Sus mastile! Cu si despre Sidex


Azi dupa amiaza a avut loc prima sedinta de negociere a noului Contract Colectiv de Munca de la Combinat , prevederi de care habar nu am citi din cei 8000 de angajati ar mai urma sa beneficieze anul viitor . Dar asta este alta poveste de peste pentru ca eu cred ca lucrurile cu adevarat dragute legate de Sidex se vor intimpla dupa alegerile de pe 9 decembrie si mai ales anul viitor. Am sa trec peste episodul legat de imbrincelile care au avut loc ieri in Palatul de Justitie intre liderul sindicatului Siderurgistul, Gheorghe Bezman si David Tiber, fiul lui Gheorghe Tiber , jurist de profesie si el si cel care a reprezentat sindicatul Solidaritatea in razboiul dus cu cei de la Siderurgistul. Desi a trecut la niscai imbrinceli atunci cind a aflat ca sindicatul Siderurgistul tot nu a obtinut reprezentativitate nici ieri, fiind stabilit un nou termen al procesului pe data de 15 ianuarie, Gheorghe Bezman cred ca a radiat azi de fericire cind a aflat ca este pe lista reprezentantilor salariatilor  care se vor lupta cu doamna Craciun pentru a obtine ceva in plus pentru oameni la care se adauga si 4 reprezentanti ai Federatiei Solidaritatea CN Metal condusa de Gheorghe Sora. Cei care au fost scosi din carti au fost reprezentantii FSS Metarom si ai Federatiei Solidaritatea a Metalurgistilor, carora li s a comunicat ca nu indeplinesc conditiile de negociere. Cu precizarea ca eu abia astept ca domnul Bezman sa se joace din nou de a uite greva nu e greva , asta in cazul in care va avea singe in instalatie sa faca vreo actiune de protest lucru care este cam imposibil daca ai calitate de reprezentant al salariatilor, eu imi doresc in continuare ca siderurgistilor sa li se taie macar cinci la suta din salariu. Desi nici asa nu cred ca se vor invata minte sa lupte pentru ceva in loc sa prefere sa astepte sa lupte altii pentru ei. Liderul Solidaritatii, Gheorghe Tiber a spus ca decizia administratiei e un abuz si ca va declansa conflictul de munca. Ce va fi doar papusarii care stau la butoane pot sti dar oricum  se anunta vremuri interesante. Magda CONDOS_ acest text e un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Advertisements

30 thoughts on “Sus mastile! Cu si despre Sidex

 1. Mai Magda,ia te uita ce scrie negru pe alb pe siteul Ministerului finantelor publice :

  Anul 2006 : Profit 167.046.633RON
  Anul 2007 : Profit 324.779.554RON
  Anul 2008 : Profit 604.871.529RON
  Anul 2009 : Pierderi -1.418.175.845RON
  Anul 2010 : Pierderi -342.282.032RON
  Anul 2011 : Pierderi -620.130.335RON

  Liderii de sindicat trebuiesc stransi de gat sau luati la suturi ptr nerealizarile din anii in care combinatul a facut profit.Toti,fara exceptie !
  Sa ceri acum salarii mari cand combinatul a incheiat 3 ani consecutiv pe minus iar in lume se inchid capacitati de productie e culmea tupeului.
  Oricum,eu cred ca este ca Mittal va porunci sa se traga zavorul peste sectiile ce reprezinta fluxul cald foarte curand.Sper sa n-am dreptate.

 2. in fine cum zici.
  eu iti spun ca pt anii pe profit solidaritatea a obtinut majorari aproape decente si alea pe fundalul grevei.
  acum nu conteaza daca e pe minus sau plus si nu ii poti stringe de ghit daca obtin sau nu obtin ceva,important este daca se va pierde ceva din sacul gol al ccm!
  aici da pot fi strinsi de ghit.
  si tot de ghit strinsi daca nu cer investitiimajore si fiabile ,acum urgent in fabrica Mittal.
  oprirea demolarilor si investitia aici.
  va cere siderurgistul/fss asa ceva!tinind cont ca nu au cerut asa ceva nici odata!

