Pe ce s au dus banii Europei. Cu si despre Sidex


Daca tot este la moda zilele acestea povestea legata de modul minunat in care Romania a cheltuit fondurile europene, pentru ca ciordeala la romani se pare ca este un narav care nu prea are leac, am sa va spun o poveste legata de modul in care au fost cheltuiti acum vreo 3 ani banii europeni pentru scolirea bravilor lideri ai sindicatului Siderurgistul, care pe atunci erau lideri ai sindicatelor afiliate la FSS Metarom Galati,. Inainte de a scrie ceea ce am de spus as vrea sa spun ca eu nu am inteles de unde atita interes fata de programul POSDRU care avea ca tinta in principal recalificarea in diferite meserii pe banii Europei. In umila mea parere , atita timp cit locuri de munca in Romania nu prea s au infiintat ci economia a continuat sa se duca de a berbeleacul  nu prea inteleg unde si au gasit un loc de munca romanii care au invatat teoretic nu stiu ce meserii sau au dobindit nu stiu ce competente pe banii Europei. Daca as spune ca dupa mine acest program a fost accesat in multe cazuri  mai ales pentru ca pentru unii putea fi o sursa de cistig  probabil ca as fi rautacioasa si nu as avea dreptate. Dar sa trec si sa va dau un exemplu de oameni scoliti acum vreo 3 ani pe banii europeni, si aici este vorba de programul derulat de domnii lideri de la FSS Metarom condus de Mircea Scintei , scolarii fiind liderii sindicatelor afiliate la FSS Metarom Galati care inca nu se transformase in Siderurgistul. Acum bineinteles ca nu este adevarat daca as spune ca desi erau scosi din productie tocmai pentru a participa la cursurile respective, unii din liderii de sindica nu prea dadeau tot timpul pe la ore dar la sfirsitul programului toti figurau cu semnatura  ca au participat la toate orele. Daca as mai spune ca in functie de prezenta au fost platiti lectorii care au venit sa ii invete pe sindicalisti tainele meseriei de delegat sindical bineinteles ca iar nu as avea dreptate. Bineinteles ca nu as avea dreptate daca as spune ca firma care a asigurat cateringul si mesele pentru cursanti a fost  cea a unui apropiat al luceafarului metalurgiei romanesti . Acum tare as fi curioasa sa stiu cam la ce preturi a facturat restaurantul respectiv serviciile oferite bravilor lideri atit de insetatati sa invete , printre ei aflindu se si Gheorghe Bezman care a urmat cursurile desi nu avea liceul absolvit , nu ca asta ar fi fost un impediment sau vreo ilegalitate. Acum sa nu credeti ca bucata de hirtie primita la sfirsitul cursurilor este cumva vreo garantie a faptului ca liderii de sindicat de la Combinat au devenit maestri in arta luptei sindicale . Un argument in acest sens este  faptul ca nu au stiut nici macar ce sa scrie anul trecut  in capul tabelelor cuprinzind semnaturile salariatilor  astfel incit nu le mai pot folosi ca baza de negocieri anul acesta. Dar despre scolirea marilor si bravilor lideri de sindicat pe bani europeni o sa mai scriu ceva si zilele urmatoare nu de alta dar va merita. Magda CONDOS_ acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare

3 thoughts on “Pe ce s au dus banii Europei. Cu si despre Sidex

  1. Da este un aspect interesant pe care va rog sa il mai aveti in vedere. S-au facut si cursuri de inspector SSM in care persoane cu studii superioare in curs ,desi aveau dreptul sa participe ,nu au avut loc din cauza unor lideri cu scoala profesionala.

  2. Da ce nu sa mai scris!Cita”cerneala”a curs pe blog despre taieri d capacitati si externalizari sa fie sanatosi toti siderurgistii.Scuza ma Deco departe de a fi rautacios sau nepoliticos cu tine,te intreb tu unde ai fost pina acum?!

Leave a comment