Moartea învăluită în tăcere a unui siderurgist. Cu şi despre Sidex


Evenimentul despre care va voi povesti cite ceva in urmatoarele rinduri a avut loc in dupa amiaza zilei de 23 august la Combinat si nu a fost popularizat deloc. Aici ma refer mai ales la tacerea reprezentantilor conducerii AcelorMittal Galati care nu au transmis de bunavoie si nesiliti de nimeni un comunicat de presa legat de tragicul eveniment petrecut la furnalul 2 asa cum stiu sa faca atunci cind  vor sa se laude cu tot felul de investitii mai mult sau mai putin controversate. Poate unii se vor mira ca nu voi critica conducerea Combinatului pentru faptul ca vineri dupa amiaza un siderurgist in virsta de 32 de ani si a pierdut viata in timp ce se afla la munca .Potrivit informatilor mele,  acel angajat care lucra in zona furnalelor ar fi disparut in jurul orei 18 de la locul sau de munca . Acest lucru a fost sesizat de catre unul din colegii sai iar dupa citeva ore de cautari angajatul a fost gasit mort la furnalul 2 , pe o pasarela . Primele cercetari au scos la iveala faptul ca angajatul s ar fi dus la furnalul 2, care este inchis din 2008, pentru a sustrage niste cupru  si ca ar fi cazut de la o inaltime la alta  ,  pe o pasarela pe care se urcase . Nu stiu daca are sens sa intreb ce fel era asigurata paza la furnalul 2 . un obiectiv inchis de ani de zile  .Nu stiu daca are vreun sens sa mai spun ca potrivit informatiilor mele angajatul ar mai fi fost prins sustragind ceva din Combinat, lucru care a condus la desfacerea contractului individual de munca din motive disciplinare dar acesta a fost reincadrat dupa ce instanta a decis acest lucru. Faptul ca unii salariati sustrag diferite materiale din Combinat nu este iar nicio noutate si cred ca majoritatea lor o fac pentru a si suplimenta salariul care probabil nu le ajunge. Acum nu vreau sa spun ca cele mai mari tunuri sunt date in Combinat de catre simplii salariati deoarece doar un naiv ar crede acest lucru dar nu pot decit sa condamn furturile .Oricine le ar face . Iar intrebarea care se poate naste legat de acest nefericit incident soldat cu moartea unui siderurgist este alta. Si anume citi din angajatii care au furat sau fura ceva din Combinat motivind ca nu le ajung salariile au ales alta modalitate de a si creste veniturile  si anume de a protesta in timpul negocierilor Contractului Colectiv de Munca si de a cere salarii mai mari. Lucru care nu te face sa iti pierzi viata dar itiarata calitatea de a lupta pentru drepturile tale, capitol la care siderurgistii nu stau prea bine. Iar aici poate ar trebui sa ia lectii de la colegii lor de la Electrolux Satu Mare, Dacia Pitesti sau Arpechim Pitesti,  angajati care stiu sa se lupte pentru drepturile lor.Magda CONDOS- Nota auorului- acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare

Advertisements

5 thoughts on “Moartea învăluită în tăcere a unui siderurgist. Cu şi despre Sidex

 1. Perfecta dreptate.Imi pare rau de siderurgist.Dumnezeu deja la iertat,dar nu si pt ca nu a fost demn sa iasa in fata sa strige din rarunchi ca e disperat si ca nu vrea sa ajunga sa fure periclitindu-si viata,din cauza a doi ani cu NEGOCIERE ZERO SALARIALA,DATORATA SINDICATULUI SIDERURGISTUL care a fost” la butoanele “negocierii CCM ZERO.As fi preferat sa protesteze facindu-i “sa moara”de ciuda pe asa zisii investitori,din cauza zadarnicirii planurilor de subjugare,dezbinare si distrugere a tot ce romanul a cladit!

