Cit costa tacerea liderilor de sindicat. Cu si despre Sidex


In iunie la laminorul din Cimpia Turzii , privatizat in mod minunat in 2003 pe vremea guvernarii Nastase, au avut loc primele disponibilizari din lantul celor care vor mai urma si care vor culmina cu inchiderea acestei unitati si cu moartea orasului care depindea de activitatea laminorului respectiv. Este inutil sa mai zic ca in iunie liderii de sindicat de la laminor cit si marii lideri ai FSS Metarom au dormit in papuci, preferind sa trimita niste hirtii pe la ministere care nu au rezolvat nimic. Acum cind nu se mai poate salva  unitatea respectiva marii si bravii lideri ai FSS Metarom in frunte cu Mircea Scintei au binevoit si ei sa faca un miting de protest la Cimpia Turzii unde au reusit sa stringa, potrivit Mediafax, in jur de 250 de oameni. Si aici ma refer si la reprezentantii de la alte sindicate afiliate la FSS Metarom care au venit la Cimpia Turzii. Si bineinteles ca nuii pot uita si pe bravii lideri ai sindicatului Siderurgistul de la Combinat care au tacut milc cind s a inchis asta vara UPSRS de la Combinat dar au primit se pare unda verde de la cei de care asculta sa plece sa strige putin impotriva rusilor care detin unitatea. Acum eu sincer nu am nimic cu rusii sau cu patronii Combinatului galatean  care au facut ce au crezut ei de cuviinta atita timp cit clasa politica si liderii de sindicat, cwei mai multi din pacate,  au fost surzi si orbi .  Dar nu cred ca degeaba.Ca sa dai vina doar pe patroni mi se pare o chestie de prost gust dupa ce tu ca lider de sindicat nu prea ai facut nimic atitita ani ci doar ai plimbat niste hirtii. sau te duci lunar si faci turism sindical la munte sau la mare dar u ai pus presiune cu adevarat pe cei care au fost la guvernare , indiferent din ce partid au fost ei..  Una peste alta am constatat ca in timp ce luau in deridere prezenta la mitingurile de protest organizate de Gheorghe Tiber sindicalistii de la FSS Metarom au demonstrat cu virf si indesat care este forta , valoarea si credibilitatea lor reusind sa aduna la acest mare miting 250 de oameni . In continuare va las sa cititi un text publicat intr un ziar central legat de modul in care a murit laminorul din Cimpia Turzii , o privatizare de mare succes a fostei guvernari PSD ca si cea a Sidexului, Si am o singura intrebare. Si anume daca mai exista un lider de sindicat care mai are un dram de onoare si de bun simt sa isi dea demisia pentru faptul ca un oras intreg va ajunge ca Valea Jiului  . Magda CONDOS_ acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare

EȘEC RUSESC. Moartea unui oraș, filmată în direct. Prăbușirea Câmpiei Turzii, de la combinatul de 400 milioane de dolari la un șomaj de 70%!

Autor: Mihai Şoica, Evenimentul Zilei

Combinatul de la Câmpia Turzii va muri cât de curând. Ruşii au vândut la fier vechi toate secţiile, numai din această afacere realizând venituri de vreo 80 milioane de euro. Mechel România a pierdut piața, producând foarte scump. Specialiștii spun că nu sunt decât două posibilități: management foarte prost sau rea-voință din partea patronilor ruși.Cândva, Câmpia Turzii era perla de pe coroana socialismului în domeniul siderurgiei. Nu puteai vorbi despre metalurgie dacă nu vorbeai şi despre Combinatul de Industria Sârmei de la Câmpia Turzii, unde lucrau peste 9.250 de angajaţi. Din cei 32.470 de locuitori ai oraşului Câmpia Turzii, 9.250 erau angajaţi la combinat, practic nu exista familie care să nu depindă de acest loc de muncă

A fost o investiție uriașă pentru statul român

Combinatul era gândit ca o platformă industrială uriaşă care pe lângă producţia proprie, trăgea după sine o industrie pe orizontală, care dădea de muncă la 40.000 de angajaţi..Construcţia combinatului de la Câmpia Turzii a costat România un preţ uriaş, peste 400 de milioane de dolari. Fostul director al fabricii din perioada comunistă şi ulterior, până la privatizare, Marius Bordea spune că doar pentru construcţia unui laminor, preţul plătit a fost de 40 de milioane de dolari. „Costul construcţiei întregului combinat s-a ridicat la peste 400 de milioane de dolari”, spune Bordea.
În prezent, şomajul din Câmpia Turzii este de 70%.

