Moartea in direct a unui furnal. Cu si despre Sidex


Am onoarea sa va dau posibilitatea sa va delectati cu niste imagini legate de demolarea furnalului 1 de la Combinat . Furnal care acum vreo 3 ani era prevazut in autorizatia integrata de mediu a Combinatului ca necesitind a fi modernizat dar care ce sa vezi ca dupa 3 ani s-a schimbat modificarea, in sensul ca ceea ce s-a decis atunci cind la conducerea Combinatului era un indian nu mai este bun acum cind la conducerea este un francez.

Habar nu am cum este mai bine in ceea ce priveste demolarea acestui furnal dar eu cred ca este bine ca se taie capacitati de productie care sunt transformate in fier vechi atit timp cit este liniste si nu sunt mari nemultumiri, mai ales din partea angajatilor si a celor mai multi lideri de sindicat de la Combinat sau din metalurgie. Si aici nu as vrea sa imi mai aduc aminte nonreactia unora dintre lideri de sindicat din Combinat si de la FSS Metarom vizavi de inchiderea asta vara a UPSRS.Ceea ce inseamna ca totul este in grafic si lumea este fericita cind vede  ca in Romania se mai demoleaza cite ceva aducindu se diferite argumente mai mult sau mai putin pertinente dar dupa aia ne plingem ca nu mai avem locuri de munca .. Cu mentiunea ca filmuletul a fost postat pe youtube si ulterior pe facebook de catre un galatean care a surprins evenimentul fericit al transformarii unui fost colos siderurgic intr o fabricuta, de unde l am preluat si eu, stau si ma intreb ce va urma la rind. Nu  de alta ,dar totul se face conform actualei conduceri , sub deviza eficientei si a competivitatii  deci ar trebui sa aplaudam cind se mai demoleaza ceva. Chit ca acel galatean care a postat filmul  scris si un comentariu amar care suna cam asa ~Încet încet se duce totul de râpă. Au început cu Cocseria, acum o mare parte din fostul Sidex este demolat, iar fierul vechi colectat este exportat~, lucru care  bineinteles ca nu este adevarat atita timp cit  toata lumea este bine mersi si linistita iar capacitatile de productie au scazut la peste jumatate.Pentru care cred ca nu se mai plateste nici impozit pe la Primaria condusa de liberalul Marius Stan. Magda CONDOS_ acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Advertisements

8 thoughts on “Moartea in direct a unui furnal. Cu si despre Sidex

 1. Vrei sa dregi busuiocul ptr ca sursa de informatii te-a dezinformat cu privire la data sedintei de negociere a noului Contract Colectiv de Munca ? Vezi tu,toti liderii de sindicat mint,Magda.Chiar si Tiber.

  • Tiber mi a zis ca s ar putea sa se intimple asa nu a dat informatia ca sigura legata de posibilitatea negocierii simbata. Atentie la nuante. Habar nu am daca m a mintit sau dezinformat si nu cistiga nimic el in credibilitate daca facea asta.
   Nu am vrut sa dreg busuiobul cu textul asta pt ca mai aveam ceva de scris legat de Sidex dar asta diseara . Adevarul este ca m a impresionat acest film care e cutremurator sa vezi cum se distruge in citeva minute ce s a construit in ani , In rest totul e bine cind se termina cu bine nu i asa? Depinde bine pentru cine si cind . o zi buna

   • Poti sa spui orice insa eu cred ca absolut TOATE sindicatele din combinat poarta vinovatia distrugerii combinatului.Toata lumea sta pasiva aratand cu degetul tabara adversa.N-am vazut pe nimeni sa protesteze inainte de demolarea furnalului.Nu te gandi ca as fi vrut sa-l vad pe Bezman si Tiber legati cu lanturi de furnalul 1.Aveau atatea modalitati de a protesta.N-au facut-o… NICIUNUL !

   • NU TE POT CONTRAZICE MAI ALES CA IN ACEA PERIOADA ERAM LA BUCURESTI CU O PROBLEMA PERSONALA SI NU STIU FIECARE CEEA CE A FACUT DAR HAI SA ADAUGAM SI LIDERII CONFEDERATIILOR SINDICALE DE LBUCURESTI CARE AVEAU PIRGHII SI MAI MARI DE A INFLUENTA LUAREA UNOR DECIZII PE LINGA GUVERN. O SEARA BUNA. uN DOMN LIDER DE FEDERATIE SINDICALA DIN BUCURESTI DIN METALURGIE, CARE S A INTORS ACUM LA COMBINAT, IMI ZICEA ZILELE trecute ca EL NU A STIUT CA SE INCHIDEA upsrs VARA TRECUTA.NU AM AVUT CE REPLICA SA II DAU PT CA DACA MACAR CITEA PRESA AFLA DAR M A LASAT MASCA CU ACEL RASPUNS. .