 2. Toti salariatii incearca sa ciupeasca cate ceva ,diferenta este doar ca directorii ciupesc cu acte in regula prin tot felul de firme umfland facturile pt niste lucrari de multe ori facute de mantuiala sau inexistente,altii ceva mai mici se bucura de anumite privilegii de genul mese saptamanale ,excursii la pescuit,lucrari mai micute pe la apartamente sau vilute dupa caz iar cei mici de tot,amaratii care din 10 mil. nu-si pot permite macar sa fie cu facturile la zi asi risca nenorocita de viata sa supravietuiasca !Asta esete realitatea din combinat si asta trebuie scos in evidenta cand se intampla cate o astfel de tragedie!Marea majoritate a muncitorilor au fost ingenunchiati de asa zisii superiori, asa-zisii lideri de sindicat care au si ei privilegiile lor bine cunoscute ,ca sa nu mai vorbesc de intreaga clasa politica locala sau centrala care sunt fratii mai mari a celor din Sidex!

 3. Mirciulica nu stie sau ….ploua la el, acolo sus!? Pentru ceexista acest sindicat si aceasta “federatie”? Sa-si tina sedintele la mare, cu amantele, in timp ce altii plang? E amante le lor se ocupa altii cand “le mananca”, ei sa-si vada de treaba pentru care au fost pusi acolo! Sau sa renunte la sefie si sa stea langa ele…poate Lumi nu-i mai pune coarne (nici el nu a stat degeaba, ce-i adevarat, e). O adevarata ciuma, sindicalistii astia de 2 bani!!!!

 4. MOARTEA A LOVIT COMBINATUL — cobra-galati 27-08-2012 09:27
  -TU SIDERURGISTULE RAMAS-CE POTI FACE PENTRU A OPRI HEMORAGIA?
  Citat

  #5 MOARTEA A LOVIT COMBINATUL — cobra-galati 27-08-2012 09:26
  De zile fatidice vor mai avea parte la sfirsitul lunii sept,cind deja 200 de globule rosii urmeaza a fi extirpate!Iar cangrena continua!
  Citat

  #4 MOARTEA A LOVIT COMBINATUL — cobra-galati 27-08-2012 09:24
  Acestor doi ani li se mai adauga si hrana de pui injectata,ce li se arunca lunar de catre globulele albe.Ziua de 23 aug fatidica pt o globula rosie,indica clar sistemul bolnav din corpul combinatului.
  Citat

  #3 MOARTEA A LOVIT COMBINATUL — cobra-galati 27-08-2012 09:19
  Ultima analiza a”singelui”combinatului indica un numar redus de globule rosii doar 8000 in comparatie cu cele 20000 albe!In continua scadere.Doctorii spun despre foamea globulelelor rosii care de doi ani au parte de ZERO cresteri salariale!
  Citat

  #2 MOARTEA A LOVIT COMBINATUL — cobra-galati 27-08-2012 09:17
  A continuat sa loveasca subit.A atacat coloana vertebrara,rasp indind globule albe in toate punctele cheie,fie ca sau numit furnale ,otelarii,piese de schimb,etc..
  Citat

  #1 MOARTEA A LOVIT COMBINATUL — cobra 27-08-2012 09:09
  DA MOARTEA A LOVIT INTREG COMBINATUL.IN VARA LUI 2009 A FOST OMORITA COCSERIA,NICI DOCTORUL SI NICI POPA NU AU MAI VRUT SA INCERCE SA II FACA RESUSCITAREA SI IMPLICIT PARASTASUL!ATUN CI DRAGA MOARTE A OBSERVAT CIT DE FIRAV ESTE TRUPUL COMBINATULUI,SI A CONTINUAT…..

 5. Câţi dintre voi au lucrat în acele condiţii?
  Câti aţi protestat vreodată?
  De unde ştiţi că s-a dus să fure?
  De unde şi până unde e acel om un recidivist când justiţia a hotărât altceva? Avea acest muncitor pile pe la tribunal?
  Are acest om o familie de întreţinut?
  Dacă nu e nici o reacţie din partea celor din combinat poate, există vreouna din partea familiei?
  Câţi dintre voi scrieţi doar pentru că au murit nişte protestatari în ’89?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s