O dedicatie pentru politicieni si lideri de sindicat din partea unei fiinte vii dar cica moarta


Aceasta este dedicatia  din partea mea pt toti politicienii care s au perindat la putere  timp de 22 de ani  si care daca vor citi articolul scris de Iosif Mircea poate vor intelege de ce unii din noi nu am ascultat de indemnul celor de la USL care au indemnat lumea sa vina sa voteze suspendarea  lui Basescu, Acest articol ar trebui citit si de Basescu, si de Antonescu si de Ponta .Asta nu inseamna ca muream de dragul lui Basescu, dar nu am crezut nici in USL pt ca am vazut in ce hal ne au adus partidele. care au condus 22 de ani tara. Si cred ca este de ajuns daca ma gindesc cine era la guvernare cind ne am vindut resursele sin ne am vindut pe nimic si industria. Deci domnilor de la USL ,  poate veti considera ca cele 10 milioane de morti , catalogati de Crin Antonescu , dar totusi vii nu au incredere nici in cei de la USL si nu au raspuns la indemnul dvs de a veni la urne  si  de al demite pe dictator. Si acum cititi si reflectati  acesta este indemnul pe care il face un om viiu dar care este considerat mort de catre un presedinte interimar al tarii care a fost ales doar cu 9000 de voturi.. Si ca sa nu avem vorbe sa stiti ca acest articol pe care l am postat pe fb a primit numeroase like uri si a stirnit numeroase comentarii fiind redistribuit de multe ori. Asta daca va pasioneaza pe vreunul din cei care veniti cu tot felul de ocazii sa ne cereti votul Magda CONDOS

Iosif Mircea

TOTI O APA SI-UN PAMANT !

Aproape fiecare român a învăţat pe de rost biografia „activistului“ capitalist autohton: însurat, plin de gargară, plictisit de viaţa de cuplu sau divorţat, incult, membru cu statut deplin al unui clan mafiot, cu ogoare, tractoare, ferme, puşti, pistoale, masterate, doctorate, păduri, ambarcaţiuni de lux, conturi în bănci străine, domenii de vînătoare, avar, posesiv, cu personalitatea bine definită de masca pe care o poartă la circ, şi care i se potriveşte la fel ca o mănuşă pe mîna ce lucrează la distrugerea ţării. Unii nici nu ştiu cine sînt, dar au ca ţel ciolanul, iar ca să pună mîna pe el fac traseul de la un partid la altul, din Opoziţie la Putere şi invers. Se fac prieteni şi cu dracu’, numai să treacă puntea la furat. Ce Justiţie, ce securitate socială, de unde protecţia statului împotriva ameninţării vieţii? Sîntem în lumea a treia, pe plantaţia altora, cobai şi mînă de lucru ieftină.Companiile străine îşi fac de cap, subţiind an de an producţia internă. Managerii au fost numiţi în fruntea societăţilor comerciale pentru a le falimenta, nu pentru a le face rentabile. Acest lucru se întîmplă de 22 de ani, iar sindicatele, în loc să amendeze, au dat mîna tovărăşeşte cu jefuitorii, pentru că altceva nu sînt nici ei. A pus cineva sub lupă averile managerilor în urma falimentelor pe care le-au provocat? După 1990 s-a furat fără ruşine din bugetul ţării, s-a falimentat industria de bază, astfel încît firmele politicienilor să acceseze importuri de miliarde de euro. Vom ajunge, dacă nu ne trezim la timp, să importăm şi apa minerală. La fructe, legume şi cereale sîntem deja importatori consacraţi. Guvernul român ar trebui să ia exemplul autorităţilor elene, care îşi protejează populaţia faţă de lăcomia fără margini a băncilor private, iniţiind măsuri legislative privind falimentul personal în cazul creditelor în derulare. Autorităţile noastre au considerat că este mai importantă protecţia băncilor de faliment, decît ajutorul pentru familiile supraîndatorate, fără locuri de muncă, lăsate la mîna cămătarilor de pe lîngă bănci. „Pentru popor nu sînt bani, dar se găsesc să ajute Ford, Renault, Nokia şi cele peste 40 de bănci din România, care în iunie au primit de la Mugur Isărescu cîteva miliarde de euro. Sîntem o ţară ocupată, populaţia este înfometată, i se ia accesul la educaţie şi cultură. Alţii deţin datele despre starea Poporului Român, ştiind astfel ce medicamente să ne dea ca să ne ajute să dispărem mai iute. Mă simt străin în ţara mea“, spunea cu amărăciune un om obişnuit. Din păcate, în aceşti termeni gîndesc majoritatea românilor…
ziarul TRICOLORUL
MARIA DIANA POPESCU, Stuttgart