 3. Pot sa te contrazic!Din pacate.Romania o duce asa pt ca romanii de rind(adica majoritarii)vor asta.Si uite asa pe fondul pasivitatii,a devorarii de televiziune manelista,a lipsei de solidaritate au inflorit….. !Au inflorit SRI care trebuia sa vegheze la siguranta nationala(SIDEXUL fiind obiectiv de siguranta nationala)nu numai ca nu au vegheat dar au contribuit decisiv la demolarea lui!Si uite asa beciurile sereistilor sint goale,iar ei ofiteri sri sint nu bogati-putrezi de bogati.Bancile alta categorie de plante carnivore ce au sufocat Romania.Din pasivitatea romanilor a iesit la rampa tagma TRADATORILOR,fie financiari,politici,institutional,chiar sindicali!

 4. Draga kk cunoscut si sub numele w,fss,wjlghmkymw,piton,etc,ai ratat e ora tirzie.Daca ai sti cite art despre combinat sint in monitorul de galati azi!Si acolo am comentat “tic,tac”,draga individule bolnav numai eu am comentat lipsesc scirbosenile ce le-ai deprins de la parintii tai!Mai ai tim intra acum “tic,tac”poate tia trecut ceva prin cap!

 5. Auzi boule e vb si despre idiotul ala numit Bezman in articol se vb despre calitatile lui de puscarias!Intra si aparal,e singur impotriva afisarilor online!

 6. multa gargara ,injuraturi si nimic concret ca de obicei
  nu stiu cati din cei care fac comentarii aici lucreaza in sidex da e clar ca sunteti doar niste chibiti care din lipsa unei activitati zilnice cum ar fi munca va dati cu parerea despre ceva ce credeti ca stiti
  care din voi are idee care este cea mai mare durere a unui siderurgist?
  sa va aud analistitilor

 7. M a intreb cati din cei care se cred mari analisti ai starii combinatului au lucrat sau lucreaza la acest obiectiv economic
  Astept cu mare interes sa imi spuneti si mie care este cea mai mare doleanta aunuia care lucreaza in sidex
  Aveti habar de asa ceva domnilor ,astept raspunsul domniilor voastre

 8. Nu trebuie sa fii analist ca sa stii ce isi doresc siderurgistii.Nici nu cred ca ei mai au curajul sa si ghindeasca daca isi doresc ceva.Se trezesc dimineata mai obositi decit ieri.Ajung la munca,si abia acum incep sa ghindeasca.Ghindesc la ceas,cite ore mai sint pina se termina programul.Gata e ora de plecare,urca in conventiile aproape goale si via spre casa.Se lasa seara.Noapte buna!Ce bine e,miine sint liber.

 9. -In schimb ghindesc altii pentru ei,Bezman,Harnagea,si Macovei!Uitasem de Craciun si Ribo brun!Astia chiar ghindesc nu glumesc.Primii trei sint sculele lui Ribo si Craciun,cu ei se imprastie doar fum.Aaaa da si mai sint ceva ghindaci cu rol de postaciprintre salariatii debusolati.Si un baner mare ce anunta cum doar IMPREUNA REUSIM -FSS&AMG.

 10. -Si chiar de se inchide sectii dupa sectii vreau sa nu fiu dat afara,vreau loc asigurat doar eu sint la FSS.Uite colegul meu care este la SNSMR poate fi dat el afara nu eu ca am rate la banci,am si CAR,si trei copii la scoala,si sint cuminte,nu ca cel de la Solidaritatea care iese alaturi de Tiber si urla ca liderii mei de la FSS impreuna cu directorii ne ard anual la negocieri!Ca ne inchid sectii si uzine!Ce tot tipa ei ca doar nu sau inchis multe!Uite mai functioneaza un furnal!Inca o otelarie!Si chiar ceva laminoare!Dar aia de la Solidaritatea uita de noua infiintata uzina,uzina celor talentati!Pai stii cite produce uzina Talent!Rautaciosii spun ca ea produce victime!O fi adevarat!Daca este adevarat nu am de unde sa stiu eu de la aglomerare,dar daca este adevarat pentru ca eu cotizez la FSS as dori sa nu ma mutati acolo,ca este frig,si rau,si imi este frica de fisa postului de miine.Uite eu tac,si nu zic nimic de rau despre FSS&AMG,despre afacerile lor.Tac!Dar vreau postul asigurat.

