Cind sindicalismul se amesteca cu politica . Cu si despre Sidex


Intotdeauna am fost de parere ca sindicatele nu trebuie sa se implice in politica dar la urma urmei fiecare organizatie sindicala face ceea ce doreste.. In continuare va redau comunicatul de presa al liderilor sindicatului Siderurgistul de la Combinat, comunicat semnat  printre altii de Gheorghe Bezman si de presedintele FSS Metarom, Mircea Scintei, in care acestia isi afirma sustinerea fata de USL si critica dur ARD si pe presedintele Traian Basescu. Nu am sa comentez deloc acest comunicat de presa din motive despre care nu vreau sa vorbesc dar pe care ii invit pe cititori sa il comenteze. Vreau  insa sa redau  o discutie pe care am avut o acum 2 ani cu Gheorghe Bezman , in prezenta lui Vasile Crisan si a inca a unui lider de la otelarii. Cei trei au venit la redactia ziarului unde lucrez pentru a mi povesti rezultatul discutiilor purtate cu liderul PSD, Victor Ponta, pe marginea unei doleante a lor in vederea redactarii unui articol pe acest subiect. Inainte de discutia de fond, domnul Bezman care nu era pe atunci liderul sindicatului Siderurgistul, a avut grija sa imi spuna ca as fi pedelista si ca as fi mina in mina cu niste lideri de sindicat, colegi de ai lui, care faceau jocul unui anumit director din Combinat pe care el il considera capul rautatilor. Dupa logica domnului Bezman si eu faceam jocurile acelui personaj care ca si acei colegi ai lui eram ” oamenii rai ”. Daca mi as fi pus mintea cu domnul Bezman , ar fi trebuit normal sa nu scriu niciun cuvint despre discutia avuta de el cu Victor Ponta atita timp cit dupa el eram o pedelista si una care facea jocurile nu stiu carui director.  Dar am scris tot ce mi as zis, si am fost singura din presa, desi nu am inteles de ce a apelat la o ziarista pe care deja o catalogase in fel si chip. Pentru ca eu cred ca acest comunicat spune multe am decis sa il public integral iar fiecare poate intelege ce vrea din mesajul liderilor de sindicat din Combinat si daca indemnul lor merita sau nu sa fie ascultat .  . Magda CONDOS_ acest text nu mai e un pamflet .

