Portia zilnica de sfaturi practice. Cum deschizi o usa blocata


Deblocarea unei usi pare o sarcina dificila insa nu este chiar asa. Desigur, succesul unei astfel de operatiuni depinde de tipul de yala existent insa, de regula, cu ajutorul a catorva unelte pe care le gasesti in orice casa vei putea sa deschizi usa ramasa blocata. Iata cateva solutii:

1 Alege o surubelnita care se potriveste perfect cu suruburile usii pentru a nu lasa urme vizibile. Desfa suruburile presand usor. Daca e nevoie foloseste un spray degripant ce deblocheaza partile ruginite in cateva secunde. Dupa ce desfaci yala forteaza usor butucul si vei reusi sa deblochezi usa.
2 In cazul in care suruburile nu au cap cilindric este posibil sa ai nevoie de un imbus pentru a desface yala. De asemenea, pentru unele tipuri de yale poti folosi un imbus cu dimensiunea de 1-1,5 mm pe post de cheie. Introdu-l in butuc si invarte-l usor pentru a deschide usa.

3 Daca ai ramas fara cheie, pentru a deschide usa poti sa folosesti si o agrafa de birou. Intinde bine agrafa si indoai-o apoi putin la unul dintre capete. Introdu varful agrafei in butuc si misca-l in directia inversa a acelor de ceas pentru a deschide usa.Este posibil sa fi nevoit sa ajustezi latul facut la capatul agrafei pana cand obtii marimea potrivita.

4 Daca nu reusesti sa deblochezi usa sub nici o forma gaureste butucul cu un spiral gros si cu ajutorul unei dalti cu dimensiune mica si un ciocan scoate ramasitele.

5 In cazul in care butucul este intr-o pozitie incorecta ducand la blocarea usii incearca sa-l lovesti usor cu un ciocan inspre exterior, apoi inspre interior.
Sunt sanse mari ca butucul sa se aseze astfel in pozitia buna si sa functioneze din nou. ( preluare acasa.ro)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s