 11. Acum doi ani am pătruns incognito în Combinatul Siderurgic ArcelorMittal pentru a realiza o serie de fotografii cu fabricile şi uzinele care erau demolate, tăiate şi topite. De atunci, pe acele locuri a fost semănat gazon şi au fost plantate panseluţe, măreţele obiective de altădată devenind o vastă orizontală producătoare de oxigen, fotosinteza nefiind energofagă! Iar dacă Valea Jiului s-a salvat sau se poate salva turistic, Galaţiul se transformă într-un vast cimitir economic, PIB-ul în judeţul nostru fiind sub cel din Bacău, Buzău, Brăila, Focşani.

  Din trei Oţelării a rămas doar una
  Ce oţel, la ce bun oţelul produs în Românica? Îl aducem din Polonia, unde alde ArcelorMittal nu şi-a permis să facă varză şi amenajări peisagistice din industria siderurgică a unei ţări catolice puternice.
  De aceea, Oţelăria nr. 2 şi Oţelăria Electrică au fost demolate, tăiate, topite şi exportate în ţările importatoare de fier vechi, în Sidex patronii tăind mai mult fier decât necesarul din fluxul tehnologic. Acum mai funcţionează doar Oţelăria nr. 1.
  Iarba este vastă şi grasă, numai bună de păşunat şi pe locul unde a fost mândria fostului Combinat Siderurgic : SLEBINGUL. Cunoscătorii îmi spun că în 1975 acesta a luat foc, că au murit oameni în tragedia de atunci, încât a venit la faţa locului chiar Nicolae Ceauşescu. Pentru a evita astfel de accidente, atunci s-au investit miliarde de lei-aur în tunelurile prin care erau poziţionate pachetele de cabluri din cupru.
  Acestea au fost construite astfel încât în ele să poată încăpea maşinile de pompieri care să poată interveni în caz de avarii la instalaţiile electrice. Ehei… acum, miliardarii occidentali care ne-au pus pe chituci şi industria grea au vândut mii de tone de cabluri din cupru. Să ne spună cei cu putere de decizie din DGFP Galaţi dacă au controlat fiscal ArcelorMittal şi dacă sunt evidenţiate corect veniturile din vânzările la export ale uriaşelor cantităţi de cupru şi oţel.
  Acum, acolo unde a fost SLEBINGUL, o investiţie uriaşă care era încă odată în subsol cu ce era construit deasupra, creşte iarbă bună pentru boii tăcuţi care au fost descalificaţi, făcuţi şomeri şi alungaţi cu copii cu tot în zonele rurale unde îşi aveau rădăcinile native.
  Numai de bine şi despre mortul Furnal nr. 1
  Când am descins acum doi ani pe fosta platformă siderurgică, Furnalul nr. 1 era doar oprit şi ascultat de anglo-indieni cu urechea. Acum el este lovit din plin de elanul capitalist al demolării, opera la care se pricep cel mai bine veneticii fiind deja ajunsă la jumătate. În primăvară ei pot raport mărirea cu câteva hectare a suprafeţelor de spaţii verzi, domeniu care va fi, în curând, proponderent în obiectul de activitate al celor care au cumpărat colosul siderurgic cu o sumă sub cea cu care Realul l-a transferat pe Zinedine Zidane. În acest timp, disponibilizările cumpărate, mituite şi botezate parşiv AUTODISPONIBILIZĂRI, continuă cu succes. Opoziţia sindicatelor este galbenă şi moale. La o grevă pregătită minuţios, de-abia pot aduna câteva duzine de amărăşteni hâiţi la dublu şi plătiţi la simplu. Şi au băieţii atâta de mult sânge în instalaţie, încât dacă burniţează se amână şi greva, să nu cumva să le fie udată ATITUDINEA.
  Dar nu-i nimic, cei 20.000 de plecaţi din Sidex, care dimpreună cu familiile fac de-un municipiu cu 60.000 de locuitori, vor avea suficiente suprafeţe pentru păşunat, foştii şefi urmând să-i mâne disciplinat, să nu cumva să calce sau, Doamne, fereşte, să pască şi panseluţele!
  ArcelorMittal, exportator de fier vechi la turci!
  În paralel, în tot acest timp, Halda de Zgură este vânturată, excavată, cernută şi mutată dintr-un loc în altul pentru extragerea lentilelor din oţel (fundurilor de oale cu şarje din oţel topit rebutate). De aici, firmele anglo-indiene, dar şi autohtonii agreaţi pentru parandarături spectaculoase, scot profituri de miliarde de euro. Oţelul extras de aici şi cel rezultat din tăierea fabricilor şi uzinelor, reprezintă cantităţi uriaşe, cu mult peste necesarul în producţia curentă. Cel puţin jumătate din aceste cantităţi sunt tocate şi încărcate în vagoane şi vapoare pentru a lua drumul Portului Constanţa. De aici, cel mai activ export se face către Turcia, patronatul şi administraţia Sidex motivând că turcii le mai permit şi lor să producă oţel pentru asta, lăsându-le, chipurile, un segment de piaţă liber. Mă, cum semiluna mă-sii, păi datele economice arată că ArcelorMittal este cel mai mare producător mondial de oţel.
  Iată că acum se încurcă într-o economie a unei ţări emergente ca Turcia, care are creşteri economice spectaculoase de circa 14% pe an, acum, în plină criză mondială.
  Avem informaţii că, chiar în aceste condiţii, turcii nu pot căra-importa-plăti, cât taie alde patronii ArcelorMittal, dane întregi din Portul Constanţa fiind sufocate de uriaşe cantităţi de oţel tocat mărunt, economia naţională a României fiind subminată continuu fără ca vre-o autoritate guvernamentală să stopeze exporturile de oţel curat pe care noi l-am produs importând minereu de fier.
  În loc de fabrici şi uzine, ţării cât mai multe panseluţe!, acesta este refrenul pe care îl fredonează zilnic toţi parlamentarii locali cu iniţiative zero în salvarea siderurgiei româneşti.
  GELU CIORICI 16 – NOIEMBRIE – 2012
  2 Responses so far.

