi dau sincer seama la ce se refera, sau daca nu cumva progresul priveste taierea cu sirg a unor capacitati de productie care ajung la fier vechi sau faptul ca salariile nu vor creste dar se dau totusi puii la timp pentru oameniii muncii care astfel isi vad linistiti de treaba .. Sau progresul consta in faptul ca inca nu exista Contract Colectiv de Munca, negocierile bat pasul pe loc, deci siderurgistiii sunt aparati doar de contractul individual de munca .Trebuie sa recunosc ca sunt de acord cu afirmatia lui Samadar vizavi de lipsa  sprijinului autoritatilor vizavi de contractul cu energie electrica, dar tare mi ar fi placut sa aud ca zice ca se angajeaza in schimb sa nu mai taie ceva din Combinat, sa se mentina locurile de munca si sa creasca macar cu un procent salariile. Cit despre stabilizarea economiei si pietei europene domnul Samaddar iar m a bagat in ceata pentru ca am citit recent ca Arcelor Mittal ar vrea sa inchida in Belgia 1300 de locuri de munca dar pentru ca acolo salariatiii belgieni nu sunt niste mamaligi , cam 2000 au iesit in strada sa riposteze si nu prea linistit. In continuare va las deosebita placere sa cititi mesajul lui Sanjay Samaddar si sa credeti ce vreti din el. Pentru ca eu nu prea cred tot ce se scrie dar poate ca sunt eu mai prost informata sau manipulata .

Sanjay Samaddar: “Sunt recunoscator colegilor de la Galati care au luptat pentru supravietuirea acestui Combinat în 2012!”
Sanjay Samaddar, Seful Diviziei de Est din cadrul Flat Carbon Europe a facut o vizita obisnuita în unitatea noastra. În timpul sedintelor de lucru, au fost analizate diverse aspecte ale activitatii prezente, precum si planurile pentru acest an.
“Tin sa îmi exprim recunostinta fata de toti colegii de la Galati, atât muncitori, cât si manageri careau luptat pentru supravietuirea acestui Combinat în 2012! Înregistram progrese la Galati, mai sunt multe de facut , dar suntem mândri ca avem o echipa locala dedicata si curajoasa”, a spus Sanjay
Samaddar.În ciuda faptului ca munca depusa de echipa locala arata rezultate pozitive în ultimele trimestre,ArcelorMittal Galati a încheiat cel de-al patrulea an consecutiv cu pierderi financiare.Sanjay Samaddar si-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea fata de cresterea tarifelor la energia electrica
si lipsa sustinerii din partea autoritatilor pentru ca unitatea noastra sa obtina un pret corect, predictibil si
sustenabil pentru energie. Un alt motiv de îngrijorare se refera la sistemul autohton de subventii pentruenergia verde, în defavoarea producatorilor locali.Pe de alta parte, Sanjay Samaddar a aratat, în timpul unei întrevederi cu managementul, ca încep sa apara  anumite semnale pozitive în economia mondiala: trendul descendent din Europa pare sa se fi opritsi sa se stabilizeze, iar dinamica din China este, dupa toate aparentele, una pozitiva. Diviziei de Est a Flat Carbon Europe a tinut sa transmita un mesaj de încurajare dar a spus” ca 2013nu va fi un an usor ci unul care sa necesite – din nou – angajamentul si efortul nostru. Prioritatile sunt
foarte clare : securitatea si sanatatea în munca, calitatea produselor si serviciilor pentru clienti precum si
– în al treilea rând – îmbunatatirea eficientei si costurilor”.. Magda CODOS_ acest text e un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Advertisements

3 thoughts on “Un mesaj cu iz indian. Cu si despre Sidex

 1. Mesaj de încurajare pentru palmasi !
  Lingaii in numar imens aflati in scaune caldute din sidex vor doar sa aiba un fund superior gras de pupat sa le asigure “sustenabilitatea”ca tot le plac lor termenii astia,si prin asta au un loc caldut cu birou,internet ,facilitati,masina,si relatii cat mai sus, se multumesc cu salariul nemeritat pentru care nu ridica nici o unghie,toata ziua sedinte peste sedinte ,controale,frectii,si la atat se ridica aportul lor la locul de munca…
  Asta este acum acolo un pupincurism ierarhic si in timp ce numarul palmasilor este ingrozitor de mic,tesa infloreste mereu si nu se da dusa din scaune nicidecum,se autopromoveaza prin diferite subterfugii in detrimentul palmasilor ce scad pe zi ce trece,fondul de salarii fiind ajustat inspre ei si grupele lor de progres si alte bazaconii..
  Muncitorii sunt niste zombi fara coloana vertebrala,alergati,amenintati,haituiti prin talent Skill (poll) fac munci nedemne de calificarea lor,inerti si apatici nimic nu ai scoate din starea in care zac nici sa li se taie drepturile hranei suplimentare nu vor reactiona,acei pui de la poarta,unde se inscriu pe liste de la 3 dimineata pentru a 2 zi,si asta o alta forma meschina de afaceri a administratiei si a sindicatului unic,ce a prins contractul distribuirii puilor,o facilitate oferita ca mita desigur de administratie si
  preluata de firme ale nababilor locali,nici chiar aceasta situatie nu ai intereseaza ,stau ca oile 12 ore in frig sa li se dea drepturile,o adevarata bataie de joc,insa inerti cum sunt nu ai mai deranjeaza nimic.
  Insa cu noile reactualizari ale conditiilor care bat la usa ,mare mirare sa nu fie mai mult de jumate din salariati incadrati ca viitori frizeri fara dreptul la hrana.
  NU sindicatele si nici Administratia sunt de vina pentru starea de fapt,acestia sunt profitorii momentului,ci ei muncitorii ce se incadreaza in categoria momailor comuniste cu mentalitati apuse cind primeai totul dea gata,ma ingrozeste gindul la un conflict,o situatie de urgenta reala pentru tara,calamitate,cutremur,explozie,pandemie,ce vor face aceste mamaligi,cum vor reactiona,cum vor pastra ei demnitatea tarii ,cind ei insasi nu sunt si nu au demnitate si mandrie.
  Nu trebuie strigati si huiduiti liderii ci muncitorii pentru ca au inchis ochii si au tolerat asemenea abuzuri comune ale partilor aflate in negocierea CCM ului prin starea de prosteala in care se complac .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s