Un personaj de poveste. Cu si despre Sidex


Zilele trecute am primit o provocare la unul din comentarii si dupa citeva zile de chibzuinta am decis sa dau replica in ceva ce se va constitui un miniserial despre un personaj si niste intimplari mai vechi si unele noi. Care sunt sigura ca sunt cunoscute de putini oameni si spun asta deoarece majoritatea informatiilor mi au parvenit in ultimul timp. Provocarea pe care o lansez este aceea de a recunoaste protagonistul precum si alte personaje care il vor insoti de a lungul timpului si de a intelege cum sta treaba cu miscarea sindicala. Mai precis de ce membrii de sindicat care cotizeaza constiincios lunar o anumita suma de bani nu prea se aleg cu nimic cind se uita in buzunare si care este adevarata fata a celor care ar trebui sa lupte pentru ei.  . Deci sa ii dam drumul acestei povesti care incepe in urma cu mai bine de zece ani cind un tinar . care promitea mult si care parea altfel decit alti lideri, a devenit ditamai liderul al ditamai organuizatiei sindicale cunoscuta de tot Galatiul prin numarul membrilor de sindicat si nu numai. Timpul a trecut , tinarul mare lider de sindicat si a pus parafa pe un Contract Colectiv de Munca pe care unele voci l au considerat drept unul   care era in defavoarea angajatilor deoarece s ar fi pierdut niste drepturi prevazute in vechiul CCM existent inainte de privatizarea societatii respective. La acea vreme si de a lungul anilor care au urmat marele lider de sindicat , care desi nu era insurat a primit din partea conducerii un apartament cu o camera in timp ce oameni ai muncii se inghesuiau cu nevasta si copii in camarute de la camine de nefamilisti, a spus tot timpul sus si tare ca acel CCM a fost negociat in favoarea angajatilor si toate acuzatiile care ii erau aduse erau neadevarate. Ceea ce putini oameni stiu este ca acel tinar lider si a cumparat in cea mai mare discretie citeva masini, marca Dacia Solenza si Cielo, cu care a incercat sa cistige un ban cinstit. Acum eu ma bucur ca un lider de sindicat a reusit din salariul lui , din care mai trebuie sa si manince si sa mai plateasca si intretinerea, sa isi cumpere citeva masini. Pe care le a introdus la o firma de taximetrie dar nu folosind numele lui si asta probabil pentru a nu se afla in tirg de aceasta mica afacere facuta cu bani cinstiti bineinteles . Cam atit pentru aceasta seara despre acest domn lider a carui sora si cumnat lucrau la aceeasi societate cu el. Bineinteles ca aceasta este tot o coincidenta ca si faptul ca daca esti lider de sindicat poti sa iti iei niste masini cu ajutorul carora sa incerci sa faci un ban cinstit. Care nu stiu daca era si impozitat dar asta e alta mincare de peste . Magda CONDOS_ acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

8 thoughts on “Un personaj de poveste. Cu si despre Sidex

 1. Omu’ e necajit si voi il luati la”bani marunti”! E linistit, poate vrea sa se insoare cu vreuna, sa se aseze la casa lui, ca tot omu’, dar nu poate ca-i scoateti in fata toate relele. Daca-l accepta vreo fufa mai toanta, asa cum este, afemeiat si cu o camera, e vreo problema? Daca mai scoate un ban “la negru” sa-si intretina fumeile, inseamna ca se descurca. De ce-ar mai face valuri ca mare lider???