7 thoughts on “O dedicatie pentru politicieni si lideri de sindicat din partea unei fiinte vii dar cica moarta

 1. -Magda ce sa mai zic!Dar….!As vrea sa imi dai dreptate.Real art lui Iosif,izbitor de viu din pacate.Orice roman il poate face aidoma lui Iosif.Chiar si eu,numai ca eu as mai fi scris ceva.Ceva ce nu stiu cum se face dar indiferent de sociolog,jurnalist,Antenele,OTV lui DD,etc toti evita in a da exemplul cel mai elocvent,parca ii frige si nu stiu d ce cuvintul SIDEX!Pina si Iosif asta spune de ajutorarea :FORD,RENAULT ,NOKIA,PESTE 40 de banci,dar de ajutorarea lui Mittal NIMIC!Ce au Magda?E tabu?FRIGE pe toti!

 2. Amestecul de indignare (justificata) si “apreciere” (sentimentala) nu a putut duce decat la o concluzie: politicienii fac rau si sint criminali, deci sa …. nu stiu ce crezi mai nea’ Iosif sau Mircea ca e greu sa-ti dai seama daca-s 2 prenume sau care este nume de familie (nu cunosc persoana…)… ori este Maria din Sttutgart care – cica – nu s-a “prins” ce vrea mesagerul..
  Revin la amestecul e mai sus:
  SE INTELEGE “FARA POLITICA”, nu- asa???
  Grecii ar spune “fara politica inseamna fara gandire” dar cui ii pasa, asa intristat cum este autorul de prestatia politicienilor in ultimii 22 de ani.
  Daca tot esti bun la diversiune atunci spune cine “este autorii” citatului:
  “NOI MUNCIM, NU GANDIM!” – ca de fapt asta propui in mod pervers, ne-declarat,
  Apuca-te tu de politica daca esti tare-n idei si poti sa le dai viata dupa ce obtii voturi – parca asa se “joaca” in democratie, nu-i drept?

  Draga Magda,
  Chiar daca “suna” atractiv, mesajul demoralizator fata de politica (facuta de borfasi.. ce putea sa iasa?) duce spre “tatuc” si indepartarea cetateanului de implicare; nu cumva aceasta publicatie electronica se cheama, (ma-nsel?): IMPLICA-TE Galati…
  Si vis-a-vis de o afirmatie de mai sus, dimpotriva – eu ma simt acasa oriunde ma poarta pasii, pe acest Pamant pe care ni l-a dat Dumnezeu.
  Mai lasati calculele financiare ca-i aproape colapsul cand bancnota de 100 va avea valoare reala cat greutatea plasticului – mai nimic; si n-am spus RON ca e la fel si pentru EURO, dolar, etc….
  Asta-i marea tristete care transpare printre randuri – e greu, nu sint bani.
  Pe bani iti construiesti viata, banii iti ghideaza mintea .,. pe carari imaginare, in minciuna si invidie.
  Si ar trebui sa-i spuna cineva Mariei din Germania ca la ea acolo economia duduie pe “manevrele” corporatiilor germane impinse de marinar dinainte de a fi la Cotroceni…
  Daca romanii faceau politica buna, si maghiarii, si grecii… mai vedea Maria bun articolul la Pastele cailor cu aceeasi ingaduinta (cred eu in prostia mea..). Daca nu cumva o fi ceva legatura intre cei doi.
  … E bine sa mai intrebi un batran inainte de a te “arunca” in public cu emotie scrisa.

 3. Slaba activitate pe aici Magda.Nu-ti e frica ca Ciumi se poate duce la PDL asa cum se aude?
  Mai tarziu pun pariu ca se va duce.Atunci sa-mi spui cum va ramane cu atitudinea ta PRO-TOTAL din campanie.Vorba aia -Pe ce te bazezi domnule?

