Misterul unei duminici de vara


Duminica a fost o zi care cu siguranta va intra in istorie. Desi a fost o zi insorita,   din punctul meu de vedere a fost una incetosata. Si spun asta din urmatoarele motive. Fratele meu a fost duminica la ora 10, 30 sa voteze si nu mai era nimeni in sectie, mi a povestit mirat aducindu si aminte la ce coada a stat cam la aceeasi ora la aceeasi sectie la alegerile locale. Duminica, in jurul orei 22, 15, m am prezentat si eu la aceeasi sectie de votare. Cred ca ar fi inutil sa va spun ca nu mai era nimeni. Mirarea mea a fost totala mai ales cind am vazut ca televiziunile centrale nu au transmis ieri  toata ziua reportaje din sectiile de votare din tara ,. asa cum au facut o la alegerile locale, cind lumea statea la coada sa voteze. In mod suspect, in afara de Mazare si echipa lui de soc in bichini, televiziunile nu au prezentat cam nimic de la sectiile de votare. Nici macar Antena 3. care era ocupata cu vila Dantes Acum stau si ma intreb ca proasta cum a fost posibil ca in timp ce in  multe din sectiile de votare era liniste mare , si aici ma refer in oras, procentul de prezenta la vot in judetul Galati sa fie de circa 46 % , Din cite am inteles eu prezenta la vot  in mediul rural a fost cam de 52 % in timp ce la nivelul orasului Galati s a ridicat cam pe la 40 % , ceea ce a facut ca per ansamblu prezenta la vot sa nu fie de 50 %. Acum asta este o alta minune, in conditiile in care judetul Galati regulile le fac cei de la USL care au majoritatea covirsitoare a primariilor si teoretic ar fi trebuit sa scoata cel putin un 60 % . Asta daca tinem cont de faptul ca judetul Galati se mindreste cu doi ministri, si anume pesedistul Dan Nica si liberalul Victor Paul Dobre. As mai avea si o alta parere legata de modul in care unii din reprezentantii USL au dorit cu adevarat ca referendumul sa fie validat dar despre asta cu alta ocazie. Pina atunci va rog pe fiecare dintre dumneavoastra sa imi spuneti , in cazul in care v ati dus la o sectie de votare, cu citi alegatori v ati intersectat pe acolo. Poate ati avut mai mult noroc ca mine. Magda CONDOS- acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

