De unde vine lumina ? Cu si despre Sidex


As putea paria pe orice ca Marius Stan, primarul liberal al Galatiului care se prezinta ca un mare justitiar, nu va aproba ca sindicalistii de la Solidaritatea sa picheteze joi Palatul de Justitie , in semn de protest fata de magistratii galateni care au dat si dau , conform declaratiei liderului sindicatuluii Solidaritatea, Gheorghe Tiber, sentinte in favoarea ArcelotMittal Galati, liderilor sindicatului Siderurgistul si a celor de la FSS Metarom . Lideri de sindicat care cica, potrivit lui Gheorghe Tiber,  ar fi fost favorizati de multe ori atit de catre autoritatile locale cit si de unele partide politice. Nu mai are sens sa reiau episoadele legate de criticile pe care Tiber le aduce celor care ajuta cele doua sindicate , si anume Siderurgistul si FSS Metarom, precum si care este miza acestui sprijin politic si nu numai pe care niste lideri il primesc bineinteles asa fara nicio conditie si fara a raspunde apoi la niste comenzi. Acum am sa va povestesc un zvon cu parfum de credibilitate care circula de putin timp, si anume ca firma americana care exploateaza halda de zgura si care va lua in exploatare si halda de fier a fostului colos siderurgic , ar avea mari sanse sa mai faca o mare afacere cu francezii care conduc actuala fabricuta. Acum habar nu am cum a reusit firma americana sa fie fericita cistigatoare a atitor afaceri , profitabile presupun, cu Combinatul desi la bursa zvonurilor circula niscai informatii privitoare la secretul reusitei in afaceri la care bineinteles ca nu ar contribui un domn si o doamna , care nu au functie de directori dar care sunt romani… Secret pe care alte firme care au dorit sa faca aceleasi afaceri nu prea au au reusit sa il afle. Marea bomba,  care circula doar la nivel de zvon , si despre care gurile rele spun ca ar avea totusi cam cinzeci la suta credibilitate pina la proba contrarie, ar fi ca firma respectiva ar urma sa  preia in ograda sa si tot ceea ce tine de activitatea fluxului primar . Dar mai multe despre acest subiect alta data deoarece alte evenimente se anunta mai fierbinti in urmatoarele zile. Magda CONDOS_ acest text e un pamflet si trebuie tratat ca atare. Autorul nu isi asuma responsabilitatea juridica pentru comentariile aparute

Advertisements

26 thoughts on “De unde vine lumina ? Cu si despre Sidex

 1. Sidex-ul e o intreaga epopee…S-au scris si se vor scrie mii de pagini…Problema e: face cineva ceva,sau ..politicienii se fac ca muncesc ??? Maris Stan are in cap fotbal…construirea unui stadion modern in conditiile in care Otelul Galati e in situatie de retrogradare…L-a molipsit somnul lui Cacarau si continua sa viseze la cai verzi pe pereti ???

 2. Firma americana care a preluat deja baza de fier vechi cu tot cu o hala din otelarie unde se preia fierul lucreaza de ceva timp in combinat si cred ca este singura firma subcontractoare care isi merita banii pt. ca face treaba!De ce a castigat aceasta firma dreptul de a controla fierul vechi este simplu si anume ca au contract pe 10 ani cu combinatul privind activitatea lor si intrucat Sidexul nu va mai trai atat i s-a oferit si acest contract ca o compensare!Ce rol mai are aceasta firma este tot simplu si anume sa infiinteze o baza de fier mai mica pe amplasamentul fostei otelarii 2 de unde sa care fierul cu mijloace auto in loc de calea ferata si astfel sa taie baza de fier vechi actuala si sa recupereze tot fierul vechi provenit de acolo si care nu este deloc putin!Cu alte cuvinte Sidexul se taie cu cap si acte!Sub pretextul modernizarii si ecologizarii dispare lunar cate o sectie pana va deveni un camp care nici macar arabil nu va mai fi vreodata!

 3. Am uitat sa ma leg de liderii analfabeti si revin sa va spun ca se zvoneste ca s-ar pregati cel mai mare tun de la privatizare si anume sa scoata din contract protectia sociala adica acel capitol care prevede ca in caz de concediere colectiva se acorda 6-12 salarii si 16000-20000 ron in functie de vechime si tocmai de aceia nu li se dat oamenilor din talent pool drumul in ordonanta decat cu exceptia celor care au cotizat unde trebuie!Cred ca se va lasa cu bataie pana la urma pt ca oamenii sunt din zi in zi mai disperati si coarda tinde sa se rupa si pe cine va atinge nu-i va fi deloc bine!

 4. Ce spui tu Vadime dak e adevarat,nu este a buna.Ma refer la faza cu limita suportabilului.Desi m-as mira sa fie asa.Nu degeaba sintem laudati de straini ca fiind buni primitori!Pai le dam orice:paminturi,zacaminte,fabrici si uzine,camasa si probabil la final pielea la saramura!Primitori cu strainii,si reci cu concetatenii,nu?Vadime e grav de se ajunge la bataie,le faci jocul lor.Nu ar fi mai simplu retragerea tuturor membrilor de la Siderurgistul si nu neaparat inscrierea lor la Solidaritatea,cit sprijinul lor in maxim 5 zile si nopti de a protesta alaturea de Solidaritatea.Asta i-ar darima.Ar repara unitatea dintre noi si ce se mai poate de prin mormanul A.M.GALATI.Asta trebuie realizat : UNITATEA DINTRE OAMENI.