Condiţii dure de privatizare

Din 1989, combinatul a trecut printr-o perioadă de restructurări, astfel că de la 9.250 de angajaţi au rămas, în 2003, anul privatizării, doar 5.600. „La privatizare, combinatul era gata restructurat. Oamenii au plecat, fie pensionaţi, fie au fost daţi afară”, spune Bordea.
Contractul de privatizare cu ruşii de la Mechel conţinea clauze clare, dintre care trei foarte stricte:
– păstrarea angajaţilor pentru o perioadă de cinci ani
– păstrarea fluxului de producţie până la data de 1 ianuarie 2009
– investiţii în valoare de 27 de milioane de euro.
Fostul director al combinatului susţine că ruşii nu au respectat condiţia referitoare la păstrarea fluxului de producţie. „Ei au oprit oţelăria în februarie 2006, adică după trei ani de la privatizare. Cu restructurările, au fost cât de cât în grafic”, spune Bordea, care, după privatizare, a fost chiar directorul pentru Europa de Est al Mechel

Ministrul Pop spune că ruşii au respectat contractul

Culmea este că ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, din Guvernul Ponta, le-a spus muncitorilor că nu le poate reproşa ruşilor că au încălcat contractul de privatizare. Ministrul Liviu Pop a dat dovadă că nu cunoaşte prevederile contractului de privatizare, din moment ce acesta a vorbit de trei ani şi nu de cinci ani, perioadă în care ruşii nu aveau voie să umble la fluxul de producţie sau să realizeze investiţiile la care s-au obligat în valoare de 27 de milioane de euro. „Nu-i putem prinde cu nicio virgulă. Pe primii trei ani totul s-a respectat”, le-a spus Pop muncitorilor care au protestat pe străzile oraşului.

Ruşii au tăiat bucăți aproape tot combinatul

Contractul de privatizare prevedea şi o primă etapă de evaluare a respectării sau nerespectării condiţiilor de privatizare. Marius Bordea spune că acest termen de evaluare era fixat după data de 31 decembrie 2008 şi că în contractul de privatizare era trecută şi o penalitate în caz de nerespectare a clauzelor, estimată la 72 de milioane de euro.n prezent, pe platforma industrială de la Câmpia Turzii bate vântul. Fostul director susţine că după estimările lui, peste 100.000 de tone de fier vechi au fost tăiate şi vândute. Secţiile de odinioară au ajuns acum goale.
Un inginer din Câmpia Turzii, care a participat la protestele de ieri a făcut un inventar a secţiilor care au fost tăiate şi vândute la fier vechi. „Au tăiat Laminorul 1, 2 şi 4, Secţia Bare Trase, Secţia Cabluri Electrice, Secţia de Trăgătoria de Oţel, Secţia Trăgătoria de Oţel Tare numărul1, secţia Zincatorul, care producea sârmă zincată, Secţia Cuie, Oţelăria Electrică, cu care au început prima dată, Fabrica de Oxigen, Fabrica de Flux de Sudură, care produceau 50-60 de tone de flux de sudură”, spune inginerul Adrian S., care între timp a devenit şomer

Prefectul de Cluj: „Ne-au dus cu zăhărelul, gata, rupem pisica!”