7 thoughts on “Misterul unei duminici de vara

 1. „Pretenţiile unor reputaţi comentatori internaţionali, precum Washington Post sau The Economist, conform cărora primul ministru Victor Ponta a subminat democraţia din România prin suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, ameninţând stabilitatea economică, nu sunt doar greşite, ci induc în eroare cu bună ştiinţă. La o analiză mai atentă a acţiunilor mai mult sau mai puţin recente ale preşedintelui suspendat, precum şi a recentelor decizii ale Curţii Constituţionale în această privinţă, se constată că primul ministru apără, de fapt, democraţia!”, se arată într-o analiză semnată de John Podesta, şef al echipei preşedintelui Bill Clinton, în timpul mandatului acestuia la Casa Albă, analiză publicată de Center for American Progress (Centrul American pentru Progres), organizaţie condusă de foşti şi actuali influenţi formatori de opinie afiliaţi Partidului Democrat, din rândurile căruia provine şi preşedintele în exerciţiu, Barack Obama, cotat favorit la câştigarea alegerilor prezidenţiale de anul acesta.
  „Cu ceva mai mult de două săptămâni în urmă, Parlamentul României l-a suspendat pe preşedintele Traian Băsescu, un fost căpitan de vas maritim, care a colaborat cu Securitatea (poliţia secretă a României), înainte de revoluţia din 1989, care a pus capăt domniei liderului comunist Nicolae Ceauşescu. Băsescu s-a confruntat cu acuzaţii cuntinue de corupţie, deturnare a rezultatului voturilor şi comportament indecent, după ce a devenit pentru prima dată preşedinte, în 2004. A fost suspendat, pentru prima oară, în urmă cu cinci ani, după acuzaţiile conform cărora ministrul Justiţiei, Monica Macovei, apropiata sa, orchestra procese fundamentate politic”, continuă analiza politologului american.
  Podesta şi co-autorul analizei, Matt Browne, punctează că, în prezent, confruntat cu o creştere fără precedent a lipsei sale de popularitate, după măsurile de austeritate, care s-au suprapus unor violări repetate ale prevederilor consitutţionale, Băsescu a încearcat, cu disperare, să remodeleze spectrul politic în favoarea sa.
  „Imediat după numirea sa, primul ministru Ponta a căutat să se focalizeze pe măsurile necesare redresării economiei, nu pe politică. Angajându-se, pe de o parte, să respecte angajamentele externe ale României, cu FMI şi Banca Mondială, Ponta a încercat să promoveze creşterea economică şi capacitatea de absorbţie a fondurilor europene. În paralel, a majorat salariile din sectorul public şi a returnat sumele reţinute ilegal pensionarilor. Aceste măsuri au asigurat o victorie de proporţii pentru Uniunea Social Liberală în alegerile locale de la începutul lunii iunie. Drept răspuns, preşedintele Băsescu a început un atac pervers, în plan personal şi politic, la adresa primului ministru. Băsescu a făcut tot cea i-a stat în putinţă pentru a bloca reformele, abuzând de prerogativele sale constituţionale.
  În acest climat tensionat, USL a înlocuit preşedinţii celor două camere parlamentare şi l-a suspendat pe preşedinte, decizii confirmate de Curtea Constituţională. Cu toate că majoritatea judecătorilor Curţii au fost nominalizaţi chiar de preşedintele Băsescu, aceasta a decis că preşedintele a încălcat Constituţia, uzurpând şi să diminuând rolul şi atribuţiile primului ministru şi ale Parlamentului şi că nu şi-a respectat mandatul de moderator între puterile statului”, mai spun Podesta şi Browne.
  „Un referendum va avea loc duminică, în decursul căruia românii vor avea oportunitatea să decidă viitorul preşedintelui suspendat. Sondajele de opinie arată că 80 la sută din populaţie este împotriva preşedintelui Băsescu. Totuşi, Curtea Constituţională i-a oferit acestuia o portiţă de scăpare, cu o decizie care a tăiat iniţiativa Parlamentului de a modifica legislaţia, pentru a permite demiterea preşedintelui cu o majoritate simplă a electorilor. Viitorul preşedintelui va fi determinat, prim urmare, de numărul de voturi, un cvorum de participare fiind necesar. Imediat după decizia Curţii, primul ministru Ponta le-a scris preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, insistând ca opinia judecătorilor să fie respectată – ceea ce cu greu poate fi descrisă drept reacţie a unui tiran nedemocrat, avid de putere. Ulterior, pe măsură ce criza s-a adâncit şi internaţionalizat, primul ministru a încercat să acţioneze şi să se exprime raţional şi apărând deciziile Curţii Constituţionale.
  Dacă şi preşedintele Băsescu ar fi manifestat acelaşi respect pentru agenda Guvernului şi pentru Constituţie, atunci perspectivele economice ale ţării ar fi fost mai surâzătoare, iar democraţia mai sănătoasă. Sperăm şi ne aşteptăm ca voinţa poporului român să triumfe. Pe termen scurt, e o chestiune de prezenţă la vot; pe termen lung, e mai mult o chestiune de timp”, conchide analiza Center for American Progress.
  http://www.americanprogress.org

  • Ca sa vezi si sa nu crezi ! O reaparitie de pe serverul din Bucuresti Clax Telecom. Chiar ma gindeam cind vei fi reactivat si daca vei mai scrie mizerii DAR ESTE DREPT CA NU AM SCRIS DE BRAVUL LIDER MIRCEA SCINTEI . Cu scuzele de rigoare m ai facut sa rid cu textul asta. L am mai citit undeva si mai citesc si eu una alta despre unii americani. Astept cu nerabdare sa postezi ceva si de pe site ul Vocea Rusiei. Oricum cu regert dte te informez ca nu am creierul spalat si ca tot ce ai scris e praf in ochi. Marinarul v a batut cu armele voastre. Daca erati asa de tari ati fi reusit sa scoateti la vot 9, 2 milioane de oameni asa cum ati zis, DAR NU ATI
   REUSIT SUCCESURI ! DAR POATE CITITI UN TEXT ADEVARAT ASA CA VA UREZ LECTURA PLACUTA!