 4. Vasile Dănăilă Pazvante, vicepreşedinte PV, persecutat politic de USL
  COMUNICAT DE PRESĂ
  Vasile Dănăilă Pazvante, vicepreşedinte al Partidului Verde din România, consilier municipal, candidat la funcţia de Primar al Municipiului Tecuci la alegerile locale din 10 iunie a.c. este supus unui întreg şir de şicane şi persecuţii, toate cu substrat şi conotaţii politice, atât el personal, cât şi afacerea sa – administrarea Parcului Central – de către primarul ales al Tecuciului, Daniel Gerhardt Ţuchel (USL-PNL). Ultima acţiune a acestuia, profund anti-democratică şi aflată periculos la limita legalităţii, în dispreţul şi sfidarea întregii comunităţie tecucene, o reprezintă retragerea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Tecuci, cu sprijinul consilierilor USL.
  Invocarea nerespectării Regulamentului de acordare a tltlului („vot deschis” în loc de „vot secret”), Regulament despre care am aflat că nu mai există din cauza inundaţiilor din 2006, este o dovadă peremptorie a spiritului revanşard meschin, politic şi partinic, cu care Gerhardt Daniel Ţuchel, viciază şi intoxică relaţia de respectare a valorilor şi drepturilor cetăţeneşti. La şedinţa de acordare, unde proiectul a fost propus de consilierul pedelist Costică FLOREA, au fost 10 voturi pentru, 1 împotrivă, o abţinere şi 4 consilieri care au refuzat să voteze, trei consilieri fiind absenţi, HCL purtând nr.118/26.08.2010. Menţionăm că în aceeaşi şedinţă, desfăşurată cu prilejul aniversării a 575 de ani de atestare documentară a Tecuciului, s-au mai acordat, în condiţii similare, titluri de Cetăţean de Onoare pentru sculptorul Grigore PATRICHI-SMULŢI (n.n. care chiar pe acest 3 august cu ghinion a împlinit 75 de ani) şi scriitorul Dionisie DUMA, care însă acum n-au mai fost citaţi la judecată, dovedindu-se abuzul evident făcut lui PAZVANTE. În perioada 1996-2010 au intrat în galeria Cetăţenilor de Onoare ai municipiului Tecuci un număr de 21 de persoane, mulţi fiind sub sancţiunea acestei prevederi aberante, căci toţi au fost aleşi prin procedura de vot deschis, inclusiv regretatul academician Anghel RUGINĂ, actriţa Tamara BUCIUCEANU-BOTEZ sau ÎPS Casian Gălăţeanu.
  Acum au fost 11 voturi pentru, 4 împotrivă şi 3 consilieri locali s-au abţinut, în opinia noastră primii încălcând Legea 215/2001. Protestăm vehement şi fără şovăială împotriva lui Gerhardt Daniel Ţuchel şi gravităţii stării de lucruri pe care a generat-o şi solicităm public autorităţilor abilitate în respectarea legalităţii, reacţii imediate, nemijlocite şi categorice. Pentru restabilirea dreptăţii, suntem decişi să ne adresăm atât contenciosului administrativ, Ministerului Mediului, dar şi Ministerului Administraţiei şi Internelor. Dacă nu vom găsi dreptatea aici, continuăm demersurile la Parlamentul European, unde grupul verzilor este a patra forţă.
  Dacă ar fi să verificăm de-a lungul timpului, doar oraşul austriac Amstetten i-a retras cetăţenia de onoare lui Adolf HITLER, la 66 de ani după moartea acestuia, iar în România doar lui Paul GOMA i s-a retras acelaşi statut oferit de municipiul Timişoara, după ce i-l acordase la 30 ianuarie 2007 pentru întreaga sa activitate, inclusiv pentru conceperea celebrului Apel pentru Drepturile Omului, demers după care a părăsit România în 1977. Să menţionăm şi faptul că preşedintele Traian BĂSESCU i-a retras lui Corneliu VADIM-TUDOR Ordinul ‘’Steaua României’’, iar scriitorul Dumitru VELEA a refuzat să fie Cetăţean de onoare al oraşului Petroşani.
  PAZVANTE a dat mândrie concetăţenilor săi, a lucrat pentru binele general, a transformat amplasamentul fostei pieţe vechi, un loc care acum 20 de ani era cu iarbă uscată, bănci rupte şi nevopsite, pline de ţigani, câini morţi ascunşi prin boscheţi, într-un adevărat plămân al oraşului, dând mândrie tecucenilor, mulţi dintre cei plecaţi revenind acasă doar pentru a vedea Parcul Central. Sunt voci care afirmă că actualul aşa-zis edil vrea să demoleze parcul.
  Îl atenţionăm public că nu o diplomă, după care cei mulţi nu văd de ce ar trebui să plângă, deşi pentru liderul Partidului Verde este ‘’cea mai dragă inimii’’, pot echivala cu onoarea pe care i-o arată românii, implicit tecucenii, pentru ‘’Colţul de Rai’’ şi primul Muzeu al florilor de mină în aer liber din România şi de pe mapamond, lucruri vizibile şi din cer, singurul brand turistic tecucean şi gălăţean, oferit gratuit şi din fonduri proprii.
  Partidul Verde- Organizaţia Judeţeană Galaţi
  Pompiliu COMŞA, Preşedinte