 2. -Toate astea si multe altele in dreptul unui personaj,asta in contrast cu un alt destin al unei fiinte ce se odihneste “sus”,iar mama sa batrina il plinge si in zilele de azi,departe intr-un satuc CACICA judetul SUCEAVA.Ati ghicit este vorba despre un punct de reper ce ar trebui sa fie pilda si punct de pornire in activitatea sindicala-VIRGIL SAHLEANU,despre el este vorba.
  Pe 7 septembrie 2000 acest om a fost asasinat la comanda celui ce la momit cu masini pentru taximetrie,cu apartamente,bani si alte magarii,el respinghind “vinzarea” sufletului.
  7.sept.2000 putea fi o revolutie a sindicalismului in ROMANIA,o apropiere si o dobindire a increderii oamenilor in sindicate mai mult decit in armata,justitie,politica sau ce vreti!
  7.sept.2000 putea fi o REVOLUTIE a sindicalismului in ROMANIA cu o singura victima comparativ cu cea din ’89,daca la acel moment existau OAMENI adevarati LIDERI de confederatiii,federatii si sindicate ce profitau si exploatau la maxim momentul,prin mediatizare si aminteau nefericita asasinare in orice moment de incalcare si ingradire a puterii sindicale din Romania!Dar au tacut subit!Au tipat citeva zile,dupa au mormait ceva,si in final au TACUT!Atit de mult le-a pasat de ADEVARATUL LIDER ASASINAT,ca astazi daca intrebi pe cineva daca stie o persoana TARE d.p.d.v.sindical iti raspunde sec : MIRON COZMA!O persoana controversata ce a ramas stantat pe cereberele oamenilor datorita actiunilor devastatoare la care a participat!Un individ ce a imbinat sindicalismul cu : politicul,serviciile secrete si lumea interlopa.Un individ cu o facultate absolvita identic celor ce au titulatura : LUCEAFAR!Fie ca se numeste LUCEAFARUL HUILEI sau al SIDERURGIEI,dar care nu da scinteia dreptatii,scinteia increderii si a demnitatii muncitorilor!Cu toate astea el a ramas intiparit ciudat in amintirile oamenilor!!!
  IATA PE 7.SEPT SE IMPLINESC 12 ANI de cind o mama isi plinge fiul si care aflind cite uzine sau inchis datorita asa zisilor lideri de carton(cum ii numesti tu Magda) intreaba poza baiatului ei “MAMA SA MERITAT?”
  Daca mamele lor ,mamicile LUCEFERILOR iar intreba de ce nu apara drepturile salariatilor,poate altfel era viata salariatilor azi!Altfel erau privatizarile!Altul era numarul fabricilor inchise!Altul era numarul somerilor!Alta era masura de otel pe cap de locuitor!Altul era PIBUL Romaniei!Si alta era starea natiunii!
  DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA PE CEL CARE A FOST UN ADEVARAT OM -VIRGIL SAHLEANU!ADEVARATUL LIDER SINDICAL AL ROMANIEI.

 3. Oare suntem asa de naivi, incat sa credem ca acesti lideri de sindicat traiesc doar din cotizatii?Mie imi place sa cred ca nu… Mai putin m-ar interesa pe mine, viata personala a acestora.Ma lasa rece, daca isi fac de cap cu blonde sau brunete sau daca fac nu stiu ce afaceri personale. In cazul In care as cotiza la vreunul din bravele noastre sindicate, m-ar interesa ca acestia sa lupte pentru drepturile mele si ale colegilor mei. Francezii nu se dau batuti, pana nu topesc toti. Manipularea psihica si-a spus cuvantul, oamenii cedeaza psihic si aleg sa plece cu ordonanta.Astea sunt grijle oamenilor in acest moment “Combinatul nu mai merge nici macar un an ” sau “La anul se va inchide si fluxul primar” ” De ce sa pierd niste bani?” Dar in acelasi timp haideti sa fim realisti… Cine ar fi atat de corect si ar refuza “micile atentii” din partea administratiei, doar ca sa ne apere noua drepturile? Cine nu ar face compromisuri pentru un trai mai bun, ? Cine nu e corupt, sa arunce primul piatra…M-as bucura, daca ar ridica cineva mana sus…