Mechel susţine că este nevoit să ia măsura dură de disponibilizare a încă 800 de angajaţi din cauza scăderii brutale a vânzărilor şi a creşterii preţurilor la materii prime. „Agravarea continuă a situaţiei societăţii prin menţinerea şi în prezent a conjucturii nefavorabile în piaţa produselor de profil au obligat firma, la finele anului 2011, să ia masuri de austeritate”, se arată într-un document al Mechel. Între aceste măsuri de austeritate s-a numărat şi concedierea a peste 800 de angajaţi.
Prefectul de Cluj a pus punctul pe I, când a fost întrebat de viitorul combinatului. „Când am întrebat dacă vor închide combinatul, au dat un răspuns evaziv, ne-au dus cu zăhărelul, că restrâng activitatea şi vor insista pe alte direcţii, a căzut consumul, poveşti din astea. Noi nu ne mai lăsăm păcăliţi de această companie, ne-am asumat răspunderea să facem toate demersurile pentru a rupe pisica”, a spus prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan

Oamenii sunt disperați, vine iarna și nu-și pot hrăni copiii

Închiderea combinatului de la Câmpia Turzii va produce tot atâtea drame sociale câţi muncitori vor fi daţi afară. Oamenii spun că au ajuns la fundul sacului şi că, oricum, de câţiva ani, au fost tăiate toate sporurile, toate orele suplimentare sau prime.
„Am acasă cinci copii, soţia mea nu lucrează şi mă întreb ce o să fac mâine. Mai am cîteva zile de preaviz. Şomajul cât să fie? Şase milioane? Credeţi că ajunge la cinci copii? Sunt disperat”, spune Marcel Popa, un muncitor care încă mai lucrează la Câmpia Turzii.
Oamenii încă mai speră că Victor Ponta şi Guvernul îi pot convinge pe ruşi să renunţe la disponibilizări. La combinat există familii care au lucrat din tată în fiu, asta până în 2012, când lanţul s-a rupt definitiv. „Bunicul s-a pensionat de la combinat, tata la fel, iar eu acum am să fiu şomer. Nu mai înţeleg nimic. Ei spun că nu sunt comenzi dar am auzit că firmele îşi doresc să cumpere de la noi. Nu mai ştiu ce să zic, cred că problema este în altă parte”, spune şi Vasile Secară.

CONCEDIERI ÎN CASCADĂ

Închid Combinatul, pot muri toți că nu mai au ce face în Câmpia Turzii

Rușii de la Mechel n-au respectat o clauză contractuală, dar cu toate acestea au fost scutiți de plata a 72 milioane de euro, datorii pe care combinatul le avea la bugetul de stat. Această scutire se anula dacă patronii încălcau cel puțin o prevedere din contractul de privatizare. Acum, această clauză ar trebui activată.

2003 – 5.630 angajați
2004 – 5.507
2005 – 5.169
2006 – 4478
2007 – 3390
2008 – 2697
2009 – 2486
2010 – 2111
2011 – 1925
Zilele acestea se discută disponibilizarea a încă 800 de oameni. Practic i-ar pune cruce combinatului.

Advertisements

7 thoughts on “Cit costa tacerea liderilor de sindicat. Cu si despre Sidex

 1. Gheorghe Vuscan vrea sa rupa pisica!Daca practic chiar vrea are nevoie de mobilizarea muncitorilor,prin voci sus puse.Tinimd cont de incalcarile contractuale sanse sint.Muncitorii si locuitorii viitorului oras muzeu,pot fi mobilizati numai de oameni cu functii importante fie din combinat,fie din aparatul institutional local,de lideri sindicali nu poate fi vb,ei sint la polul opus privitor la increderea oamenilor.Aici poate opera Ghe.Vuscan daca adevarat vrea sa rupa pisica!P.s. Daca Vuscan rupe pisica prefectul de Galati poate baga la cap si metoda si vointa omologului sau d la Turda!NU DE ALTA DAR LA SIDEX INCALCARILE CLAUZELOR ASUMATE SINT MULT MAI GRAVE DECIT LA MECHEL,IAR CONSTRUCTIA SIDEX A FOST DE HAT ORI PESTE CELE 400 mil.$.VOINTA SA FIE ATIT!

