Piscina de talente care valoreaza zeci de milioane . Cu si despre Sidex


Vreau sa anunt ca ma bucur foarte mult ca s a deschis din nou conducta la plecări din Combinat, asa cum ma voi intrista ca iar se vor pierde ceva locuri de munca. Un fleac , ar putea spune cineva care nu intelege ca fiecare loc de munca piedut inseamna automat mai putini bani care ar  ajunge la bugetul statului, bani din care se platesc pensii si salariile bugetarilor.Un fleac , vor spune si siderurgistii care se vor inghesui sa ia un pumnde bani dar care Dzeu stie daca vor mai gasi vreun loc de munca intr un oras in care nu se investeste cam nimic.  Cu mare bucurie vreau sa va anunt ca incepind de luni si pina pe 30 septembrie  va fi deschisa a 11 a schema de plecari voluntare din istoria combinatului numai ca de data asta lucrurile sunt putini diferite.  Primul lucru este acela ca sumele care vor fi puse las bataie vor fi mai mici in cazul a doua grile din schema de  autodisponibilizare . Al doilea lucru cel mai important este ca vor putea pleca doar acei  angajati care sunt in piscina cu talente . Piscina cu talente unde deocamdata sunt 120 de angajati dar care se va imbogati ca numar in urma analizei personalului din Combinat. Acum nu stiu citi angajati vor ajunge in piscina cu talente dar as pune pariu ca lupta pentru a ajunge in acest departament va fi acerba in cazul celor care doresc sa plece din Combinat cu ceva bani in buzunar. As pune pariu ca pentru a ajunge in acest departament, unde pina acum nu vrea sa ajunga nimeni,  unii angajati vor da niscai recompense unor sefi care vor decide cine si unde va ajunge in urma analizarii personalului de la nivelul fiecarei uzine.  Si as mai pune pariu ca nimeni din conducere nu va iesi vreofdata public sa explice xde ce se gasesc bani pentru a se da celor care vor dori sa paraseasca combinatul dar nu s au gasit bani in schimb pentru a se acorda majorari salariale angajatilor Combinatului. Dar in haosul care cuprinde tot  zilelele acestea cred ca faptul ca se vor mai pierde niste locuri de munca di Combinat nu mai pasioneaza pe nimeni. Magda CONDOS- acest text e un pamflet si trebuie tratat ca atare

5 thoughts on “Piscina de talente care valoreaza zeci de milioane . Cu si despre Sidex

  1. Corect.Nici chiar pe siderurgisti!Schema asta va fi prelungita si rasprelungita pina cind intra numarul vizat.Si tot schema asta(tineti minte)va suferi modificari anterioare unde vor intra si cei din afara Piscinei.Pe parcursul ei vor fi tot felul de zvonuri,toate astea pt tinta finala : nr de disponibilizati.A T I T .

  2. Nu da ma niciunul nicio recompensa sefilor. Romanii sunt calici si ca sa obtina ce vor, se vor duce si se vor milogi, se vor tari pe podele si se vor smiorcai pana cand aia de sila le vor da drumul sa plece. Cat priveste faptul ca se gasesc bani pentru plecari voluntare dar nu si pentru salarii este foarte simplu: pentru ordonanta trebuie platite vreo mie de salarii timp de doar un an si ceva pe cand daca ar da salarii mai mari, astea ar trebui date la toti fazanii pe toata viata. Acest lucru ar afecta toti indicatorii economici, ar duce la cresterea cheltuielilor fixe, la cresterea pretului tonei de laminat, ceea ce nu-si doreste nimeni.

  3. PS: Fii si tu amabila si corecteaza titlul ala, din viteza ai scris “Piscina de talenta”, ceea ce ne zgarie retina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s