SINDICATELE SIDERURGIŞTILOR GĂLĂŢENI SUSŢIN CANDIDAŢII USL LA ALEGERILE PARLAMENTARE DIN 9 DECEMBRIE

Au mai rămas doar câteva zile până la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Se încheie un ciclu electoral şi ne aflăm în faţa unui nou început, de care se leagă acum toate speranţele noastre. Ce a rămas în urmă: patru ani în care guvernele PDL au îngropat România şi i-au adus pe români la sapa de lemn. Au transformat România într-o ţară săracă locuită de oameni trişti şi lipsiţi de orice perspectivă. Românii au fost dispreţuiţi şi umiliţi de Traian Băsescu şi gaşca sa politică.După cum era de aşteptat, după guvernările dezastruoase pe care le-a adus României, PDL nici nu mai are curaj să se prezinte în faţa alegătorilor. Conştienţi că au distrus ţara, pedeliştii s-au mascat, şi-au scimbat culoarea şi însemnele prezentându-se în faţa electoratului sub forma Alianţei România Dreaptă (ARD). De fapt, aceeaşi Mărie cu altă pălărie! în realitate, pedeliştii lui Traian Băsescu speră ca în acest fel românii să uite. Să uite tot ceea ce au îndurat de la Traian Băsescu şi guvernele PDL în aceşti patru ani:
– au manifestat o profundă nepăsare faţă de matalurgia românească şi au demonstrat lipsă de preocupare faţă de păstrarea locurilor de muncă ale celor care lucrează în acest sector. Cel mai mare Combinat Siderurgic din sud-estul Europei, cel de la Galaţi, riscă să fie şters de pe harta metalurgiei mondiale:
– au tăiat salariile şi pensiile mai mult decât oriunde în Europa, în timp ce cheltuielile guvernanţilor au crescut;
– au mărit TVA-ul şi au tăiat ajutoarele pentru cei aflaţi la nevoie;
– au blocat subvenţiile pentru agricultură;
– au blocat angajările în instituţiile publice, iar absolvenţii de facultăţi au îngroşat numărul şomerilor;
– au subfinanţat învăţământul, au umilit cadrele didactice şi au închis peste 2000 de şcoli în mediul rural;
– au ignorat sistemul de sănătate, au închis spitale şi instituţii de cercetare, determinând emigraţia cadrelor medicale şi au lăsat categorii întregi de bolnavi fără tatament şi medicamente;
– au abandonat siguranţa cetăţeanului, desfiinţând secţii de poliţie şi reducând personalul Ministerului de Interne şi generând creşterea fenomenului infracţional;
– au politizat justiţia şi au subordonat instituţiile fundamentale ale statului, cu scopul de a proteja grupurile de interese ale PDL;
– au blocat orice formă de opoziţie politică, fabricând dosare adversarilor;
– au distrus economia, generând şomaj şi faliment pentru sute de mii de firme.Din nefericire pentru Traian Băsescu şi PDL, nu vom uita niciodată umilinţa şi dispreţul pe care am fost nevoiţi să le îndurăm în aceşti patru ani. Şi tocmai de aceea, având în vedere că pe 9 decembrie avem puterea care stă în ştampila de vot, îi vom sancţiona prin votul nostru pentru fiecare nedreptate care ni s-a făcut în tot acest timp.
Singura speranţă pe care o avem, în sensul că în România va fi instaurată din nou starea de normalitate este legată de Uniunea Social Liberală. O majoritate USL în viitorul Parlament ar asigura o guvernare USL în următorii patru ani. O guvernare bazată pe transparenţă, competenţă şi cinste, cu alt model şi alte standarde, fără politizare şi cu profesionişti. Cu un Parlament majoritar USL, cu guvern USL, cu reprezentanţi USL la Primăria şi Consiliul Judeţului Galaţi, avem convingerea că aceasta este formula ideală pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri.
Noi şi familiile nostre ştim cum vrem să trăim în România de după 9 decembrie. Pentru că ştim cum vrem să arate viitorul copiilor noştri, duminică 9 decembrie, vom vota candidaţii USL la alegerile parlamentare!
Mircea SCÂNTEI – Preşedinte FS METAROM
Gheorghe BEZMAN – Preşedinte Sindicatul Siderurgistul AMG Galaţi
Cristian EFTIMIE – Prim Vicepreşedinte
Vasile CRISAN – Secretar General
Nicusor POSTOLACHE – Vicepreşedinte
Danut ONICA – Vicepreşedinte
Marius DRAGAN – Vicepreşedinte
Doru MODIGA – Vicepreşedinte
Nelu MACOVEI – Vicepreşedinte
Ghiocel CONSTANTINESCU – Ex Preşedinte Filiala Galaţi MATAROM

Advertisements

One thought on “Cind sindicalismul se amesteca cu politica . Cu si despre Sidex

  1. Dar despre cum tradeaza interesele siderurgistilor an de an de ce nu spun aceste jeguri?Despre cine si cum s-a vandut combinatul si cum au disparut 30000 de locuri de munca de ce nu spun lipitorile care se vad acum si in politica?Nu vreau sa spun ca guvernarile PDL ar fi fost corecte dar sa nu uitam ca PSD- UL a donat SIDEXUL lui Mittal si o multime de facilitati si totul pt. ce ?Ca sa-i multumim azi ca il taie ?IPOCRITILOR!Nu aveti pic de bun simt in voi haimanale analfabete!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s