   România tocmai a plătit cel mai costisitor sondaj de opinie din istorie

   by Vlad Petreanu on 30/07/2012 · 79 comments

   Nu a învins nimeni în referendumul de duminică. N-avem a ne bucura de nimic. Suntem învrăjbiţi sau scârbiţi mai rău ca la începutul anului. Suntem murdăriţi de cea mai jegoasă campanie electorală pe care am văzut-o în ultimii 22 de ani. Avem peste 7 milioane de români frustraţi că votul lor a fost anulat printr-un artificiu legalist. Avem alte milioane de cetăţeni, imposibil de precizat câţi, frustraţi că au trebuit să tacă pentru a-şi exprima opinia. Avem o alianţă guvernamentală care a riscat viitorul României pentru un obiectiv meschin, pe care l-a şi ratat. Avem un preşedinte care, aproape inimaginabil într-un stat de drept, a cerut cetăţenilor să nu voteze. Aici ne-am înfundat – şi este, poate, ultimul moment în care mai putem încerca să înţlegem de ce am căzut atât de jos.
   O femeie în vârstă, aplaudată de alţi pensionari, strigând “scroafo!” după Ioana Băsescu.m văzut ieri o scenă înspăimântătoare. O femeie în vârstă, aplaudată de alţi pensionari, strigând “scroafo!” după Ioana Băsescu, în faţa reşedinţei preşedintelui. Mi-a adus aminte de aclamarea minerilor, în Bucureşti, în 14 iunie 1990. Cumplit: ambele momente sunt rezultatul aceluiaşi gen de stimulare nervoasă a umorilor primitive din societate, şi ambele scene sunt inspirate de lideri politici ai aceluiaşi partid – FSN, acum PSD, fost PCR. Este un mod bolşevic, asiatic de a cârmi masele. Gărzile Roşii ale Revoluţiei din Octombrie la fel vânau duşmanii poporului, şi la fel au făcut-o batalioanele de fanatici care fluturau cărticica roşie a preşedintelui Mao. Nu poţi pretinde că înţelegi şi iubeşti spiritul european şi să manipulezi masele în acest mod sălbatic.a ora 10, BEC a anunţat prezenţa după numărarea a 97% din voturi. Aşadar, cu o prezenţă de 46,13%, referendumul nu va fi validat. În replică, prim-ministrul Victor Ponta spune ceva de genul “mergem înainte, Băsescu a încetat să mai fie un lider, încearcă să se agaţe de putere într-un mod şmecheresc”.Sigur că da.Rezultă că România tocmai a plătit cel mai costisitor sondaj de opinie din istorie. ă fie clar: scopul referendumului nu era să aflăm că Băsescu şi-a pierdut popularitatea. Ştiam asta. Scopul referendumului era demiterea preşedintelui – şi acest obiectiv a fost ratat. Orice altă interpretare e doar fum. E ca-n fotbal: s-a jucat pe goluri iar USL n-a marcat cât trebuia. Că Băsescu a stat cu fundul în poartă, că a simulat, că a tras de timp – da, e adevărat. Trebuia să-şi dea şi nişte auto-goluri, cumva, ca să ajute USL? Pot spune orice liderii USL, dar ar trebui să ne întrebăm, şi să-i întrebăm, de ce a fost nevoie de forţarea Constituţiei, de învrăjbirea populaţiei de atâţia bani şi de atâta timp preţios pierdut doar ca să revenim la situaţia de dinainte: coabitarea.
   Scopul referendumului nu era să aflăm că Băsescu şi-a pierdut popularitatea. Ştiam asta. Scopul referendumului era demiterea preşedintelui.Vom auzi un cor de răgete şi răcnete în zilele următoare: Băsescu ignoră voinţa poporului, e deligitimat, nu vrea să lase puterea din gheare, e un nesimţit etc. Corul acesta are un singur rost: să acopere scrâşnetele şi mârâielile din spatele uşilor închise de la USL. Nu vă lăsaţi păcăliţi de ce se vede în public. Eşecul este perfect înţeles în interiorul alianţei de guvernământ, şi revenirea lui Băsescu la Cotroceni este doar una dintre manifestările înfrângerii. USL nu mai poate pune mâna, astfel, nici pe DNA şi nici pe Parchetul General; USL a reuşit să dezguste un mare număr de votanţi prin brutalitatea acaparării puterii; USL a dat vrabia din mână pe cioara de pe gard.