  • Dle FSS ceea ce doresti dta nu cred ca este posibil si am sa iti spun de de.Actualul prefect al Galatiului poate o fi domnia sa un om de teaba dar a fost pus de PSD in aceasta functie deci acelasi partid care a privatizat Sidexul. Nu am vazut decit proteste ale sindicatului Solidaritatea asta vara la inchiderea UPSRS asa ca ma cam indoiesc ca fara o presiune a strazii si a oamenilor cineva ar face ceva. si acum despre cazul Mehel Cimpia Turzii . L am vazut acum doua saptamini pe ministrul LIViu POp, nominalizat de PSD si care provioe din rindul liderilor de sindicat, zicind public ca sunt semne ca ar fi nwereguli in contractul de privatizare al laminorului si ca va solicita sa vina presedintele Federatiei Ruse. Ca sa vezi si sa nu crezi cum acum dl mare lider devebit ministru Liviu Pop spune ca acel contract de privatizare al laminorului este ok si ca rusii si au indeplinit obligatiile, luxcru de adsteptat pt ca pesedistii nu si pot face chiar ei lumina in propriile privatizari facute pagubos de ei in detrimentul statului roman. Partea proasta este ca nici cei care au fost apoi la guvernare si aici ma refer la PNL si PDL nu au facut mare lucru si au continuat si ei sa se faca ca nu vad . Banii vorbeste, vorba unui cintec. Doar acest popor mai poate face ceva dar ma indoiesc pt ca ii vac cum voteaza timp de 22 de ani , un popor care se vinde pt un mic care tolereaza lideri de sindicat si politicieni care nu isi urmaresc decit propriile interese si care nu este in stare sa iasa in strada sa lupte pt lucrurile esentiale, si anume pt demnitate, pentyru curatarea clasei politice , reforma statului si a justitiei .

 2. Da Mirciulica ce a facut la protest? Aspus ceva brasoave despre cit a facut el pentru ca acesti oameni sa nu ramina fara loc de munca? Mai bine si ar da demisia de la sefia federariei si ar sta la Galati sa nu il mai insele Luminita a lui Sirbu cind este plecat el din oras. Si domnul Bebe ar trebui sa isi dea demisia, alt oportunist care umbla numai dupa functii .

 3. -Dl Mario crestineste aveti dreptate,dar……!Nu Scintei,Bebe sau alt nume de iuda este vinovat%.Nu isi vor da demisia in veci.Cum ar fi ca Arcelor Mittal sa predea guvernului(in fapt tarii/palmasilor)pachetul de actiuni al combinatului,cu tot ce a mai ramas din el,pe motiv ca au incalcat clauzele privind investitiile in mediu si tehnologizare,sau ca au inchis fluxul primar integrat inainte de finalizarea invest.de mai sus,inainte de 2014,ori ca nu au pornit noua cocserie pe 31.dec.2011,sau ca au primit preferential(moca)energ.elect.,gaze,etc guvernamental.Aceasi poveste rusii de la Mechel,si lista …… !Cum ar fi ca tiganii/rromi din Franta sa refuze banii francezilor pe motivul real ca i-au mai primit si pe vremea lui Sarcozy,tot pt motivul repatrierii!Sa ma sczz Scintei,Bebe si “ROMEO”,de asocierea demisiilor cu aceste par example!VINOVATII % sintem noi gistele din departamentele ce put a gaintat franco/hyndus,pt ca abia sisim noaptea prin somn,si nu avem curaj sa fortam noi nu demisia lor cit mai degraba falimentul lor,prin simpla retragere a cotizarii formatiunilor tradatoare,distructive si nocive a FSS/SIDERURGISTUL si inscrierea grabnica la SOLIDARITATEA/VIRGIL SAHLEANU!Draga Mario daca minunea s-ar produce iti garantez succesul.Multe s-ar schimba pe ultima suta d metri : 1)TIBER simtindu-se sustinut ar prinde i-ar viata,liderii lui mult tupeu,si tinind cont de ilegalitatile comise de tiganii francezi si indieni interlopi ai asista la adevarata revolutie in direct!Revolutia siderurgica!Resuscitarea romanilor!Trezirea mass mediei!7 grade Richter,nu alta!Ca sa ma crezi imagineaza-ti ce s-ar fi intimplat dak spre exemplu la referendum ori Base,ori useleul ar fi avut 12 mii de voturi de partea sa!Asta iti vb eu despre ce s-ar intimpla dak siderurgistii ar demisiona de la Fss si s-ar inscrie la SNSMR/V.RSAHLEANU!Aminteste-ti cele 2 unice greve ce au dus la ultimile majorari salariale,au fost realizate de SOLIDARITATEAP pe fondul inscrieriilor masive a siderurgistilor.Tu nu ma cunosti dar am un mare tupeu obraznic dar moral si pot face multe dar numai cu ajutorul siderurgistilor!ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!Te -Te salut!

