Luminitele de la capatul campaniei electorale


In seara aceasta simt nevoia sa le dau citeva vesti bune galatenilor care nu dau prea multi bani pe faptul ca orasul se duce la vale din punct de vedere economic, motiv pentru care au stat cuminti in casa atunci cind au fost chemati sa protesteze fata de ceea ce se intimpla cu orasul si cu Combinatul,  dar ies in strada atunci echipa de fotbal cistiga un campionat de parca asta le ar fi adus mai muti bani in buzunare . Deci galatenii care pe 9 decembrie vor fi chemati  sa voteze in mare parte  cam aceeasi oameni vor avea parte anul acesta de lumina pe alese .. Acum nu conteaza ca la rectificarea bugetara de acum Galatiul este cam codas la primirea de fonduri comparativ cu restul oraselor si judetelor din tara ,  chit ca primarul Stan  se lauda  in campanie electorala ca are nu stiu cite usi deschise la nu stiu cite ministere si tinind cont de faptul ca USL e la putere si la nivel central cit si pe plan local asupra judetului si orasului vor veni bani nu gluma. Lucru care cica nu se intimpla pe vremea guvernarii portocalii , deoarece la nivel local era USL ul ,  motiv pentru care Galatiul ar fi fost vaduvit de fonduri de la nivel central.. Partea frumoasa a acestei povesti este ca declaratiile primarului Stan au ramas doar simple povesti insa exista si o parte frumoasa a lucrurilor. Daca Galatiul nu va vedea prea multi bani de la guvernul Ponta , campion fiinfd judeteul Teleorman condus de baronul local Dragnea , va avea  insa parte de un iluminat pe cinste incepind de Sfintul Andrei, cind vor fi organizate o serie de manifestari care vor marca ca in fiecare an zilele orasului. Primarul Stan da o veste si mai minunata galatenilor , si anume ca iluminatul va fi unul elegant  , de culoare alba , si ca  beculetele vor straluci pe stilpi  pina dupa Anul Nou, urmind safie iluminate si strazile mai laturalnice ale orasulu. Acum sunt ferm convinsa ca nu are nicio legatura cu campania electorala care bate la usa faptul ca Galatiul va fi iluminat mai mult fata de anii trecuti si ma bucur ca s au gasit bani in bugetul Primariei pentru acest lucru. Sunt tare curioasa daca acest lucru se va intimpla si anul viitor cind nu trebuie sa mai alegem nimic. Acum daca investitii tot nu prea apar iar banii care ar fi urmat sa se reverse de la Bucuresti cred ca s au pierdut pe drum, chit ca  Dan  Nica este un ministru foarte important si unul inteligent orice s ar zice, . macar galatenii vor avea parte de lumina pentru ca a vorbi de noi  locuri de munca pare o utopie.Dar cum galatenii pun pariu ca tot nu au inteles in campania electorala ca una se vorbeste si una se fumeaza ca sa zic asa la sfirsit, si  ca asta se intimpla de 22 de ani, ei se pot condidera principalii vinovati pentru halul in care arata acest oras deoarece voteaza cam aceleasi personaje care ii mint frunos din 4 in 4 ani si care culmea sunt si crezuti din nou desi au aratat ca nu au facut cam nimic  Magda CONDOS- acest text e un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Advertisements

2 thoughts on “Luminitele de la capatul campaniei electorale

  1. UPDATE 20.20 Dan Diaconescu, câștigătorul pachetului majoritar de acțiuni al Oltchim, trebuie să se prezinte în maxim zece zile cu banii, a declarat premierul Victor Ponta, adăugând că, în caz contrar, este vorba de o infracțiune.

  2. • Cel care ocupa, pana pe data de 10 iunie, fotoliul de primar al orasului Targu Frumos a cheltuit sute de milioane lei pentru a-si pune pe stalpi bannere si mesh-uri electoraleIn prezent, in judetul Iasi, cea mai agresiva campanie o fac primarii care timp de patru ani au gestionat banul public si si-au facut plinul. Pentru ca au pus un ban deoparte acum au destui pentru campania electorala. Majoritatea contracandidatilor provin din mediul privat unde pe timp de criza banii se castiga foarte greu si de aceea nu-si permit sa iroseasca fonduri precum o fac in aceasta perioada primarii in functie care mai vor inca un mandat. Astfel, primarul Gheorghe Tataru, din Targu Frumos, a umplut orasul cu bannere si mesh-uri electorale de dimensiuni uriase. Fata lui Tataru apare acum la fiecare colt de strada. Pe bannere s-a pozat alaturi si de cate un lider PNL. Ieri, puteau fi numarate cu usurinta in oras, numai in zona blocurilor, cel putin 20 de mesh-uri si 20 de bannere. Avand in vedere ca un banner costa cel putin 5 milioane lei vechi, cu tot cu montaj, iar pretul unui mesh este cuprins intre 5 si 10 milioane lei vechi, rezulta ca Tataru a cheltuit zilele acestea cel putin 200 milioane lei vechi numai pe aceste materiale electorale. Nu au fost luate in calcul si afisele. De unde a avut Gheorghe Tataru atatia bani? In declaratia de avere nu se precizeaza ca ar dispune de aceasta suma. Dimpotriva in declaratia de avere a scris ca impreuna cu sotia este dator la banci cu vreo 25.000 euro. In aceste conditii a folosit bani negri. Daca ar fi folosit sponsorizari trebuie sa le declare conform legii ceea ce nu a facut. In aceste conditii nu este de mirare ca la Primaria orasului Targu Frumos majoritatea contractelelor se incheie fara licitatie, prin achizitie directa. Asa se pot negocia mai usor comisioanele intre firma care incheie contractul si beneficiar. Contactat, ca de obicei, Gheorghe Tataru a refuzat sa comenteze.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s