   USL rămâne acum nu doar cu preşedintele Băsescu pe cap, ci şi cu o Uniune Europeană suspicioasă, cu un prim-ministru plagiator, cu un co-preşedinte care a promis că se retrage din politică, cu un PDL reactivat, cu un mare număr de cetăţeni dezamăgiţi şi îngrijoraţi, cu lideri de opinie ostili, cu o situaţie economică în curs de agravare, cu un leu devalorizat masiv.
   Dacă ar fi fost o operaţiune militară, rezultatul operaţiunii ar fi o catastrofă. Cazemata inamicului n-a fost cucerită iar câmpul e acum plin de morţi şi răniţi. Şi nici măcar n-a fost un asalt frumos. Nu e nimic frumos când dai cu gaze toxice prin televizoare.
   Inamicul unui plan bun este iluzia unui plan perfect – von Clausewitz.Se spune că inamicul unui plan bun este iluzia unui plan perfect. Amintiţi-vă cum a început povestea. USL a pus la punct şi a urmat un plan de atac fulgerător asupra statului – prin preluarea sau desfiinţarea unor instituţii fundamentale, prin modificarea sau anularea unor atribuţiuni ale altor instituţii, prin numirea unor fideli în puncte cheie. O lucrare care trebuia să se încheie, finit corona opus, cu demiterea lui Traian Băsescu acum, repede, chiar înainte de sfârşitul anului, cât USL încă plutea pe valul simpatiei populare, cât Crin Antonescu mai avea speranţe să reziste într-o competiţie electorală pentru Cotroceni.Un plan perfect. Inamicul victorios al planului bun. Care era planul bun? Cel de bun simţ: guvernarea.USL putea doar guverna şi nu era nevoie de nimic altceva pentru o victorie devastatoare la parlamentarele din toamnă. USL putea să-l ignore liniştită pe locatarul de la Cotroceni. Băsescu, impopular, cu o cotă de neîncredere uriaşă, n-avea decât să ţipe din deal cât voia. N-ar mai fi putut influenţa nimic. Iar PDL? Oh, PDL… probabil că s-ar fi şi dizolvat după alegeri.Dar USL n-a vrut calea inteligentă. Aşa e când ajungi să confunzi propaganda cu realitatea.raian Băsescu a devenit primul preşedinte al unei ţări din UE care a cerut alegătorilor să boicoteze un vot. Ştim de ce a făcut-o, cunoaştem şi rezultatul şi e neîndoielnic că era singura tactică posibilă ca să câştige, dar faptele rămân: a devenit primul – şi probabil va rămâne multă vreme singurul – preşedinte european care a cerut un boicot. Are acum de digerat peste 7 milioane de voturi împotrivă. Câţi vor fi fost în favoarea lui? N-o să ştim niciodată.Băsescu a devenit primul preşedinte al unei ţări din UE care a cerut alegătorilor să boicoteze un vot.Preşedintele a dat vina pe “otrava vărsată de Antena 3″ ca să explice această respingere masivă. Are dreptate într-o oarecare măsură, dar Traian Băsescu are şi un trecut, pe care nu-l poate ignora. A câştigat multe medalii în campionatele autohtone ale demagogiei. A minţit, a jignit, a trădat, a învrăjbit copios. A fost preşedintele Băsescu un moderator în societate, aşa cum îi cere Constituţia? Fireşte că nu. Credea că puterea lui de seducţie asupra poporului va ţine la nesfârşit? Posibil. Mai poate face ceva pentru a redeveni ce-a fost? Eu cred că e aproape imposibil.traian Băsescu a obţinut o victorie urâtă. Când, la jumătatea lunii iunie, anticipam scenariul suspendării, am judecat corect câte ceva şi am ratat altele. Am estimat, corect, că USL nu va rezista tentaţiei păcătoase de a încerca demiterea preşedintelui. Am greşit când am crezut că USL va alege calea sigură, inteligentă, şi va avea răbdare până după parlamentare.Am estimat, corect, că votul va fi majoritar împotriva lui Traian Băsescu. Am greşit când am anticipat că Traian Băsescu va folosi momentul pentru a-şi reconstrui credibilitatea – şi am greşit pentru că nu mi-am putut imagina tactica boicotului. Va fi imposibil să lase aşa ceva în urmă.