 4. IP:
  199.167.133.14
  server location:
  Las Vegas in United States
  ISP:
  Input Output Flood LLC
  O noua dejectie marca Condos Magdalena Mariana – vidanja de servici a patronatului indiano francez, aceasta cocleala de bagaboanta cum bine ii spun adevaratii ziaristi din Galati, ziaristi ce s-au saturat de cit de imputita si certata cu apa e aceasta iapa in calduri. Dupa un titlu demn de itsy bitsy, pe principiu pumnii mei minte nu are, iapa in calduri, afoana in metalurgie ca si in neutilizarea apei la spalat pe miine dupa ce se pisa (scirba!), titlu fara nici o legatura cu textul, continua ca alte saroaonce din tagma ei Vanesa si Melisa, sa se pronunte “au avut loc primele disponibilizari din lantul celor care vor mai urma si care vor culmina cu inchiderea acestei unitati si cu moartea orasului care depindea de activitatea laminorului respectiv” – fa esti proasta, de esti in calduri dute sa te freci cu coada maturii mei tirfet condusian. La Campia Turzii sunt 11 laminoare, dar o tragatoare pe nas ca tine s-a facut din nou de rusine. Apoi tirfetul condusian baga copy-paste o dejectie draga tare ei “preferind sa trimita niste hirtii pe la ministere care nu au rezolvat nimic”. Tirfet ti-ai luat pastilele ca de-o iertaciune o face prea sfiintitul, despre ce hirtii tot scrii tirfet de vreo 20 de articole analfabete, nu ne spui si noua ce hirtii s-au plimbat pe la ministere si mai ales pe la care ministere? Si dai si lupta tirfet condusian cu minciunile ca asa te obliga stapinii tai, cirpa jegoasa ce esti, numarul participantilor la miting a fost peste 1000 de oameni conform relitatea .net si europafm, posturi la care ne-am uitat s-au ascultat, si-am vazut pe viu cum a fost si citi au fost, crapati-ar fierea de invidie ca nu te-au luat si pe tine baietii la miting la Campia Turzii. Tirfet condusian si i-a mai ia una d-aici din fundul curtii, ca de turism sindical gura spurcata si baloasa ti-e plina, da ceva mai concret nu spui, ori stapinii tai nu-ti dau voie, si ca sa ne extaziem i-a zi bai cocleala de bagaboanta condusiana cind a facut tiber miting la Campia Turzii ? Si un final la fel de abject ca si-nceputul ca iapa condusiana in calduri trebuie neaparat sa citeze din cel mai necredibil ziar din Romania din limbancur ca si iapa condusiana. Un articol copy paste, a tirfetului condusian, asezonat cu un comentariu la comanda, scris de cobra puta mica, plin de greseli gramaticale si de un analfabetism greu de suportat. Tirfet condusian ia-ti fata cocalarul complexat, cobra puta mica si bagati din abecedar. Ai auzit tirfet? Metalugia romaneasca s-a pisat pe tine !