 5. -Mult suflet depus in comentariul “partidul verde”,mult.Dupa cum ai vazut de-a lungul vremii pe acest blog si in ziarele galatene,acelasi patos au depus multi galateni doar,doar vor trezi constiinta si vor salva nu parcul din Tecuci ci marea STEA A SIDERURGIEI ROMANESTI-SIDEXUL.Pentru ca oamenii nu au inteles in SIDEX azi gasesti “boschetii “de alta data ce ii gasea i in parcul din Tecuci.Acelasi lucru valabil si pt tecuceni,ca te bazezi pe demersuri la autoritatile interne sau externe fara tecuceni in strada,e fis total.Pt Sidex au fost demersuri la toate autoritatile inclusiv afara si fara oameni in strada vorba unui ministru de la AVAS e moarte sigura.Nu vezi acordarea fiabilitatii din partea U.E. pt A.MITTAL GALATI!!Ce fiabilitate meritau franco tiganii astia,cind la Sidex totul e un cimitir!Te salut.

 6. DDD ai dreptate “slaba activitate”,dar nu numai aici conform refrenului din morometii “uitate in jur..”,vei observa : cite furnale mai fumega,cite ote….,in general activitatea din combinat!Dute pe cimp si numara boabele de pe orice stiulete alegi!Floarea soarelui e “moarta in papusoi”,legumele in general au “slaba activitate”nu mai vor sa produca,sau molesit sub intensa activitate a soarelui!Politicieni au moment de relas in actiuni si ideei,toate astea pina cind?!Iti zic eu DDD,pina la toamna cind morile vor avea “slaba activitate”in a macina,presele in a presa ulei,si tot atunci cind vom numara voturile parlamentarilor ce au relas la ideei!Atunci vei observa explozie in intensa activitate a cursului valutar si a preturilor de pe raft!Te DDD ai dreptate “slaba activitate”,dar nu numai aici conform refrenului din morometii “uitate in jur..”,vei observa : cite furnale mai fumega,cite ote….,in general activitatea din combinat!Dute pe cimp si numara boabele de pe orice stiulete alegi!Floarea soarelui e “moarta in papusoi”,legumele in general au “slaba activitate”nu mai vor sa produca,sau molesit sub intensa activitate a soarelui!Politicieni au moment de relas in actiuni si ideei,toate astea pina cind?!Iti zic eu DDD,pina la toamna cind morile vor avea “slaba activitate”in a macina,presele in a presa ulei,si tot atunci cind vom numara voturile parlamentarilor ce au relas la ideei!Atunci vei observa explozie in intensa activitate a cursului valutar si a preturilor de pe raft!Te DDD ai dreptate “slaba activitate”,dar nu numai aici conform refrenului din morometii “uitate in jur..”,vei observa : cite furnale mai fumega,cite ote….,in general activitatea din combinat!Dute pe cimp si numara boabele de pe orice stiulete alegi!Floarea soarelui e “moarta in papusoi”,legumele in general au “slaba activitate”nu mai vor sa produca,sau molesit sub intensa activitate a soarelui!Politicieni au moment de relas in actiuni si ideei,toate astea pina cind?!Iti zic eu DDD,pina la toamna cind morile vor avea “slaba activitate”in a macina,presele in a presa ulei,si tot atunci cind vom numara voturile parlamentarilor ce au relas la ideei!Atunci vei observa explozie in intensa activitate a cursului valutar si a preturilor de pe raft!Te DDD ai dreptate “slaba activitate”,dar nu numai aici conform refrenului din morometii “uitate in jur..”,vei observa : cite furnale mai fumega,cite ote….,in general activitatea din combinat!Dute pe cimp si numara boabele de pe orice stiulete alegi!Floarea soarelui e “moarta in papusoi”,legumele in general au “slaba activitate”nu mai vor sa produca,sau molesit sub intensa activitate a soarelui!Politicieni au moment de relas in actiuni si ideei,toate astea pina cind?!Iti zic eu DDD,pina la toamna cind morile vor avea “slaba activitate”in a macina,presele in a presa ulei,si tot atunci cind vom numara voturile parlamentarilor ce au relas la ideei!Atunci vei observa explozie in intensa activitate a cursului valutar si a preturilor de pe raft!Te salut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s