Dupa lupta si rasplata Cu si despre Sidex


Daca  as spune ca de ceva vreme nu mai dau doi bani pe soarta celor mai multi siderurgisti din Combinat care s-au transformat in niste mamaligi bune doar sa arate cu degetul spre altii pentru faptul ca salariile lor bat de ani de zile pasul pe loc probabil ca nu as fi suta la suta crezuta. Dar este un adevar crud si dureros. Acum daca tot negocierile noului Contract Colectiv de Munca se apropie cu repeziciune as vrea sa spun ca m as bucura foarte tare daca siderurgistii ar urma  nu sa primeasca din nou o mareata crestere salariala ZERO; asa cum se intimpla in ultimii ani, de care au dovedit ca sunt foarte multumiti deoarece nu i am vazut sa le ceara socoteala  acelor lideri de sindicat care au acceptat aceasta oferta deosebita a conducerii si nici sa isi arate nemultumirea pe la poarta Combinatului. Degeaba mi as bate gura sa le spun sa ia aminte de la angajatii de la Electrolux Satu Mare care asta iarna au stat toti in greva generala timp de 2 saptamini si au obtinut cresterea salariala dorita. Desi si acolo este criza si desi oamenii au fost amenintati ca daca nu incep lucrul vor fi dati afara. Este drept ca la Electrolux Satu Mare nu sunt lideri asa de valorosi ca cei ai sindicatului Siderurgistul de la Combinat, cum sunt domnii Gheorghe Bezman sau Cristi Eftimie, care la ultima negociere s au jucat de a uite greva nu este greva . Adica au organizat o mare greva penru a obtine salarii mai mari doar la nivel declarativ , actiune pe care au anuntat o cu surle si trimbite in niscai conferinte de presa si cam atit. Acum daca tot se apropie iarasi negocierea pentru noul contract, Gheorghe Tiber, liderul sindicatului Solidaritatea, mi a spus ca el personal ar cere o majorare a salariilor de zece la suta dar ca revendicarea salariala va fi stabilita in urma consultarii celorlalti lideri si membri ai sindicatului. Eu personal ii spun ca eu daca as fi lider as cere scaderea salariilor cu citeva procente pentru ca am vazut ca siderurgistilor ii doare la basca ca au ajuns asistati social  si ca au niste salarii de care se tot pling ca niste bocitoare si cam atit. Dar as mentine acordarea  amaritilor de pui pentru care siderurgistii stau la coada atunci cind vine ziua distribuirii si pentru care au facut galagie mai mult decit pentru faptul ca nu prea le au crescut salariile. Magda CONDOS_ acest text e un pamflet si trebuie tratat ca atare.

9 thoughts on “Dupa lupta si rasplata Cu si despre Sidex

 1. asa a fost mereu cand era vorba de vreo greva la Turn sau poarta Sidex cea mai mare parte a angajatilor se urca in tramvai si fuguta acasa cam asa se faceau mereu grevele la combi cu 100-200 de oameni

  • Si care-i diferenta intre membrii de sindicat ai solidaritatii si ai fss-ului ? Niciuna.Care-i diferenta intre Bezman si Tiber ? Bezman tace iar Tiber urla in van atata timp cat nu reuseste sa convinga nici 50 din proprii membri de sindicat sa-i urmeze demersurile.

   In alta ordine de idei va sfatuiesc sa nu-i mai plangeti pe siderurgisti.In combinat sunt destui care o duc bine.Unii au salarii frumoase meritat sau doar ptr ca au o relatie,altii au locuri caldute platite mai putin insa taie frunze la caini multumindu-se cu cat castiga,altii isi completeza veniturile ba cu niscai feroase sau neferoase ba ajutand firmele subcontractoare sa prospere in detrimentul combinatului.Apropo,ptr a combate contrabanda cu electrozi de sudura ar fi trebuit doar ca producatorul sa fie rugat sa inscriptioneze pe pachetele de electrozi si sigla combinatului.

   Oare o fi adevarat ca sefii de tura de la WBC din poarta Nord primesc telefoane prin care sunt informati sa nu controleze unele masini.O fi adevarat ca unii salariati ai Wbc si-au dat demisia ptr ca le-a fost teama ca nu cumva jandarmeria sa intercepteze transporturile si mai apoi sa fie trasi la raspundere ptr ca nu si-au facut datoria ? Oare e adevarat ca la Otelaria 3 talibanii isi fac de cap adusi pe blat de o masina 4×4.

   Bineinteles ca nu-i adevarat nimic……….

   • Eu nu ii mai pling pe siderurgisti din momentul in care s a inchis cocseria. Cit despre neregulile semnalate de dvs legate de WBC, pe marginea carora nu ma pot pronunta deoarece nu stiu nimic , de ce nu va adresati institutiilor abilitate sa faca ceva ? O zi buna

 2. Daca 100 de oameni se hotarasc sa-si revendice unele drepturi,in drum spre biroul sefului se pierd mai mult de 90%…Asta e solidaritatea la romani.Vorbesc din proprie experienta…Popor de viteji….??’ Poate doar in poezii si prin filmele lui Sergiu Nicolaescu….

 3. a fost odata cand cei cu tupeu si sange in ei isi
  cereau drepturile,acum nu mai are cine le este frica de orice, ma refer la cocsari,furnalisti,otelari,etc….PACAT DE TOT CE SE INTAMPLA.O MERITAM

 4. Apropo de legi si organele abilitate.Stiti care-i culmea tupeului si pana unde merge nesimtirea unora ce sunt platiti sa asigure securitatea combinatului ? Se spune ca unii hoti prinsi in flagrant de wbc au primit drept pedepse doar schimbarea locului de munca.Inainte lucrau in productie iar acum sunt paznici in sectii pregatite ptr demolare !

  • Asa si nu va suparati cine este responsabil ca hotii prinsi nu patesc nimic ci primesc alte locuri de munca? Daca celor din conducerea Combinatului le convine situatia si nu ii da afara atunci e f bine. O zi buna

   • Pai ‘unora’ le convine,din moment ce pui lupul paznic la stana…Ca nah,in unele meserii experienta conteaza cel mai mult.E ciudat ca unii locuiau cu parintii si peste noapte si-au cumparat apartament,altii isi construiesc cate doua vile simultan.

    O zi buna !

 5. Bine le spune baba novac,dar nu generaliza.Este foarte adevarat in tot ce spui legat de wbc,crede-ma stiu ce zic.Dar nu este adevarata asocierea unui lider ce urla cum vb tu si altul ce doarme conform regulamentului din mosi stramosi ai FSS.De exemplu cel care urla nu se rezuma doar la a urla,se documenteaza,aduna info ,ghindeste legi,ghindeste procese,ghindeste viitoare posibile portite in jungla justitiei,se deplaseaza haaat km in diferite locatii la diferite institutii,… .Si obtine diminuarea odihnei proprii,a timpului cu familia,scaderea imunitatii,dar si bucuria ca nu a trecut prin spatiul vietii ca un fluture bezmanic de noapte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s