Cite voturi va smulge Dan Nica?


Habar nu am cite lucruri marete a facut Dan Nica pentru locuitorii din colegiul 5 , colegiu care cuprinde localitati unde nu prea domneste bunastarea , dar este cert faptul ca deputatul socialdemocrat are sanse foarte mari  sa cistige  cel de al cincilea mandat de deputat. Si nu cred ca Dan Nica, care nu a candidat niciodata in municipiul  Galati, lucru care nu l-au facut nici liberalul Victor Paul Dobre sau pedelistul Mircea Toader, are vreo emotie in legatura cu faptul ca va cistiga cu peste 50 % din voturile celor care se vor prezenta la urne. Iar faptul ca va fi sprijinit si de actualul primar al orasului Tirgu Bujor, care a cistigat mandatul de edil din partea PDL dar care a decis sa acorde sprijin socialdemocratilor afirmind ca ar fi nemultumit de schimbarile produse in conducerea PDL Galati , ii poate aduce procente suplimentare lui Dan Nica. Dar nu victoria lui Dan Nica este cel mai important lucru in ecuatia legata de batalia care se da pentru un fotoliu de deputat in colegiul 5, pentru ca aici intrebarea care se naste este doar cea legata de procentele cu care va cistiga seful pesedistilor galateni. Interesant va fi procentul de voturi care va fi obtinut de candidatul ARD , doctorul Valeriu Ardeleanu, fost membru al PSD, care promite alegatorilor din colegiu ca le face anumite analize in mod gratuit, practica folosita de multi candidati la parlamentare, indiferent de culoarea lor politica. Tinind cont de faptul ca acest colegiu are un numar mare de alegatori, gurile rele spun ca daca doctorul Ardeleanu ar obtine circa 30 % din voturi ar avea sanse sa intre in Parlament prin redistribuirea voturilor. Lucru care ramine de vazut daca se va si indeplini. Magda CONDOS_ acest text este um pamflet si trebuie tratat ca atare.

În colegiul 5, candidatul ARD Valeriu Ardeleanu îl va înfrunta pe ministrul Telecomunicaţiilor Dan Nica, social-democratul având în spate şi patru mandate parlamentare. PPDD l-a propus candidat în colegiul 5 pe consilierul judeţean Gheorghe Mănăilă.

Advertisements

3 thoughts on “Cite voturi va smulge Dan Nica?

  1. Partidul lui Dan Diaconescu se află pe val la ora actuală după scandalul privatizării Oltchim în care a fost protagonist patronul OTV. Pană acum însă nu s-a stabilit nimic sigur în judeţ. Este aproape sigură candidatura lui Neagu Murgu, preşedintele PP – DD Vrancea, care ar putea să meargă în Colegiul 4 sau în Colegiul 5, pentru un fotoliu de deputat. Şi consilieriul focşănean Aurel Bacu ar putea să intre în cursa electorală în Colegiul 1 Focşani, avand în vedere faptul că este preşedintele organizaţiei municipale. Deocamdată negocierile sunt în plină derulare şi sunt multe necunoscute. Şi PRM a început agitaţia pentru parlamentare. În Colegiul 3 şi-a anunţat candidatura Adrian Popescu, preşedintele organizaţiei. Acesta mizează pe faptul că între 1996 – 2000 a fost primar la Chiojdeni, iar anterior a fost 20 de ani medic în această comună.

  2. În situaţia în care USL nu ar avea voturile UNPR la alegerile parlamentare, patru colegii pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat ar fi pierdute. Aceasta pentru că USL ar obţine fără UNPR sub 50% din voturile valabil exprimate, iar mandatele ar fi alocate PDL. Este vorba de colegiul 5 (Georgian Pop), colegiul 6 (Rodica Nassar), colegiul 7 (Florian Popa) şi colegiul 9 (Teodor Paleologu). Alocarea acestor patru mandate de deputat către PDL – numărul de mandate la care are dreptul în mod proporţional – ar face ca democrat-liberalii să nu mai primească mandate suplimentare faţă de cele 28 de colegii pentru Bucureşti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s