 2. Nu stia ca se inchide UPSRS-ul!Ca sa vezi ca nu am spus gratuit cind i am enuntat pe cei de la sindicatele aliate patronului prezentind-ui drept “toti sint din acelasi tipar,ei neavind in orar proteste”.Latosul ala lingusitor nu trebuia sa il anunte!Sau la anuntat dar la rindul sau paseaza pisica!Nu conteaza ,cert este ca de nu ar fi existat Siderurgistul,la avintul Solidaritatii luat in anii cu greve a foamei,proteste,petitii,greve generale azi aveam COMBINAT SIDERURGIC si nu un cimitir al elefantilor(vezi furnale,etc)!SOLIDARITATE BUNA GALATENI!

 3. -Brrr!PIELEA DE GAINA!Brrr…!REVOLTATOR1SINISTRU!MAI LIPSESTE CRONCANITUL CIORILOR(nu ma refer la francorryndy)!SIDERURGISTII INGENUNCHIATI!GALATENII CULCATI LA PAMINT!RAUL A TRIUMFAT!BALAURUL CU 7 CAPETE A INGHITIT UNA DIN CELE 6 FRUMOASE!IMI ESTE SCIRBA DE POLITICIENII,FUNCTIONARII ABILITATI SI ANGRENATI IN CONTRACTUL SI CLAUZELE PRIVATIZARE SI POST PRIVATIZARE!SCIRBA DE SCIRBELE CU ORIGINI ROMANE DAR TRADATOARE DIN PACATE LIDERI IN SINDICATELE DEVOTATE PATRONATULUI!BUBUITUL LUI F 1 E URLETUL DISPERAT AL INAINTASILOR CE AU CONSTRUIT LA GALATI NODUL IN GITUL EUROPEI=SIDEX GALATI!SIDERURGISTII SINT REVOLTATI CA VOR INTRA IN CO FORTAT!ASTA DIN CAUZA CA NU VOR PRINDE ORDONANTA!CA NU VOR LUA SI BANI DE CO ODATA CU ORDONANTA!INCONSTIENTA!NEPASARE!TRADARE!MINCIUNA!INAVUTIRE!AVANTAJE!IATA 6 ELEMENTE CE AU DUS LA VICTORIA TRIUMFATOARE A FRANCOTIGANILOR IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN!CU ACEASTA EXPLOZIE EUROPA ATUNCI NE-A CONDAMNAT PE TOTI LA DEPENDENTA SIDERURGICA STRAINA!CALUL TROIAN A FOST INTRODUS LA MOMENTUL 2009-COCSOCHIMICA.ASEDIUL ASUPRA CONSTATINOPOLULUI A DEVENIT MIC PE LINGA ASEDIUL SIDEXULUI!ACOLO UN TRADATOR A DESCHIS POARTA,AICI CITEVA SUTE AU LASAT-O DESCOPERITA!IAR ZECI DE MII ASISTA NEPUNTICIOSI CARE PE LA VIA DE LA TARA,CARE PRIN BARUL DE LA GENERAL,CARE PRIN SEDIILE SINDICATELOR,AVASULUI,SRI,PREFECTURI,PRIMARII,GUVERN SI PARLAMENT!
  CRED CA NU MAI EXISTA CEASUL AL 12 LEA,CI DOAR O MINUNE IN CONSTIINTA CELOR RAMASI!
  SOLIDARITATE BUNA GALATENI!

 4. -Acum imi dau seama de ce nu mi-a placut “LANTUL AMINTIRILOR”!
  -SI TOT ACUM DE CE NU AM DIGERAT FILMELE FRANTUZESTI!
  -AZI IMI DAU SEAMA VAZIND UN FILMULET CU DORIAN DUM ,DE CE URASC LINGUSITORII!CE DRACU CAUTA ALA SA VRAJEASCA LUMEA CU BLABLAURILE LUI!AUZI LA EL JUMA DIN CUVINTELE BRUNULUI RIBBO : PIATA,REVENIRE,CIND NE VA PERMITE,…!”Pina atunci traim din demolari!Pai azi ,miine,si poimine traim din explozii din cauza pietei proaste,si dupa ce piata isi va reveni MAGDA draga noi cu ce vom mai porni!?
  URASC FRANTA/INDIA,SI SCIRBELE ROMANESTI CE LING SERPARII CU BASTOANE DE MARESALI sint cuvinte pe care MAGDA tot mai des le intilnesti!DE CE OARE!?

  • Demolarile astea ajuta turcaletii sa faca otel ieftin si de buna calitate.
   Galatiul se multumeste cu zgura si pamantul din halda.
   Apoi,vrem calitate si consumuri reduse.
   Halal management.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s