Mindria de a fi siderurgist. Cu si despre Sidex


Cu ocazia sarbatorii importante crestinesti de azi, vreau sa le urez tuturor care poarta numele sfint Maria, Marian , Marius, Marlena, Marin , tot binele din lume  Acum ar trebui sa le fac o urare si celor citorva mii de siderurgisti care mai lucreaza la Combinat si care serbeaza azi  teoretic Ziua Metalurgistului. Habar nu am sincer citi din angajatii Combinatului sunt cu adevarat mindri ca lucreaza la fostul colos siderurgic asa cum nu stiu citi sunt cu adevarat mindri de ceea ce au facut pentru a avea conditii mai bune de munca sau salarii mai mari. Daca ar fi sa le fac o urare angajatilor Combinatului , care au primit o prima din partea conducerii cu aceasta ocazie, ar fi  aceea de a incerca  sa isi recapete mindria de a fi siderurgist si de a nu mai astepta ca altii sa lupte pentru drepturile lor . Mai vreau sa felicit conducerea Combinatului  pentru ca a terminat cu organizarea chermezelor muncitoresti care aveau loc pe 8 septembrie, unde oamenii se inghesuiau sa manince un mic sau sa bea un pahar de bere , tratatia fiind gratuita . Si facuta pe banii administratiei iar spectacolul organizat cu aceasta ocazie dadea impresia ca lucrurile merg struna  . Mie acele sarbatori mi se pareau un fel de umilinta maxima a unor oameni care se pling tot anul ca nu cistiga destul si ca nu aveau conditii bune de munca dar se inghesuiau ca oile sa prinda un mic sau un pahar de bere .Lucruri pe care cred ca si le permiteau sa le cumpere si din banii lor  putind sa refuze sa participe la asemenea manifestari organizate de conducere daca tot erau suparati ca nu cistiga bine. Cam asta este povestea Zilei Metalurgistului cind sincer nu stiu ce s ar putea sarbatori cu adevarat daca te uiti ca mai mult de jumatate din capacitatile de productie ale combinatului sunt oprite iar numarul angajatilor a ajuns la 8000 si urmeaza sa mai scada. Nagda CONDOS

Advertisements

3 thoughts on “Mindria de a fi siderurgist. Cu si despre Sidex

  1. -Bine spus ziua metalurgistul!Pe 8 sept se sarbatorea Ziua Siderurgistului,azi este o minciuna sa anunti ca mai sarbatoresti asa ceva.Eventual ziua metalurgistului(scrisa cu litere mici)pt ca Ziua Siderurgistului o sarbatoresc Combinatele ce mai produc si altceva decit otel-derivate.Si data de 8 sept este minciuna,mai degraba 1 iulie se poate sarbatori ziua metalurgistului ,pt k acea data a reprezentat oficial inchiderea fluxului primar integrat-COCSERIA.Aceiasi urare :TREZITI-VA FRATI METALURGI!Mai ales voi cei ce nu aveti pamint la tara.Cei ce sinteti smardoi fata de batrina ce va calcat pe bombeu in tramvai!Cei tineri asemeni,purtati-va barbateste cum va purtati de obicei fata de vecina de la 3 care va cearta cind da-ti muzica la maxim noaptea dupa 12!Si cei ce ati citit o carte,curaj natiune-frate!FITI DEMNI VIZAVI PT DREPTUL TERFELIT DE PATRON!LA MULTI ANI!

    • Despre ce constiinta vorbim?Sper ca te referi la cei ce ne conduc, pentru ca interesul angajatorului fata de angajat e nul, cât despre constiinta…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s