   ****

   Despre viitor. Sunt două căi: confruntarea şi conlucrarea.

   Confruntarea: USL menţine discursul public privind delegitimarea preşedintelui, îl izolează la Cotroceni, aşteaptă parlamentarele, obţine un scor bun şi încearcă să formeze un nou guvern, în aşteptarea prezidenţialelor din 2014. Între timp, preşedintele mai dă drumul la dosare în piaţă, hărţuieşte guvernul cum şi cât poate, se dă de ceasul morţii, după parlamentare, să creeze altă majoritate, ca să lase într-un fel măcar ceva din USL în afara guvernării.Conlucrarea: oamenii ăştia, care se cunosc de cel puţin 22 de ani, înţeleg, în sfârşit, că e momentul să-şi panseze rănile şi să caute o ieşire comună din mizeria în care au intrat. Preşedintele revine cu propunerea demisiei anticipate în schimbul modificării Constituţiei în spiritul referendumului din 2009. USL acceptă. Politica românească se resetează şi avem şansa unui nou început.
   Ne vom lămuri destul de repede.

 2. -Si cm va spuneam la Antena 3 azi a fost invitat si un lider de sindicat sa isi de-a cu presupusul in directia convenabila politici acestui post,si anume in a face lumea sa zica ca albustrul este maro,desi este albastru!De parca totul e ok,miere si lapte curge pe drepturile salariale acestui lider nemaiavind ce lupta pt salariati,pt membrii sai a venit sa faca politica!Si tot el culmea la un moment dat spune ca “Basescu a discreditat sindicalismul in Ro!A slabit increderea oamenilor in sindicate!”Exact actiunea lui prin prezenta la Antena 3,prin solidarizarea sindicatelor cu partidele vezi ex FEPA BIRLAD,prin fraternizarea cu patronatul vezi cazurile de la Mittal si AMG a gastii lui Scintei an de an,au discreditat ideea de sindicat.In aceasta seara Ghidea in incercarea hocus pocus se bilbiia in cifre incurcind 4,6 mil si 4,7 mil votanti cu pro sau anti basescu,dind dovada de ridicol maxim in penibil.Tinar si excitat in a face pe plac patronului Felix sa inmuiat dupa Referendum.A dat o in bilbiala!Acum aud ca si descreieratul asta de Scintei posteaza “americanisme”!Doar cele ce ii convin!Cele ale ambasadorului american nu sint americanisme!Si ce ma intereseaza parerea strainilor!Dupa unii am facut Referendum degeaba.Pai sa faca unul care sa mearga cu urna mobila (ca la spital) la restul ce nu au votat sa voteze cum ar fi votat daca nu ar fi stat acasa,sa vad daca tot 85% ar fi fost in defavoarea lui Base!Scintei tare ar mai vrea si el un os chiar de la Antena 3,daca astia l-ar considera important si l-ar invita pe platourile manipu-Si cm va spuneam la Antena 3 azi a fost invitat si un lider de sindicat sa isi de-a cu presupusul in directia convenabila politici acestui post,si anume in a face lumea sa zica ca albustrul este maro,desi este albastru!De parca totul e ok,miere si lapte curge pe drepturile salariale acestui lider nemaiavind ce lupta pt salariati,pt membrii sai a venit sa faca politica!Si tot el culmea la un moment dat spune ca “Basescu a discreditat sindicalismul in Ro!A slabit increderea oamenilor in sindicate!”Exact actiunea lui prin prezenta la Antena 3,prin solidarizarea sindicatelor cu partidele vezi ex FEPA BIRLAD,prin fraternizarea cu patronatul vezi cazurile de la Mittal si AMG a gastii lui Scintei an de an,au discreditat ideea de sindicat.In aceasta seara Ghidea in incercarea hocus pocus se bilbiia in cifre incurcind 4,6 mil si 4,7 mil votanti cu pro sau anti basescu,dind dovada de ridicol maxim in penibil.Tinar si excitat in a face pe plac patronului Felix sa inmuiat dupa Referendum.A dat o in bilbiala!Acum aud ca si descreieratul asta de Scintei posteaza “americanisme”!Doar