  • Nea cocart nu mai spune prostii ,bati campii si nu ai habar ce se intampla in sidex in locul unde a fost slebingul sa construit ceva dar de unde sa stii tu. ? TU ESTI UN AMARAT DE ZVONACcand o sa afli ce sa fact acolo sa ma cauti RASPANDACULE

 12. APEL UNIC DE URGENTA
  0236805492 -NUMARUL DE TELEFON AL SINDICATULUI SOLIDARITATEA
  SINDICATUL DREPTURILOR SALARIALE
  0236805492- NU TREBUIE SA LIPSEASCA DIN AGENDA TA
  0236805492-ALATURI DE 112-ESTE SALVAREA SI SPERANTA TA
  0236805492-ZERO DOI TREI SASE OPT ZERO CINCI PATRU NOUA DOI-SPERANTA PENTRU VOI

 13. “Preşedintele Franţei, Francois Hollande, i-a cerut miliardarului indian Lakshmi Mittal, şef şi principal acţionar al grupului ArcelorMittal să garanteze viitorul pe termen lung al angajaţilor de la un combinat din nordul ţării, în caz contrar fiind posibilă naţionalizarea acestor operaţiuni.”…….

 14. Preşedintele Franţei, Francois Hollande, i-a cerut miliardarului indian Lakshmi Mittal, şef şi principal acţionar al grupului ArcelorMittal să garanteze viitorul pe termen lung al angajaţilor de la un combinat din nordul ţării, în caz contrar fiind posibilă naţionalizarea acestor operaţiuni.

 15. -Daca apelezi azi la 0236805492 poti salva inca 8000 de siderurgisti.Daca apelezi abia la vara nr SOLIDARITATII,mai poti salva din pacate cam 7000!Cu cit formezi numarul mai tirziu ,cu atit nr siderurgistilor ce pot fi salvati este mai mic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s