  • Eu pot ridica mina sus. cit despre acest domn lider, al carui nume nu l am dat, aveti dreptate . Viata lui personala nu intereseaza atita timp cit nu se reflcta in cea profesionala. In rest blondele brunetele sau roscatele nu conteaza in ecuatie dar este o problema cind anumite slabiciunipersonale fac un lider sa fie agatat si aici fac o referire generala nu la cineva anume. Cit despre francezi nu este vina lor ca au gasi terenul propice si fac ce vor ei. SI UN MIC AMANUNT DNA ANYA: MARTI ANGAJATII OLTICHIM AU OPRIT LUCRUL SI AU CETRT GUVERNULUI SA FACA CEVA CU SOCIETATEA CARE BRIUSC NU MAI ARE BANI DE PLATIT SALARII SI ARE O SITUATIE DEZASTRUOASA SI ESTE TAMABN DE PRIVATIZAT: OAMENII L AU ACUZAT PE LIDERUL DE SINDICAT CA FACE JOCUL CONDUCERII SI CA NU LE APARA CUM TREBUIE DREPTURILE : NIMIC NOU SUB SOARE AS PUTEA SPUNE: legat de modul in carese face sindicalismul in Romania in cele mai multe cazzuri AM o O PRESIMTIRE CA PRIVATIZAREA OLTICHIM SE VA FACE DUPA RETETA SIDEX SI CA DUPA CE VA FI VINDUTA NU VA MAI AVEA DATORII SI VA MERGE IN PROFIT: IN REST CINSTE ANGAJATILOR OLTCHIM !CIT DESPRE SIDERURGISTI NU LE POT TRANSMITE NICIO FELICITARE !

 4. Draga Anya anunti inchiderea in curind a fluxului primar!Care flux?Este inchis din iunie 2009.Privit pe radiografie in 2009 acest flux primar este exact o coloana vertebrala,privit astazi 2012 fluxul primar este ultima bucata de os din fosta coloana vertebrala.Ai dreptate nu ne intereseaza viata personala a liderilor de sindicat,daca aici nu regasim locuinte,masini,bani,buniri si arginti dobinditi la troc cu patronatul.Daca blonda sau bruneta nu ii ocupa spatiul si timpul alocat cauzei sindicale prin deplasari pe diferite distante.Amintesti de manipulare psihica!Iar ai dreptate si tare ma bucur ca aflind acest lucru iti vei da seama ca impotriva stringerii siderurgistilor “trup si suflet”de SOLIDARITATEA,te vei rupe de trecut Fss=PCR,vei strica jocul murdar al acestor indivizi prin apropierea de SOLIDARITATEA!Dumnezeu sa ne lumineD

 5. Iti multumesc Vasile pt apreciere.Comentariul l-am scris cu inima si ghindurile.M-ai facut sa ma simt ca un om care a cistigat la Loto.Sau ca atunci cind vorbesti la miting si simti pt moment ca ai transmis mesajul corect.Ce mai nici Isarescu nu este fericit cind isi ridica leafa,cum sint eu acum!As fi vrut sa cunosc batrina ce la leganat pe Virgil,dar din pacate nevoile nu imi dau voie.In schimb i-am cunoscut mormintul acestui mare OM.La fel de simplu cum i-a fost calea in viata.In cimitirul nostalgic al iesilor am fost de citeva ori in zilele de 7 sept si spre amaraciunea mea am simtit gustul pelinului fara sa il miros observind conturul pinzei de paiajan a UITARII!Ah cit mi-as dori sa prindem curaj si sa ne cerem drepturile!Sau sa discernem care oameni din sindicate mint de cei care nu mint si pun suflet!Ba m-as da de 3 ori peste cap sa transform toata suflarea liderilor sindicali in mici Sahleni!Astept,astept 7 septembrie.

 6. „Teoretic, acel contract are o justificare, din punctul meu de vedere. Sindicatul scoate din vistieria proprie nişte bani pentru a-i ajuta pe oameni. Cum banii sunt daţi cu titlu de ajutor nerambursabil, liderul de sindicat consideră că într-un fel trebuie să-şi recupereze banii sub această formă: ţinându-l pe om în sindicat până-şi recuperează banii sau obligându-l să returneze ajutorul dacă acesta decide să plece. Singura chestiune condamnabilă este hărţuiala pe care o practică domnul lider de sindicat, care nu face deloc bine învăţământului gălăţean”, spune Doruleţ Resmeriţă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s