  • Pt cel care se semneaza cobra putra mica si care scrie de pe un ip de SUA. Nu am sa comentez mizerile la adresa mea pt ca ma lasa rece pt ca atita poti . Normal sa ii consideri pe altii ziaristi adevarati atita timp cit nu scriu nimic despre aceste lucruri deci nu deranjeaza . Ma bucur ca daca pina acum eram considerata doar cirpa indienilor acum sunt si a francezilor dar daca atita poti te inteleg. Poate imi explici ale cui cirpe sunt cei de la FSS Metarom si Siderurgistil care asta vara cind s a inchis UPSRS nu au facut nicio actiune de protest si au tacut milc , in frunte cu dnii Scintei si Bezaman , mai lideri de sindicat care au tacut milc. Nu cumva ei sunt cirpe si ale cui cirpe sunt? Eu, cirpa indienilor si a franezilor, am scris ca nu e normal ce fac ei atunci cind s a decis inchiderea UPSRS dar marii lideri pe care i am mentionat care nu sunt cirpe au tacut milc. In continuare iti redau comunicatul de presa al mediafax unde se scrie clar ca erau asteptati 1000 de oameni si au fost peste 250 . Si unde se mai scrie clar ca dispobibilizarile au inceput in iunie dar ce daca? Domnii lideri erau ocupati sa faca sedinte lunare prin statiunile de munte su la mare in august . Ia raspundeyi mi va rof cine plateste aceste deplasdaei lunare si mai ales cine plateste deplasarile celor din conducerea FSS Metarom? Mediafax nu este EVZ sau nu va place nici mediafaxul. Cit despre hirtiile purtate la unele ministere ca sa se mai bifeze o actiune imi mentyin parerea. In rest puteti scrie cite minciuni vreti pe aici nu rusii si nici indiano franceziinu sunt principalii vinovati pt starea in care a ajuns metalurgia romaneasca unde liderii de sindicatk cei mai multi, o duc bine si nu isi dau niciunul demisia .

   Peste 250 de persoane protestează la Mechel Câmpia Turzii, cerând să nu fie închis combinatul- mediafax, vineri CÂMPIA TURZII, JUD. CLUJ, (vineri, 14:32)= mediafax

   Peste 250 de persoane protestează, vineri la prânz, în faţa combinatului Mechel din Câmpia Turzii, solicitând să nu fie închisă fabrica şi să fie păstrate locurile de muncă.Protestatarii – peste 250 de persoane – s-au adunat în faţa combinatului Mechel din Câmpia Turzii, având pancarte pe care scrie “Unitate, solidaritate”, “Vrem să muncim, nu să cerşim”, “Nu corporaţia face legislaţia”, “Vrem fapte, nu vorbe”, “România, trezeşte-te”, “Salvaţi metalurgia românească”, “Să salvăm Câmpia Turzii, să salvăm viitorul copiilor noştri”.Protestatarii fluieră şi strigă “Afară, afară, cu ruşii din ţară”, “România, nu mai fi colonie FMI”, “În Câmpia să lucrăm, oraşul să-l apărăm”, “Şansa noastră, unica, nu ne închideţi fabrica”. Membrii sindicatului de la combinatul din Câmpia Turzii au adresat un apel conducerii grupului Mechel, solicitând să respecte angajamentele asumate la privatizarea combinatului pentru a se păstra locurile de muncă existente.”Vă solicităm să stopaţi imediat atât concedierile colective, cât şi dezafectarea utilajelor funcţionale din întreprindere. De asemenea, vă solicităm să reporniţi imediat secţiile de producţie care sunt încă funcţionale şi să le asiguraţi cu comenzi pentru a produce la întreaga lor capacitate”, se arată în apel.
   De asemenea, sindicaliştii cer autorităţilor să se implice pentru atragerea de investitori în zonă, pentru acordarea de facilităţi acestora şi pentru crearea de noi locuri de muncă. Sindicaliştii mai cer verificarea respectării clauzelor din contractul de privatizare, dar şi declararea municipiului Câmpia Turzii ca zonă defavorizată.

   Participanţii la protest vor porni într-un marş de la combinat până la Casa de Cultură din municipiu.

   Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, aflat la Câmpia Turzii, participă, la ora transmiterii acestei ştiri, la o întâlnire, la Casa de Cultură, cu liderii de sindicat de la Mechel şi cu reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale pentru a găsi soluţii la problemele combinatului.

   Totodată, la protest a ajuns şi Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa.