cele ce ii convin!Cele ale ambasadorului american nu sint americanisme!Si ce ma intereseaza parerea strainilor!Dupa unii am facut Referendum degeaba.Pai sa faca unul care sa mearga cu urna mobila (ca la spital) la restul ce nu au votat sa voteze cum ar fi votat daca nu ar fi stat acasa,sa vad daca tot 85% ar fi fost in defavoarea lui Base!Scintei tare ar mai vrea si el un os chiar de la Antena 3,daca astia l-ar considera important si l-ar invita pe platourile manipu-Si cm va spuneam la Antena 3 azi a fost invitat si un lider de sindicat sa isi de-a cu presupusul in directia convenabila politici acestui post,si anume in a face lumea sa zica ca albustrul este maro,desi este albastru!De parca totul e ok,miere si lapte curge pe drepturile salariale acestui lider nemaiavind ce lupta pt salariati,pt membrii sai a venit sa faca politica!Si tot el culmea la un moment dat spune ca “Basescu a discreditat sindicalismul in Ro!A slabit increderea oamenilor in sindicate!”Exact actiunea lui prin prezenta la Antena 3,prin solidarizarea sindicatelor cu partidele vezi ex FEPA BIRLAD,prin fraternizarea cu patronatul vezi cazurile de la Mittal si AMG a gastii lui Scintei an de an,au discreditat ideea de sindicat.In aceasta seara Ghidea in incercarea hocus pocus se bilbiia in cifre incurcind 4,6 mil si 4,7 mil votanti cu pro sau anti basescu,dind dovada de ridicol maxim in penibil.Tinar si excitat in a face pe plac patronului Felix sa inmuiat dupa Referendum.A dat o in bilbiala!Acum aud ca si descreieratul asta de Scintei posteaza “americanisme”!Doar cele ce ii convin!Cele ale ambasadorului american nu sint americanisme!Si ce ma intereseaza parerea strainilor!Dupa unii am facut Referendum degeaba.Pai sa faca unul care sa mearga cu urna mobila (ca la spital) la restul ce nu au votat sa voteze cum ar fi votat daca nu ar fi stat acasa,sa vad daca tot 85% ar fi fost in defavoarea lui Base!Scintei tare ar mai vrea si el un os chiar de la Antena 3,daca astia l-ar considera important si l-ar invita pe platourile manipu-Si cm va spuneam la Antena 3 azi a fost invitat si un lider de sindicat sa isi de-a cu presupusul in directia convenabila politici acestui post,si anume in a face lumea sa zica ca albustrul este maro,desi este albastru!De parca totul e ok,miere si lapte curge pe drepturile salariale acestui lider nemaiavind ce lupta pt salariati,pt membrii sai a venit sa faca politica!Si tot el culmea la un moment dat spune ca “Basescu a discreditat sindicalismul in Ro!A slabit increderea oamenilor in sindicate!”Exact actiunea lui prin prezenta la Antena 3,prin solidarizarea sindicatelor cu partidele vezi ex FEPA BIRLAD,prin fraternizarea cu patronatul vezi cazurile de la Mittal si AMG a gastii lui Scintei an de an,au discreditat ideea de sindicat.In aceasta seara Ghidea in incercarea hocus pocus se bilbiia in cifre incurcind 4,6 mil si 4,7 mil votanti cu pro sau anti basescu,dind dovada de ridicol maxim in penibil.Tinar si excitat in a face pe plac patronului Felix sa inmuiat dupa Referendum.A dat o in bilbiala!Acum aud ca si descreieratul asta de Scintei posteaza “americanisme”!Doar cele ce ii convin!Cele ale ambasadorului american nu sint americanisme!Si ce ma intereseaza parerea strainilor!Dupa unii am facut Referendum degeaba.Pai sa faca unul care sa mearga cu urna mobila (ca la spital) la restul ce nu au votat sa voteze cum ar fi votat daca nu ar fi stat acasa,sa vad daca tot 85% ar fi fost in defavoarea lui Base!Scintei tare ar mai vrea si el un os chiar de la Antena 3,daca astia l-ar considera important si l-ar invita pe platourile manipularii!

