Sa gatiti bine! Cu si despre Sidex


Acum daca tot  vor fi trimisi acasa fara plata de la 1noiembrie citeva zile pina sfirsitul acestui an , in functie de pregatirea profesionala si de functia ocupata, bravilor si luptatorilor  angajati ai Combinatului li se ofera ocazia de a nu mai sta prin circiumi sau de a minca seminte prin fata blocului pentru a scapa de plctiseala si in speranta ca vor veni vremuri mai bune cind vor avea salarii decente si nu vor mai sta cu sabia deasupra capului deoarece nu vor sti daca vor ajunge sa taie iarba sau sa dea cu matura , chit ca au calificare in alte meserii. Surpriza pregatita celor 8000 de siderurgisti este una de tip culinar si cred ca a fost ” coaptă” în laboratoarele mintilor stralucite ale grupului. Astfel, siderurgistii, fie ca sunt o el sau o ea, sunt invitati de onor conducere sa participe la un concurs de retete de bucatarie care vor fi transmise daca am inteles eu bine la Directia de Resurse Umane , cele mai bune retete culinare urmând sa fie tiparite in revista Combinatului unde toata suflarea siderurgista va putea admira presupun niscai retete de mare refinament dar ramine de vazut cam citi vor avea si bani pentru a le realiza Acum eu as indrazni sa le dau un mic sfat siderurgistilor care doresc sa se inscrie in jocul conducerii., care in opinia mea este unul psihologic, si anume sa prezinte retete frantuzesti sau indiene . Nu de alta dar s ar putea sa aiba sanse mai mari asa ajunga in respectiva revista. Acum nu mi este clar daca vor fi oferite premii celor care vor trimite cele mai tari retete culinare dar este bine ca macar conducerea Combinatului a pus la punct o strategie macar legat de ceva daca tot nu pot elabora o strategie prin care să creasca producţia de oţel  aferenta anului viitor. Daca as mai spune ca onor conducerea Combinatului organizeaza si un concurs de desene pentru copiii in virsta de 13- 14 ani ani ai siderurgistilor , eu cred ca pot spune cu mina pe inima ca siderurgistii si copiii lor ar trebui sa se simta pe deplin fericiti ca lucreaza la AcelorMittal Galati . Si daca concursul de retete culinare se va dovedi un real succes si va avea ecou in rindul oamenilor muncii  eu as propune sindicatelor ca in timpul negocierilor noului Contract Colectivde Munca  sa fie incluse la drepturile salariatilor nu cresteri de salarii, pentru ca acestea sunt iluzorii, ci organizarea macar trimestriala a unui concurs de retete culinare. si cine stie poate ca in loc sa se faca ortel si tabla , combinatuil sa se transforme intr o veritabila bucatarie. .  Magda CONDOS_ acest text e un pamflet si trebuie tratat ca atare

Advertisements

8 thoughts on “Sa gatiti bine! Cu si despre Sidex

  1. -Si pentru ca eu as vrea sa iau un 11 propun tot pt negocierile CCM un concurs trimestrial pentru alegerea celui mai bun demolator al fabricii AMG,fie barbat ,fie femeie.Aici nu ar mai exista problema “ramine de vazut cam citi vor avea si bani pentru a le realiza” pentru simplu motiv ca substanta demolarii exista,si inca berechet.Dupa care copii lucratorilor din fabrica vor avea voie sa se inscrie doar cu desene abstracte,si desene cu “natura moarta”.Dar asta numai dupa ce se consuma primul concurs cel cu demolarea.
    Ei ce zici Magda,nu ar fi MORTAL!

  2. Ceva mai in urma am scris ca presedintele sindicatului SOLIDARITATEA ce a scris istorie pentru pagina istoriei a sindicalismului din Galati,va consulta pe Florin Busuioc,pt ca dupa cum stim Solidaritatea apare cu ropote de ploaie.A fost parerea mea,pt ca iata data aleasa 30 oct.a.c. se anunta ploioasa si mohorita idem drepturilor salariale din AMG.Se pare ca presedintele in sfirsit a apelat la starea vremii,decalind ziua aleasa a mitingului din 30.oct.cu 6.nov.a.c. .Toate astea pt siderurgisti.Asta vara a fost prea vara,prea cuptor,iar miine era prea ploios,prea friguros!6.nov.e special pt siderurgistii prea furati,prea nedreptatiti!SA VEDEM!SALUT!

  3. Habar nu aveti! E vorba de retete culinare ce se pot prepara dintr-un salariu de combinist palmas! Managementul are din ce-si prepara haleala dar prefera cardurile de cate 5000 sau 7000 de lei de “protocol”. Iar liderii habar n-au cum isi dramuiesc sclavii dumicatul ptr a doua zi! Prosti si multi sunt peste tot, IAR SIDERURGISTII SUNT CULMEA PROSTIEI! BRAVOOOO, SUNTETI IN CARTEA RECORDURILOR!!!! Nu merita felicitati?

  4. Arcelor Mittal Galati scoate prin concurs un post de Master sef.Datorita scaderii drastice a cererii de otel de pe piata,grupul Arcelor Mittal se reprofileaza pe produse alimentare si patiserie ,beneficiind si de forta umana ce se scalda in Talent Poll,acestia din urma pot relansa activitatea de la Galati sfidind criza.Toate astea numai la Galati.Galatenii fiind singurii beneficiari din grup ai programului Arc Tort pentru 2013.Toate astea numai pentru tine siderurgistule,preocuparea managementului pentru ca viata sa iti fie dulce.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s