   La acţiunea de protest, la care iau parte reprezentanţi ai mai multor confederaţii sindicale din România şi care are loc în contextul disponibilizărilor colective de personal de la combinatul Mechel, sunt aşteptate aproximativ 1.000 de persoane.
   Mechel Câmpia Turzii a început, în luna iunie, disponibilizarea colectivă a 800 de angajaţi, în trei etape, procesul urmând să se încheie în septembrie. Astfel, la Mechel Câmpia Turzii ar urma să mai rămână doar 238 din cei 1.050 de angajaţi.
   Sindicatul de la Mechel Câmpia Turzii i-a cerut premierului Victor Ponta, într-o scrisoare, ca prin intermediul instituţiilor statului să monitorizeze activitatea combinatului şi să stopeze tăierea şi înstrăinarea utilajelor, pentru evitarea închiderii acestuia.
   Ultor rul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, anunţa, la Câmpia Turzii, unde a participat la şedinţa Comisiei de Dialog Social convocată de Prefectura Cluj pentru analiza situaţiei de la combinatul din municipiu, că Guvernul va analiza contractul încheiat în anul 2003 pentru privatizarea combinatului Mechel Câmpia Turzii, în condiţiile în care există “semne de întrebare” legate de acest document, care nu ar fi fost respectat.
   Prefectul judeţului Cluj, Ioan Vuşcan, a acuzat acţionariatul rus al companiei Mechel că a urmat o strategie bine pusă la punct, pentru a se retrage din zonă, şi a adus combinatul de la Câmpia Turzii – “perla siderurgiei” – în situaţia de a fi închis.
   Ioan an declara, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii Mechel şi ai unor firme consumatoare de produse metalurgice, că disponibilizările la combinatul din Câmpia Turzii au început din perioada 2005-2006, după care au urmat oprirea unor capacităţi de producţie, vânzarea lor şi transportul a zeci de mii de tone de fier vechi în diverse locuri.
   “Am avut nenumărate întâlniri cu Yuri Gushchin, director general al Mechel pe Europa de Est, şi Sergei Fedorov, directorul Mechel Câmpia Turzii. Din păcate, în urmă cu o săptămână, am constatat că ei aveau o strategie mai veche să se retragă din această zonă. Urmărind evoluţia lucrurilor şi văzând ce disponibilizări au făcut în timp, pentru că prin contractul de privatizare era nevoie de menţinerea a 5.800 de angajaţi, deja ei de prin 2005-2006 au început disponibilizările. Mai târziu au început să oprească nişte capacităţi de producţie. După aceea au început să vândă capacităţi de producţie. Între timp au cărat mii, zeci de mii de tone de fier vechi în diverse locuri, au închis producţia de oţel, tocmai semifabricatele de care aveau nevoie la laminoare. După aceea, neavând oţel, au închis şi laminoarele. Iată că strategia a fost una bine pusă la punct şi în discuţia cu noi au făcut o figuraţie interesantă cum că sunt preocupaţi şi dând vina pe criză, pe criza consumului de produse metalurgice, creşterea preţului la energia electrică. Au adus această perlă a siderurgiei care desfăşoară activităţi productive de 100 de ani la Câmpia Turzii în situaţia de a fi închisă. E o veste tristă pe care trebuie să o spspunem, că există această perspectivă, cu toate că ei n-o recunosc. Concluzia este că ei vor să închidă, iar capacităţile de producţie vor fi conservate până în toamna anului viitor”, declara prefectul de Cluj.

 5. -“….cind a facut tiber miting la Campia Turzii ?”
  -Nu ca esti idiot rau de tot!Tiber sa faca miting la Cimpia Turzii!!!!!Gramatical iti spun daca admitem idiotenia ta absurda Tiber sa faca miting la Cimpia Turzii,il lidero scintei va face miting aici unde arde la Galati,fara sa se invirta in cerc timp de o ora,iar cind stabii AMG ies pe poarta Est sa nu se ascunda in sediul cel cu reclama plina de batjocora “SIDERURGISTUL/FSS si AMG -IMPREUNA VOM REUSI”,si sa articuleze gramatical ABCEDARUL sindical cuvenit situatiei dezastruoase de aici!
  -Magda daca ai fost atenta Romeo este fetita!El singur isi spune “cobra puta mica”!!!Asta daca nu cumva e si,si…….!Lasa fetita stapinilor ,nu ii mai rascoli fierea in ea,nu de alta dar iar isi atribuie pseudonimul “jghklmrgjlvyknfg…”,iar tastele pocnesc ca nu sint din fier si clanta cadou laptop de la Miha Craciun!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s