  • Nu stiu daca posteaza Scintei. Asta ca sa fiu corecta. Este un text proUSL cel care a fost postat exact de pe serverul de pe care acum ceva timp se lua apararea lui Scintei si a celor de la Siderurgistul si era criticat PDL, Ciumacenco si Bors.

 3. Sunt o persoana cu handicap care ar trebui sa primesc o indemnizatie de 234 Roni,dar care nu mai ajunge la mine asa cum nu a ajuns
  nici la alte persoane aflate in situatia mea. Ma uit la televizor si vad ca se face atata zarva pe tema aprovizionarii
  cu ocazia sarbatorilor de sfinte pasti si ma intreb daca cei din primaria Galati care se ocupa de persoanele cu handicap
  au vreun Dumnezeu care sa-i vada si pe ei cum isi bat joc de noi.S-au dat bonuri de alimente de pasti in 2013 si acelea
  au fost primele si ultimele pe care le-am primit vreodata.Asta pentru ca primarul fusese proaspat ales.
  La craciun primaria s-a gandit ca nu mai este cazul sa dea bonuri de alimente, iar indemnizatia de handicap au trimis-o
  pe data de 11-ianuarie-2014, cu o intarziere de trei saptamani.
  Asa ca de craciun am avut pe masa doar doua felii de paine si un pahar de apa . Acelasi meniu abundent l-am avut si de revelion.
  Acum am tot asteptat poate voi primi bonuri de alimente sau indemnizatia de handicap dar a venit pastele si iar voi avea o masa
  imbelsugata ca la craciun.Indemnizatia nu a venit iar de bonuri pentru alimente nici vorba.In fiecare an este aceiasi bataie de joc
  fata de persoanele defavorizate.Acum doi ani ni s-au furat faina si uleiul din ajutoarele de la Uniunea Europeana.
  Anul trecut ni s-a furat mierea de albine. Conservele de carne nu au putut fi mancate nici de cainii de pe strada pentru ca
  erau excesiv de sarate si pline de conservanti de-ti strepezeau dintii.Domnul Bacalbasa se batea cu pumnul in piept ca va face si
  va drege dar odata ajuns ales a uitat ce argumente aducea pentru a fi votat.De primar nici nu am ce sa mai spun.
  Se cheltuie sute de mii de euro pentru Bolton, Sandra, beculete de craciun, beculete si forme stilizate de oua la “ultimul leu”etc…
  Pana cand va veti mai bate joc de oameni, alesilor?
  Poate ar trebui sa ajungeti in situatia noastra ca sa puteti simti la fel. Ar trebui sa va stimam dar va stimam asa cum ne stimati.
  Nu pot decat sa va doresc sa aveti parte de un paste ca al nostru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s