 5. Sunt intru-totul de acord ca cel mai bine ar fi ca oamenii sa fie uniti si sa-si apere in buna pace locurile de munca dar din pacate din ceea ce vad oamenii nu reactioneaza decat cand le ajunge cutitul la os si atunci nu mai rationalizeaza corect!Din pacate o sa fie prea tarziu pt. ca daca apuca sa inchida temporar fluxul cald in maxim o luna nu mai au ce reporni ,exemplu foarte elocvent la toate sectiile care au fost :conservate” si ulterior devastate sau taiate!Atunci nu o sa mai aiba nici un efect protestele pasnice sau violente ,atunci va fi sfarsitul!

 6. F.corect pdv Vadim,cum si f.corect pariul autoarei blogului.Pariu cistigator : PRIMARUL FOTBALIST AL GALATIULUI,A DRIBLAT SINDICATUL SOLIDARITATEA PENALIZIND IN FAPT VIITORII SOMERI SIDERURGISTI AI ORASULUI CU UN N U HOTARIT PROTESTULUI DE LA PALATUL MINCIUNII.ERA DE ASTEPTAT-USL=PSD=DAN NICA=JUDECATORI POLITICI=SIDERURGISTUL/FSS TIRFA LUI A.M.G. .

 7. Oricum miine la maxim ora 13 eu sint acolo,si invitatia ramine deschisa pt toti cetatenii si siderurgistii loviti de bratul ilegal al legii.

 8. Mai oameni buni verdictul privind procesul reprezentativitatii Siderurgistului sa dat in favoarea acestora si a administratiei Mittal in fapt de acum citeva zile in urma,mai exact din ziua in care judecatorul a preschimbat termenul procesului din 20.11. cu 15.11.,coincidenta cu data inceperii negocierilor CCM!Asa ca nu mai vad rostul procesului din 15!Bani irositi,si un infractor aminat!

 9. -Procesul asa zis isi are rostul dar numai pt ei cei care au nenorocit siderurgia : judecatori,arcelor mittal,fss/siderurgistul.Au nevoie ca si justificare asa zis legala fata de u.e.(oricum ei cunosc facatura)de partea din presa care mai e cit de cit libera,in final fata de pupblicul ce mai e interesat.MAI MULTE POTI AFLA IN SEARA ASTA PE RTV GALATI ORA 20-22 DE LA TIBER GHE SI MARIN MITITELU UN LIDER INIMOS VENIT DIN MOARTA HUNEDOARA.

 10. Pasare renascuta din cenusa ….,americani cu investitie ucraineana, sediul fiscal in Cayman( paradis fiscal ),70 oameni bagati cu forta in firma ,(fara sa ii intrebe nimeni nimic )..si uite asa se spala banii proveniti din fierul vechi

 11. Sala de sedinta a injustitiei Galati.David lupta inegal.Atrage atentia cum tanti grefiera nu a consemnat data trecuta multe lucruri vb la procesul trecut.Judektoarea Vieru dupa ce ne a asigurat ca e cea mai impartiala din justitie,uita ce sa discutat atunci!Circul Budapesta!E nevoita sa suspende sedinta pt a cauta sala d sedinta audio/video+copii din dosar incepind cu 24.oct.a.c.dind curs cerintei Solidaritati.

 12. Prea sfinta Vieru prea a devenit dintr o data amabila rasp.solicitarilor noastre!Copii se pot bucura,eu nu.Bezman vb urit,cerind provocare solidaritati!Il ignoram.David Tiber are contre cu “amabila”judektoare.Lupta David Tiber cu Goliat continua.

 13. In acest timp siderurgisti dorm.Citi din ei stiu de consecintele rezultatului acestui joc?Practic pierderi protectiei sociale cistigata ani in urma de Solidaritate.

 14. Nu ma bucur pt k nu stiu cum va juca administratia Mittal vazind k si au pierdut sustinatorii de la Siderurgistul.adik tradatorii.

 15. Mare Ti-e gradina Doamne!!!Suntem o tara de nenorociti! :))
  Firma americana despre care vorbiti are afaceri in multe din combinatele ArcelorMittal. La Galati a facut ceia ce nu a reusit sa faca nimeni, adica face treaba in mod profesionist. Intrebati cat ia un conducator de utilaj (si are multe si diversificate utilaje) si o sa vedeti ca pleaca acasa cu 25 de milioane.Dar, exista un dar, telefonul mobil personal nu il tine la el, asa ca un exemplu minor. Noi la serviciu, stam cu smartphone-ul in mana si ne uitam la femei goale pe internet, strigam jos Bezman & Co, ca nu ne-au marit salariile si sa vina Tiber Presedinte ca sa nu mai muncim si sa stam cu burtile in sus. Mai discutam peste un an de zile si despre baza de fier vechi!
  Minte multa va doresc!!!

  • Dle Borsh eu va inteleg simpatia fata de dl Bezman si e dreptul dvs. Dar pe mine nu ma va convinge nimeni ca acest combinat trebuie taiat bucata cu bucata in liniste si fara ca cineva sa spuna ceva pt ca o tara care nu produce otel este zero din punct de vedere economic. Nu pot decit sa ma bucur ca unii au salarii mai mari dar nu inteleg de ce firma americana ar putea prelua si fluxul primar. Si cel mai important ce ar urma sa se intimple apoi. Si poate imi spuneti daca e adevarat ca afacerea de la haldas de zgura este una f profitabila si daca e adevarat ca o tona de fier vechi este cumparata cu 60 de euro de catre combinat care o exporta via Turcia la un pret muilt mai mare . Asta ca fapt divers. In rest nu am nimic nici cu americanii nici cu altii . O zi buna

 16. bine le mai spune borsh 2500 e ceva nu gluma,asta se intimpla in Romania oriunde urmeaza cite o demolare.e bine!spui ca sint f multe utilaje,deci f multi beneficiari ai celor 2500 lei,intrebarea este sint peste nr somerilor indemnizati si neindemnizati ai orasului?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s